Ogródek to moje drugie życie cz.12 -sezon 2018, 2019, 2020, 2021

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.12 -sezon 2018

Post »

Dorciu pięknie u Ciebie , mnogość roślin i odmian, wszystko opisane i skatalogowane. Bosssko. A nachyłek biały cudowny. U mnie na potęgę wyrasta żółty .
Gdybyś miała nadwyżki to piszę się chętnie.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
lili.ana
50p
50p
Od: 29 sie 2009, o 20:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czekam niecierpliwie na dalszą fotorelację!!!
Pozdrawiam Liliana
Zapraszam do moich wątków:
Sprzedam/zamienię
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny dzwonek La Bello. Mój niestety nie chce kwitnąć. Długo go masz????
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Dorotko :wit . Kurczę, gdym tak mogła oddać Ci trochę wilgoci ze swojego ogrodu to z chęcią bym oddała. Z przykrością czytam o suszy w Twoim rejonie :( . Przyroda jak zawsze nie podzieliła po równo ;:222 . Najgorsze, że cierpią na tym niewinne rośliny . Oby nic Ci nie padło i za to mocno trzymam kciuki ;:196 . Dzwonek La Belle przepiękny ;:167 . Czereśni było u Ciebie mnóstwo ;:oj . Tego roku ogólnie krzewy i drzewa owocowe obrodziły więc było i jest co robić . Pozdrawiam i opadów życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witajcie :wit zaległości mam ogromne,ale takie życie...O mojego ostatniego wpisu były 3 dni deszczowe ,rośliny odżyły,a te co wyschły w części nadziemnej zaczynają wypuszczać nowe liście,bardzo solidnie popadało,bo jak skorzystałam z okazji i przesadzałam kilka roślin to ziemia głęboko była wilgotna,a potem przyszły afrykańskie upały :twisted: i znowu roślinność cierpi,codziennie choć na chwilę jechaliśmy podlać to co w cieniu bo na słońcu to mijało się z celem ,o pracach ogrodowych nie było mowy bo pot zalewał oczy jedynie w cieniu posiedzieć,a i tak nie było czym oddychać,w pracy też masakra,choć to urząd to jednak klimatyzacji nie mamy ,a szkoda bo trudno wytrzymać w dusznych pomieszczeniach ,temperatura w biurze niemal 30 stopni,codziennie zapowiadali burze ,grad,ulewy ,a u nas coraz cieplej,dzisiaj było apogeum ,nie pamiętam takiego dnia ,około południa lunęło na 5 minut,ale zaraz wszystko wyparowało,pogrzmiało później i trochę znowu pokropiło i na tym koniec,a ja dzisiaj ostatni dzień w pracy,w końcu zaczynamy urlop ,3 tygodnie wolności ,już w nocy z niedzieli na poniedziałek wyjeżdżamy ,oczywiście w góry,nasze ukochane Tatry-do Zakopanego,trochę mnie martwią prognozy ,ma być do połowy sierpnia upalnie ,więc wspinaczki nie będą łatwe

Soniu weselem się aż tak bardzo nie martwię,jedno już za mną więc wiem ,że choć stres jest zawsze to przeżyjemy ,jednego syna ożeniłam to i z drugim dam radę ;:306 gorzej ,że dwa tygodnie chłopak mojej córci włożył jej na palec pierścionek zaręczynowy i przypuszczam,że w przyszłym roku następne weselisko ,a to już gorzej ,córka to córka tym bardziej że jedną księżniczkę mamy :D Cafe Latee rzeczywiście piękny ma kolor i kształt ,warto ją zaprosić na rabaty

Aniu żółty nachyłek jest niezawodny ,gorzej nieraz jest z innymi,mam kilka odmian ,wśród nich są takie które bez problemu zimują i takie które niby są zimujące ,a wiosną nic nie wychodzi,ale to nic nie są drogie więc uzupełniam odmiany które padły
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liliano zdjęć jest mnóstwo,ale nieraz jak siądę wieczorem to już nie mam siły nawet na to ,żeby z aparatu zrzucić :wink:

