Storczykowa kraina Soni :)

Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu, jest czego zazdrościć :) Naprawdę wszystkie Twoje storczyki są piękne, a szczególnie nr 7, ten prezent mikołajkowy. Moim zdaniem najcudniejszy!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

masz przepiękne Phalaenopsisy. wszystkie mi się podobają. ten ciemnorózowy z maleńkimi białymi kropeczkami podobny do mojego, ale mój ma dopiero pąki, jeszcze nie kwitnie. inne też są bardzo ładne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu przepiękne zdjęcia przepięknych storczyków :D Widzę, że aż 5 mamy takich samych :D Pięknie Ci zakwitły, piszesz ,że straciłaś kilka pąków, ja niestety mam ten sam problem, niestety warunki w domu o tej porze roku są naprawdę kiepskie dla naszych ulubieńców, to paskudne centralne i zwiazane z tym suche powietrze mimo nawilżania i zmienna temperatura( u mnie nad ranem bywa i 17 stopni a w dzień i 23)nie pozostaje bez echa przy rozwoju pąków :?
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Soniu, śliczne storczyki, gratuluję ;:333 Zawsze milo jest popatrzeć na tyle pięknych zdjęć ;:106
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Jolusia jak będzie co to chętnie pokażę o ile czas znajdę :wink:
ares13 też uważam, że doniczki fajne :D wszystkie prawie takie same, ale lubię taki ład i uporządkowanie :wink:
Jeanne siedzę cicho i owszem, ale prawie codziennie zaglądam co tam słychać w storczykowym wątku :D
co do zdjęć na czarnym tle to moje tło jest wręcz paskudne, całe obeszło psimi kudłami :evil: ale gdzieś je wieszam, tak by było troszkę tła na dole, by postawić tam doniczkę i tak średnio z 50 cm mam ustawioną doniczkę z kwiatkiem od tła i zawsze robię w całkowitej ciemności, tak troszkę na chybił trafił 8) z przewagą na chybił :wink: i ustawiam błysk lampy na mały lub średni - to wszystko zależy od wielkości rośliny - od tego jak daleko muszę odejść z aparatem, by uchwycić całą roślinę w obiektywie i zawsze staram się podejść jak najbliżej rośliny, gdy błysk lampy jest zbyt intensywny lub pali się światło w pokoju wtedy też tło staje się szare, widać na nim wszelkie zagniecenia i paprochy :oops: próbuj i pytaj, a będziemy szukać rozwiązania, by i Tobie wyszły fotki na czarnym tle :D
miaaa chyba nawet napisałam w Twoim wątku, że mamy identyczne "ciapki" biało - różowe :D
Baryczka a moje pupilki - oczywiście oprócz białych to nr 6 i 9 :wink: wszystkie uwielbiam, ale te są wyjątkowe
Duśka Ty też masz piękne storczyki :D pewnie czekasz niecierpliwie kiedy z tych pąków rozwinie się cudowny kwiatek :wink: bo ja do moich to wciąż zaglądam :oops:
AGNESS dodać jeszcze trzeba, że te paskudnie krótkie dni, a do tego często jeszcze bardzo pochmurne niebo :roll: ale i tak jestem szczęśliwa z mojego malutkiego sukcesu, że tyle zakwitło u mnie ponownie :D a reszta, która nie zakwitła ma brać przykład z tych kwitnących :wink:
Mamba nad zdjęciami muszę popracować, bo zbyt zadowolona to ja z nich nie jestem :oops: czekam aż moje tuje i świerki wokół ogrodzenia podrosną co zakryją domy sąsiadów :?
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Soniu, sami inaczej oceniamy swoją pracę niż inni :? Mi się Twoje zdjecia podobają :D , ale jeśli uważasz inaczej, to zawsze dobrze jest popracować trochę, żeby poprawić swoją technikę. Ważne przecież jest też nasze zadowolenie z własnych prac :wink:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Chyba mnie skręci z zazdrości ;( Tyle cudowności ci kwitnie, a u mnie jeszcze same badylki. No rosną, ale ja bym chciała, aby już kwitły wszystkie.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

miaaa chyba nawet napisałam w Twoim wątku, że mamy identyczne "ciapki" biało - różowe
A no rzeczywiście :oops: dobrze , że skleroza nie boli :wink: :oops:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Mamba patrzę na swoje dzieła bardzo krytycznie, ale to mnie mobilizuje do podszkolenia swoich umiejętności :wink: ale nieskromnie powiem, że jak na zdjecia robione po omacku to i tak się nieźle prezentują 8)
Wanda rozumiem Cię :D u mnie najgorszy jest moment, gdy widzę, że zaczynają przekwitać :( lub co gorsza, jak żółkną pączki kwiatowe :(
miaaa w natłoku postów można się pogubić :D sama często szukam czegoś w różnych wątkach, a Twój kwiatek zapamiętałam, bo jak Ty pokazałaś swój to mój akurat rozwinął swój pierwszy kwiatek, a dla mnie to była wielka niespodzianka, bo nie wiedziałam co to za falenopsis :wink: a tu takie cudo, w dodatku nie mam takiego wśród swoich podopiecznych :D
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

O Ty - cicho, cicho i eksplozja. :shock: Pięęęękne. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Soniu, dzięki za rady co do fotografowania, chyba za blisko stawiałam doniczkę od tła :roll: i nie mam niestety opcji regulacji lampy błyskowej :twisted: moje tło też całe w psich kudłach, mimo że dopiero co wyprane :oops: :lol:
Będę próbować dalej jak tylko kwiatuszki się rozwiną :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ale piekności... :shock: , ja juz wcześniej po godzinie 15-stej tu byłem , ale musiałem ochłonąć z wrażenia... :lol: . Ale ci falki szaleją ! Fotki piekne.. , a Ty zadowolona nie jesteś... ? :shock: . Co to za czarne tło.. ? , ściana... ? Kurcze ja nie mam czarnej ściany w domu... ;:99 . Pozdrawiam i jeszcze się pozachwycam.. :P
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Noo, Soniu, naprawdę eksplozja :!: Gratuluję ilości kwiatów - u mnie obecnie jakoś z tym marnie - tworzy się po parę pąków, z czego często część jeszcze opada :( Rekordzistą w tym względzie jest reanimowany falek, który po Wigilii (i częstym wychodzeniu na balkon po coś, albo z czymś) zrzucił WSZYSTKIE pączki :cry:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Tulipan998 pisze:Ale piekności... :shock: , ja już wcześniej po godzinie 15-stej tu byłem , ale musiałem ochłonąć z wrażenia... :lol: . Ale ci falki szaleją ! Fotki piekne.. , a Ty zadowolona nie jesteś... ? :shock: . Co to za czarne tło.. ? , ściana... ? Kurcze ja nie mam czarnej ściany w domu... ;:99 . Pozdrawiam i jeszcze się pozachwycam.. :P
Artur, nie ściana :lol: tylko czarny materiał :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Tak myślałem... :lol: , ja mam duzo takiego złotego... , marszczonego.. Na zasłony miał być... :lol: :wink: . Może poprubuje , jakoś rozwiesić ? I wezne stary taboret i też go w materiał owinę.. ? Już raz tak próbowałem.. , ale wtedy nie miałem aparatu i foyki komórką robiłem... :lol: :roll: . Pozdrawiam ! :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”