Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

W końcu jestem. Teraz wieczór, chłodek na tarasie to można spokojnie poszperać w necie...
Obiecałam odpowiedzi moim miłym gościom.... ;:108
Soniu zdjęć mam w zapasie, bo przed wyjazdem dość dużo ich naprodukowałam. Pomału będę je wstawiała do wątku.
W pierwszych dniach mojego urlopu popadało dość obficie , podlało roślinki na rabatach a i nalało zapasu do beczek. ;:138
Bardzo się z tego cieszę , bo już się martwiłam z czego będzie teściowa podlewać...W sobotę już wracamy do domu i już widzę jak trzeba będzie ogród do normalności doprowadzić....Znów nie będę miała na nic czasu a chcę jeszcze jakieś moje wolne dni poświęcić mojej młodzieży i jeszcze trochę pojeździć na basen czy nad jeziora...

Obrazek

Aniu witaj kochana. Deszczyk potrzebny roślinkom bardzo. Ale każdy kto jest na urlopie marzy o super pogodzie. Mnie się to udało, wręcz wymarzoną pogodę mamy. Do tego stopnia , że po 3 razy jestem na plaży.... ;:3 ;:3 ;:3
Już się nie mogę doczekać obchodu po ogrodzie. Zaraz polecę sprawdzić co urosło, co się zmieniło.... ;:65

Obrazek

Aniu anabuko wszystkie hortensje są cudne....Kocham je bardzo w kompozycjach z trawami... ;:167
Bardzo mnie kusi o zmniejszenie trawnika i zrobienie następnej rabaty hortensjowej ale jak na razie rozum mi podpowiada , że nie mam czasu na ogarnięcie tego co mam a myślę już o następnych .Potem dochodzi do tego, że zamiast spotykać się ze znajomymi , wolę iść pracować do ogrodu i mieć zrobione wszystko na cacy...Po prostu szkoda mi bezczynnie siedzieć... ;:131

Obrazek

Maryniu my chociaż na pewno młodsi też usłyszałam od męża , że jedzie ostatni raz taki kawał drogi. Jak chcę , proszę bardzo -jest pociąg.... ;:219 Chociaż się za kierownicą zmieniamy, jednak jest to męczące....Ale cóż się nie robi dla wypoczynku i pięknych widoków....
Aż mi się wierzyć nie chce ,że pogoda nam się tak udała . Woda w morzu ciepła i na szczęście omijają nas sinice o których słychać w rejonie Władysławowa...

Obrazek

Małgosiu Pepsi dziękuję ci bardzo. Wyleguję się na całego. Jak tu przyjdzie przestawić się na wczesne wstawanie do pracy? ;:145
Jeżówki piękne i chodzą za mną cały czas , tylko powstrzymują mnie ślimaki których mam mnóstwo za płotem i tylko czekają aby wpałaszować moje piękności.....Tylko coś czuję , że długo nie wytrzymam się tak powstrzymywać przed ich kupnem.... ;:306

Obrazek

Jadziu masz rację, zimą będziemy miały czasu a czasu....aż do znudzenia z tymi długimi wieczorami.
Tymczasem niech one jak najdłużej jeszcze nie nastają.
Mikołajki super są roślinkami, codziennie tyle bzyczków na nich urzęduje a niektóre nawet opite nektarem zostają na noc...
Niestety nasze ogrody nie z gumy i nie mieści się w nich wszystko co nasze oczy widzą....

Obrazek

Małgosiu Clem super że hortensje dają radę i zadomowiły się u ciebie na dobre. W tym roku nie robiłam żadnych sadzonek ale w przyszłym chyba trzeba będzie znów popróbować....Chciałabym rozmnożyć anabelkę , limelight, magicalkę i bobo....Jak się uda znów się podzielę z tobą kochana.... ;:196
Tu na zdjęciach szpaler z moich własnoręcznie ukorzenionych hortensji.... ;:138

Obrazek

Obrazek

Elizabetka dziękuję ci za miłe słowa. ;:196 Lilii to będę musiała dokupić w przyszłym roku . W tym nie dosadzałam nic a widzę , że już nie są takie okazałe jak w pierwszym roku...
Kurcze zaraz zacznie się szaleństwo z cebulowymi wiosennymi. Znowu zaczną kusić z półek sklepowych.... ;:224

Obrazek

Martuś moje ogrodówki kwitną trzy z z 6 szt. I tylko jedna najstarsza jest dość dużym krzaczkiem....
Tu na wyjeździe w każdym ogrodzie je widzę i to dość potężne krzaczory....A jakie niektóre przebarwione na niebiesko!!!
Piękne.Nawet w zapuszczonym ogrodzie pięknie kwitnące dwa krzaki dojrzałam...A ja chodzę , dmucham , chucham i rosną jak rosną.....Chyba muszę o nich zapomnieć... ;:131

Obrazek

Ewelinko mam nadzieję że lipiec w końcu i u ciebie zagościł słoneczny i mogłaś z dziewczynkami troszkę kąpieli wodnych zaczerpnąć...Ja jeszcze na wyjeździe i powiem ci jest super....Oj będzie żal wracać.No ale cóż wszystko kiedyś musi się skończyć... ;:173