Marysiu dzwonek jest u mnie 2-3 lata,w ubiegłym roku kwitł obficiej ,w tym kiepsko,może też mu pogoda nie służy

Ewelinko całe szczęście,że u mnie same byliny,większość odżyje i znowu będzie kolorowo ,tak masz rację,w tym roku owocowa klęska urodzaju,papierówka tak obrodziła ,ze siatkami rozdajemy ,inne jabłonie i grusza też ma masę owoców ,a my już prawie wcale przetworów nie robimy ,dość sie w życie nazaprawialiśmy teraz już nam się nie chce ,jemy na świeżo,a zimą jak się będzie miało na coś ochotę to się kupi,wyjątek to ogórki -swoje to swoje
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na moją działkę wchodzi się z dwóch stron,boczne wejście z pergolą na której mnie się powojnik w towarzystwie Jasminy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drugie wejście obrasta Souvenir de la Malmaison

Obrazek
i clematis Utopia

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

goździk Spotty

Obrazek
Dolce Vita

Obrazek
Johan Strauss

Obrazek
Lavender Ice

Obrazek
Jalitah

Obrazek
Chipendalle

Obrazek
Avalon

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Schone Maid

Obrazek
Tickled Pink

Obrazek
East Park

Obrazek
Natasha Richardson

Obrazek
Ashram

Obrazek
Casanova

Obrazek
Awatar użytkownika
lili.ana
50p
50p
Od: 29 sie 2009, o 20:24

Post »

Piękny kolor Dolce Vita. Nazwa adekwatna do jej wyglądu.
Pozdrawiam Liliana
Zapraszam do moich wątków:
Sprzedam/zamienię
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Dorotko mam nadzieję, że wszystko przetrwa a wiosną ruszy od nowa ;:108 . Cudna ta Twoja Jasmina ;:138 . Na takie okazy muszę jeszcze długo poczekać o ile mi przezimują :;230 . Szukam host średniej wielkości z białym brzegiem i ładną zielenią, coś w stylu hosty Francee ( masz ją ? ) na obwódkę rabaty w półcieniu. Może byś mi coś poleciła ;:224 ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko powojnik z Jasminą, wspaniały duet. ;:oj Jakie zdrowe masz róże, ;:215 moje wszystkie zagrzybione, pada od miesiąca. ;:174
Oczywiście, że wydanie jedynej księżniczki, to inne przeżycie niż wypchnięcie syna z domu. :wink:
Dobrej pogody na bieganie po górach. ;:168
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Dorotko piękne twoje różyczki. Zestawienie z powojnikiem jest boskie ;:138
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit dziękuję za odwiedziny mojej działki podczas mojej nieobecności, wróciłam z wakacji i zaraz kolejnego dnia pognałam do mojego roślinnego królestwa,spodziewałam się co zastanę :evil: nasz rejon był jednym z najgorętszych w kraju ,upały 36 stopni w cieniu i ani kropli deszczu, jak byliśmy na wakacjach widziałam we w tv deszcze ,wręcz ulewy w innych stronach-tylko nie u nas,Zakopane też skąpane w słońcu ,jedną noc popadało i jednego dnia spotkała nas burza i deszcz-cale szczęście w schronisku :) tak więc na działce dywan z jabłek,trawa dawno zapomniała co to kolor zielony,byliny na słońcu uschnięte,a te w cieniu też niektóre do ścięcia bo straszyły badylami ,doprowadzamy teraz wszystko do ładu,trochę podlewamy bo niebo nie chce :(
trochę górskiej roślinności-tam roślinki mają się dobrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w tym roku poza miejscami znajomymi trafiliśmy do miejsc w których nie byliśmy do tej pory
zauroczył mnie Wąwóz Kraków

Obrazek

Czarny Staw Gąsiennicowy

Obrazek

Obrazek

wodospad Siklawa

Obrazek

Dolina Pięciu Stawów

Obrazek

Obrazek

Tatry są piękne ;:167

Obrazek