Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

'Ferncliff Illusion' pięknie Ci kwitnie i co kwiat, to inny!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BEATKO ta fotka no taka sobie jednak ta bardziej mi sie podoba widać w niej odbicie części ogródka .Fruczakowa fotka też taka sobie mam lepsze i mogłabym mu zrobić calutka sesję zdjęciową .Zauważyłam wczoraj ,że nawet zagustował w Szałwii Amistad pszczółki także do niej chętnie przylatują czego nie zauważyłam w ubiegłym sezonie, no i jakieś dziecięcia też sie w niej wychowały takie same jak w werbenie patagońskiej .To chyba larwy jakiejś muchówki . Nie mam pojęcia więc dałam im spokój Mam nadzieję ,ze nie będę tego żałować ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE to bardzo fotogeniczna dalia i te jej zmieniające się kolory na każdym kwiatku raz więcej białego, a raz więcej lila .To była miłość od pierwszej fotki :) Wydaje mi się ,ze zakochasz się w niej tak samo jak ja i uwielbiam ją portretować ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KASIU lubię lecieć rano z aparatem ,żeby zrobić kropelkową sesją nie tylko kwiatkom . Teraz jest już rosa na kwiatkach więc fajnie się prezentują, a ja mam frajdę i cieszę się jak małe dziecko z nowej zabawki :) Ten efekt zobaczyłam dopiero na kompie

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO u mnie fruczak był parę razy dziennie gdy kwitły floksy i inne kwiaty z długimi kielichami, a szczególne powodzenie miały ostróżki jednoroczne, potem wieczorem przylatywały nawet 2 mniejszy i większy .Teraz coraz mniej kwiatów które mu odpowiadają z racji długiej trąbki. Jakoś w tym roku nie gustuje w ostrogowcu tak jak w ubiegłym roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU nie wszystkie róże mają zdrowe liście jednak teraz to juz kicham .Jednak na przyszły rok muszę bardziej o nie zadbać szczególnie o Doktorka i RU Może fruczak i do Ciebie przylatuje tylko nie zauważasz go albo o takiej porze kiedy nie jesteś na ogródku .Możliwe jednak ,ze w Twoje rejony w ogóle nie przylatuje. Podeślę Ci chociaż na fotkach "mojego" Fruczaka

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wielkie barwa Jadziu za pajęczynę , gąsienniczki i za twojego Fruczaka ;:63 ;:63
Może i przylatuję.ale ja go nie widzę trudno.Może i zacznę kichać na te moje bidne róze.
A co, nie wszystko musi być udane w ogrodzie, no nie tak ??
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, ale strzelasz foty... ;:138
Ja jestem tak zniechęcona tym sezonem, że czekam już tylko na odpoczynek w domciu... nawet mi się nie chce chodzić na działkę, a o zdjęciach to już w ogóle nie mam mowy... nie miałam aparatu w rękach chyba od miesiąca... a może jeszcze dłużej...
czytam o szałwii Amistad.. to chyba nie ta którą dostałam od Ciebie ?.... ma ona nasionka ?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zaniemówiłam na widok pajęczyny ;:oj Jak utkana z diamentów. Tobie dziewczyno nawet nowe jeżówki nie są potrzebne, ten widok zapiera dech. Jednak aparat ma ogromne możliwości, a Ty je w pełni wykorzystujesz ;:63 ;:63 ;:63 Zielony pajączek też zasługuje na brawa. W tym roku ich u siebie jakoś nie widzę. Ogólnie bardzo mało przedstawicieli fauny odwiedza mój ogródeczek i muszę przyznać, że pusto mi bez nich.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Jadziu. ;:196
Cieszę się, że stale odwiedza Cię fruczak....to już stały bywalec w Twoim ogrodzie. ;:215
Gratuluję też, bardzo udanych ujęć pięknych kwiatów bujnie kwitnących no i gości na wielu nogach :lol: bo bez nich ogród byłby pusty.
Fajnie, że planujesz w przyszłym roku nadal sadzić pomidory....nasionka już się kończą suszyć więc szykuj już pomału kubeczki do wysiewów wiosennych. :)

No to do miłego, następnego. ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jednak warto wcześnie wstawać, zdjęcia zroszonych pajęczyn są śliczne ;:138
No i ten fruczak - faktem jest, że bylinowe rośliny poprzenosiłem w inne miejsce i rzadko się przyglądam buszującym tam owadom, więc .... fruczaka nie widziałem :(
Mam pytanie Jadziu - czy werbena hastata odbije na drugi rok z korzenia? Sadzonka, którą otrzymałem od ciebie nie przetrzymała zimy, ale te kilka jej nasionek rozsypałem i zapomniałem o nich. Niedawno przycinałem przekwitnięte cynie i ... wśród nich zobaczyłem ścięty pęd hastaty :( Muszę popatrzyć w gąszczu, czy nie wyrosło ich więcej.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
DzonaK

Post »