Obrazek

Ewcia Pashmina dziękujemy bardzo. ;:196 Miejsce masz rację, cudne . Jestem szczęściarą, że mogłam je zobaczyć na własne oczy...może jeszcze kiedyś będzie mi dane wrócić do tych pięknych ogrodów. ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oki ale w pięknych miejscach byłaś. ;:215
Ale i w twoim ogrodzie pięknie.
Hortensje czaruja ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękne listki ma Fittonia a i pokrzywki ukorzeniły sie w wazonie.Szkoda ,ze u mnie nie chcą zamieszkać takie Zwinki.No to zaliczyłaś piękny ogród ,ale to niedopuszczalne Olu ,żebyś nie była jeszcze u Kapiasa. Trzeba to naprawić ;:108 Patyczkowy hortensjowy szpaler super, tez sobie ukorzeniam co nieco, więc potrzebne miejsce dla nich :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Super pogoda i świetne zdjęcia ;:138 . U mnie w końcu bez deszczu i wysoka temperatura ale jak na złość córka ma anginę także wszelki smażing, leżing i tego typu musimy odłożyć :roll: . Normalnie jak pech to pech ;:223 . Piszesz, że niedługo zaczną kusić cebulami a ja mam mega mocne postanowienie :;230 . Chyba nie mogę nawet zakupów spożywczych robić co by cebul do domu nie znosić :;230 . Szpalerek bardzo fajny i jeszcze fajniejsze jest to, że zrobiłaś go całkiem sama ;:215 . Rozmnażanie hortensji jest dość proste więc nic tylko rozmnażać. Jeszcze żeby tylko tak miejsca było więcej prawda :lol: ?? Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Super, że tak trafiliście z pogodą ;:333 Ja co prawda nie przepadam za leżingiem :wink: na plaży, ale tych ogrodów Hortulus to ci bardzo zazdroszczę :D Byłam tam ładnych parę lat temu i byłam tak samo oczarowana jak ty ;:173 Nie da się ukryć, że miały pewny wpływ na moją obecną manię ;:224 Z przyjemnością bym tam wróciła, żeby zwiedzić je jeszcze raz, teraz już oczami bardziej doświadczonej ogrodniczki :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu - super miałaś taki nadmorski urlop! Fajne fotki.
Mam nadzieję, że i ja kiedyś zawitam w Hortulusie - no od dawna mam to w planach.
A jak będziesz w Goczałkowicach to skieruj się może najpierw do Starego Ogrodu, warto i te zakątki tematyczne zwiedzić skoro podobają Ci się takie stare nasadzenia (tam jest zupełnie inne wejście, odrębne).
Brawa za szpalerek własnych hortensji - bardzo fajnie się to prezentuje z tymi obwódkami kamiennymi. ;:215
Pozdrawiam. ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładne te fittonie.
Je też się szczepi ??
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu pobyt podwójnie udany, wypoczęłaś i jeszcze piękne ogrody zwiedziłaś. ;:215
Hortensjami się zauroczyłaś i już masz ochotę na kolejne. :D
Spokojnego powrotu i miłych chwil w ogrodzie. ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu , wrażeń na urlopie miałaś sporo i właśnie o to chodzi żeby oderwać się od rzeczywistości , zaglądać w miejsca gdzie codzienność nie pozwala się zatrzymać a potem wspominać miło spędzone chwile . Ogród spokojnie jakoś przetrwał i teraz moższ się nim cieszyć , a my razem z Tobą . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Olu lato się powoli kończy ale masz mnóstwo fantastycznych wspomnień, na które przyjdzie wkrótce czas.
Wpadłaś w wir codzienności i zdobywania nowych hortensji, a może i cebulkowe wpadną same przez się. :wink:
No nic ..na razie życzę przyjemnych chwil w ten letni czas a potem będziemy wspominać.
Dzięki za fitonię...kolory przepiękne. ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu, byłaś może w Skansenie przy Parku Śląskim?
Ja dopiero tam dzisiaj przypadkowo trafiłam i wróciłam zachwycona! Super sprawa!
Trawy w parku dalej piękne ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Zbliża się nowy sezon a Ty gdzie się podziewasz ?? Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochani witajcie. :wit Wiem że zawaliłam na maxa z moją nieobecnością na FO a już nie mówiąc o swoim wątku. Kłopoty rodzinne ze zdrowiem mamy i teścia powaliły mnie na całego. Nie miałam głowy kompletnie do zabawy w prowadzenie wątku. Od czasu do czasu zaglądałam w najbardziej zaprzyjaźnione wątki lecz nie wpisywałam się .Zaległości mam okropne. Nic nie wiem co się u was dzieje. No i co robię fotki roślinom to wspominam moją forumową rodzinę. Po prostu się stęskniłam. ;:108
A zdjęć mam mnóstwo!!! Pomalutku będę wstawiała te aktualne jak i z początku wiosny. Nie wiem jak często będę bywać ale postaram się trochę uaktywnić. Robię to też dla mojej chorej mamy, która nie wychodzi z domu i chociaż tak jej przybliżę, co się u mnie na ogrodzie dzieje. ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tulipany już prawie przekwitły a takie były piękne. ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani jak na pierwszy raz po długiej przerwie to było na tyle. Kto mnie nie zapomniał, zapraszam w odwiedziny. Ja lecę po kolei zwiedzać wasze ogrody.
Buziaki. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu cieszę się ,ze nie zapomniałaś o nas ;:196 .Cóż życie płata nam różne figle, a wcale takie jak ktoś bliski choruje ;:174 .Jednak piękne kolory dają nam chociaż tyle radości ,bo smutków jest aż nadto.Tulipany super kwitną inne kwiatuszki również ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu przykro mi, że mama nadal choruje. Miałam nadzieję, że będziesz miała dla nas bardziej radosne nowiny... Trzymam kciuki, aby to się wkrótce zmieniło ;:333 Kwitnienia masz tak piękne, że z pewnością mamie humor poprawią ;:108
Wszyscy w tym roku narzekają na tulipany, a u ciebie dały prawdziwy popis ;:215 I nawet swoje ulubione Exotic Emperror widzę :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”