Storczykowa kraina Soni :)
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Soniu, jest czego zazdrościć
Naprawdę wszystkie Twoje storczyki są piękne, a szczególnie nr 7, ten prezent mikołajkowy. Moim zdaniem najcudniejszy!

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu przepiękne zdjęcia przepięknych storczyków
Widzę, że aż 5 mamy takich samych
Pięknie Ci zakwitły, piszesz ,że straciłaś kilka pąków, ja niestety mam ten sam problem, niestety warunki w domu o tej porze roku są naprawdę kiepskie dla naszych ulubieńców, to paskudne centralne i zwiazane z tym suche powietrze mimo nawilżania i zmienna temperatura( u mnie nad ranem bywa i 17 stopni a w dzień i 23)nie pozostaje bez echa przy rozwoju pąków 

Jolusia jak będzie co to chętnie pokażę o ile czas znajdę
ares13 też uważam, że doniczki fajne
wszystkie prawie takie same, ale lubię taki ład i uporządkowanie
Jeanne siedzę cicho i owszem, ale prawie codziennie zaglądam co tam słychać w storczykowym wątku
co do zdjęć na czarnym tle to moje tło jest wręcz paskudne, całe obeszło psimi kudłami
ale gdzieś je wieszam, tak by było troszkę tła na dole, by postawić tam doniczkę i tak średnio z 50 cm mam ustawioną doniczkę z kwiatkiem od tła i zawsze robię w całkowitej ciemności, tak troszkę na chybił trafił 8) z przewagą na chybił
i ustawiam błysk lampy na mały lub średni - to wszystko zależy od wielkości rośliny - od tego jak daleko muszę odejść z aparatem, by uchwycić całą roślinę w obiektywie i zawsze staram się podejść jak najbliżej rośliny, gdy błysk lampy jest zbyt intensywny lub pali się światło w pokoju wtedy też tło staje się szare, widać na nim wszelkie zagniecenia i paprochy
próbuj i pytaj, a będziemy szukać rozwiązania, by i Tobie wyszły fotki na czarnym tle
miaaa chyba nawet napisałam w Twoim wątku, że mamy identyczne "ciapki" biało - różowe
Baryczka a moje pupilki - oczywiście oprócz białych to nr 6 i 9
wszystkie uwielbiam, ale te są wyjątkowe
Duśka Ty też masz piękne storczyki
pewnie czekasz niecierpliwie kiedy z tych pąków rozwinie się cudowny kwiatek
bo ja do moich to wciąż zaglądam
AGNESS dodać jeszcze trzeba, że te paskudnie krótkie dni, a do tego często jeszcze bardzo pochmurne niebo
ale i tak jestem szczęśliwa z mojego malutkiego sukcesu, że tyle zakwitło u mnie ponownie
a reszta, która nie zakwitła ma brać przykład z tych kwitnących
Mamba nad zdjęciami muszę popracować, bo zbyt zadowolona to ja z nich nie jestem
czekam aż moje tuje i świerki wokół ogrodzenia podrosną co zakryją domy sąsiadów 

ares13 też uważam, że doniczki fajne

Jeanne siedzę cicho i owszem, ale prawie codziennie zaglądam co tam słychać w storczykowym wątku

co do zdjęć na czarnym tle to moje tło jest wręcz paskudne, całe obeszło psimi kudłami

miaaa chyba nawet napisałam w Twoim wątku, że mamy identyczne "ciapki" biało - różowe

Baryczka a moje pupilki - oczywiście oprócz białych to nr 6 i 9

Duśka Ty też masz piękne storczyki

AGNESS dodać jeszcze trzeba, że te paskudnie krótkie dni, a do tego często jeszcze bardzo pochmurne niebo

Mamba nad zdjęciami muszę popracować, bo zbyt zadowolona to ja z nich nie jestem

Mamba patrzę na swoje dzieła bardzo krytycznie, ale to mnie mobilizuje do podszkolenia swoich umiejętności
ale nieskromnie powiem, że jak na zdjecia robione po omacku to i tak się nieźle prezentują 8)
Wanda rozumiem Cię
u mnie najgorszy jest moment, gdy widzę, że zaczynają przekwitać
lub co gorsza, jak żółkną pączki kwiatowe
miaaa w natłoku postów można się pogubić
sama często szukam czegoś w różnych wątkach, a Twój kwiatek zapamiętałam, bo jak Ty pokazałaś swój to mój akurat rozwinął swój pierwszy kwiatek, a dla mnie to była wielka niespodzianka, bo nie wiedziałam co to za falenopsis
a tu takie cudo, w dodatku nie mam takiego wśród swoich podopiecznych 

Wanda rozumiem Cię

miaaa w natłoku postów można się pogubić

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Soniu, dzięki za rady co do fotografowania, chyba za blisko stawiałam doniczkę od tła
i nie mam niestety opcji regulacji lampy błyskowej
moje tło też całe w psich kudłach, mimo że dopiero co wyprane
Będę próbować dalej jak tylko kwiatuszki się rozwiną

Będę próbować dalej jak tylko kwiatuszki się rozwiną

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ale piekności...
, ja juz wcześniej po godzinie 15-stej tu byłem , ale musiałem ochłonąć z wrażenia...
. Ale ci falki szaleją ! Fotki piekne.. , a Ty zadowolona nie jesteś... ?
. Co to za czarne tło.. ? , ściana... ? Kurcze ja nie mam czarnej ściany w domu... ;:99 . Pozdrawiam i jeszcze się pozachwycam.. :P

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Noo, Soniu, naprawdę eksplozja
Gratuluję ilości kwiatów - u mnie obecnie jakoś z tym marnie - tworzy się po parę pąków, z czego często część jeszcze opada
Rekordzistą w tym względzie jest reanimowany falek, który po Wigilii (i częstym wychodzeniu na balkon po coś, albo z czymś) zrzucił WSZYSTKIE pączki 

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Artur, nie ścianaTulipan998 pisze:Ale piekności..., ja już wcześniej po godzinie 15-stej tu byłem , ale musiałem ochłonąć z wrażenia...
. Ale ci falki szaleją ! Fotki piekne.. , a Ty zadowolona nie jesteś... ?
. Co to za czarne tło.. ? , ściana... ? Kurcze ja nie mam czarnej ściany w domu... ;:99 . Pozdrawiam i jeszcze się pozachwycam.. :P

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Tak myślałem...
, ja mam duzo takiego złotego... , marszczonego.. Na zasłony miał być...
. Może poprubuje , jakoś rozwiesić ? I wezne stary taboret i też go w materiał owinę.. ? Już raz tak próbowałem.. , ale wtedy nie miałem aparatu i foyki komórką robiłem...
. Pozdrawiam ! 

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||