Witaj Jadziu zdjęcia rewelacja , aż mam ochotę sama odkurzyć aparat i znowu zacząć robić zdjęcia . Kiedyś bardzo to lubiłam , ale z czasem z kwiatów przerzuciłam się na relację motocyklowe. Może dopóki w moim ogrodzie nie pojawią się kwiaty , nie będę miałą ochoty na zdjęcia przyrody. Propo kwiatów zastanawiam się czy u mnie takie cudne fruczaki też są w moim rejonie może na przyszły rok się przekonam . Chyba jest ich coraz więcej bo często widzę zdjęcia na internecie .Dalie pięknie się wystroiły do zdjęć ;:138 .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, motyle Ci jedzą z ręki! ;:167
Piękne zdjęcia... wrześniowy rosy i mgły pięknie ogród ubierają ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jadziu pięknie jeszcze masz , ale co się dziwić skoro Ci deszcze padają. U nas nadal sucho, kwiatki jak nawet jakieś zakwitną to zaraz przekwitają a generalnie to wszystkim listki zwisają . Ale już nie będę jesienią podlewać , trudno . Masz chyba dobry aparat bo robisz piękne zdjęcia , zwłaszcza te z bliska . Piękna pajęczyna , owad co pije nektar długą ssawką --ślicznie . Sporo masz jeszcze kwitnacych roślin , no i dobrze , cieszmy się jeszcze ciepłą , śliczną jesienią ;:138 :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oooo, Jadziu, nawet zdążyłaś pająki nauczyć robić frywolitki ;:215
Super te pajęczynowe foktki!
No i znowu miłe ogrodowe zaskoczenie - właśnie zakwitła mi kolejna Twoja osobista patyczkowa róża, tym razem to Artemis. ;:138 ;:180
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jadziu, fotografowanie daje dużo radości Tobie ale i nam :tan . Zdjęcie pajęczyny, bardzo ciekawy efekt, pierwszy raz widzę tak pokazaną pajęczynę. Świetna! Ten fruczak w pianie różowych floksów, jakie to piękne ujęcie. Teraz już jesień więc kichamy w ogóle i na chore liście róż też :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KASIU masz rację teraz nowym apartem mam frajdę robić fotki, bo wychodzą śliczne ,oczywiście nie wszystkie tak mnie zachwycają niektórym sporo brakuje.Na pajęczynę świeciło z boku słońce i dlatego widać jakby kryształki .Zauważyłam to dopiero podczas przeglądania na kompie.Dzisiaj Fruczak zagustował w szałwii Amistad i byłam bardzo zdziwiona tym widokiem .Coraz więcej owadów widzę przy szałwii, czego w ubiegłych latach nie zauważyłam

Obrazek

Obrazek

BEATKO :wink: wiesz jak to jest z kim przystajesz,,,,Pająki szybko uczą się frywolitkowania a to raczej my powinniśmy się uczyć od nich tej sztuki. Brawa dla Artemisowego patyczka za chęć życia i pokazania sie z dobrej strony .

Obrazek

Rusałka Admirał na Angeli

Obrazek

KAROLCIA szkoda ,ze nie masz podlewania z nieba u mnie od czasu do czasu coś popada wiec bardzo się z tego cieszę szczególnie na moich piaskach .Dzisiaj tylko weszłam już zauważyłam tego jegomościa z długą ssawką

Obrazek

Obrazek

BASIU czasem i tak bywa chcą sie przymilić. Czytałam dzisiaj u koleżanki ,ze też miała taka samą przygodę z Paziem który miał uszkodzone skrzydełko

Obrazek

Obrazek

JOASIU odkurzaj aparat ,bo sprzęt nieużywany niszczeje, a my pooglądamy świetne fotki nawet z rajdów motorowych

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU werbeny oczywiście zimują i wybiją od korzenia patagonki czy hastaty. Myślałam ,ze moja patagońska nie odbije od korzenia ,a jednak odbiła więc spoko . Ty jak zwykle dosiadasz swojego rumaka i gnasz do lasu, a tam już grzybki na Ciebie czekają .Widziałam udane zbiory ;:215

Obrazek

Obrazek

ELUSIA Fruczak parę razy dziennie odwiedza moje kwiatki a w tym roku zagustował nawet w Amistad zresztą nie tylko on. Powinny chyba być nasionka zapłodnione jak wlatują tam owady na obiadek czy kolacyjkę.Kubeczki mam naszykowane i niektóre nasionka zebrane ;:196

Obrazek

Obrazek

IWONKO ja chyba nawet w połowie jeszcze nie rozszyfrowałam tego aparatu a możliwości ma sporo tylko z niego to wszystko wydobyć.W ubiegłym sezonie narzekałam na brak owadów w tym jest trochę lepiej . Może one zmieniają rejony swoich polowań ;:196

Obrazek

Obrazek

GABI Tobie nie dorównam, ale i moje mi sie podobają. Szałwia Amistad nie wiem czy zawiązuje u nas nasionka myślę ,jednak ,że jak Fruczak ją odwiedza i inne owady również, nawet składają tam jajeczka , to powinna być zapylona.Jednak ja zostawiam na zimę jej sadzonki w domu .Właśnie porobiłam ich parę niech sie ukorzeniają do zimy

Obrazek

Obrazek

ANIU głowa do góry, powoli wszystkie rośliny zaczną szaleć . Ja na cudowne kwitnienie mojego The Princa czekam 5 lat i jak na razie pokazuje tylko po jednym kwiatku w ciągu sezonu. Doktorek i RU schorowane na maxa jak nigdy dotąd jednak juz to olewam śpiewając piosenkę juto będzie lepiej czyli z nowym sezonem

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Piękno uchwycone na każdym zdjęciu!
Nawet werbena wyszła niezwykle eterycznie wsród róż.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lubię oglądać te twoje zdjęcia bo coraz piękniejsze. Powiedziałabym perfekcyjne ;:63 ;:63 ;:63
Róże piękne. Na przepiękne.
To ja chyba też sobie moje oleje. ;:306
Następnym razem będzie lepiej. .. ok. Zobaczymy. :D
Mnóstwo jeszcze u ciebie jest kwiecia I dużo radości.
Jezowki ,floksy wciąż piękne. Oby jak najdłużej. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”