Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

No i Polska reprezentacja przegrała byli beznadziejni ,bez szybkości w porównaniu do Kolumbii- żenada ;:222

BEATKO nie dawałam Ci chyba sadzonki Tojeści tylko przetacznika.Nie mam wielkiej kępy tej tojeści zaledwie parę łodyżek Czy chcesz może sadzonkę Firletki to zrobię .Czarna Madonna ma sporo pąków ona dopiero teraz pokazuje całą swoją moc i po mimo ,że nie pachnie uwielbiam jej dostojne kwiaty .U mnie znów pada, więc na razie nie muszę się martwić o podlewanie .Ja zawsze muszę ponarzekać tak jak z tym deszczem wtedy i do mnie dociera :D

Obrazek

MAĆKU ;:180 mnie też sie podoba w moim buszu :D

Obrazek

KRYSIU nie wiem co może być tego przyczyna wciąż nad tym medytuję .Może teraz w drugim kwitnieniu pokaże ładniejsze kwiaty,bo powoli zaczyna się zbierać do powtórki.Różyczkę Riant dostałam kiedyś od Elżbietki w prezencie a dwa lata temu dostała grzyba na głównej łodydze i myślałam ,że ją całą wykopałam, a ona powstała jak Feniks z popiołów i w dodatku cudnie kwitnie.Nawet nie wiem czy pachnie muszę to sprawdzić, a dzisiaj szukałam w necie to jest róża okrywowa a ja chcę ,żeby wspinała sie po małej pergoli .Ciekawe czy mi sie uda piszą ,ze cudnie pachnie a tego nie wiem

Obrazek

KASIU żółte kłosy to języczka Przewalskiego bezproblemowa roślina nawet ślimaki odsuwają się od niej :;230 Mam tam też posadzoną drugą języczkę pomarańczową ,ale jej ślimaki nie odpuszczą, wciąż pożerają jej liście, a ma je piękne wielkie bordowe i błyszczące .Teraz doszła tam jeszcze jedna języczka z pięknymi kłosowymi kwiatostanami jednak nie wiem czy zakwitnie. Biały pustaczek to Jacqueline du Pre jest śliczna tylko w tym roku ma jakieś niewydarzone te kwiaty .Liczę ,ze w następnym rzucie sie zrehabilituje

Obrazek

ELUSIA ;:196 Riant nadrabia stracony czas dalej ma mnóstwo pąków .Właśnie zastanawiałam się czy pachnie, a na stronie Hajdrowskich piszą ,że pachnie cudnie, więc muszę sie przekonać. Ogród rzeczywiście pęka w szwach ,a rdesty szaleją i pogłębiają ten mój mały busz.Czyż nie jest piękny ten kwiat

Obrazek

ANDRZEJU dobrze dmuchałeś w te chmurki ,że i do mnie doleciały ;:180 Teraz też podlewa jednak delikatnie ,ale dobre i to .Też jestem niedospana ale jakoś to wytrzymuję U mnie też juz wybijają nowe pędy niektóre już paczkują a Twiggy's ledwie sie zbiera ma zbyt długą przerwę to samo w tym roku Pink peace.Jednak miały sporo pąków przy pierwszym kwitnieniu

Obrazek

BEATKO to ten bodziszek od Ani [tara] którego Ci dałam, bo w innym miejscu ścięłam mu całkowicie liście , bo lilie nie miały czym oddychać.Ta chryzantema zawsze szybciej zaczyna kwitnąć i kwitnie do zimy jest niezniszczalna Moja Pamelka wciąż pokazuje pojedyncze nowe kwiaty

Obrazek

MARYSIU on mnie czaruje tymi liśćmi taki jego urok Jednak temperatura jakby jesienna to może tak jest, a on wie lepiej niż my.Wiem ,ze lato sie zaczęło ale pogoda jesienna .Jednak w tym roku kasztany nie mają jeszcze zbrązowiałych liści może wybył ten szrotówek gdzieś w siną dal ,albo komuś zasmakował ;:224

BASIU no cóż może masz rację z tymi rękami to byłybyśmy podwójnie zmęczone :;230 Ostatnio nie wyrabiam na zakrętach, a jeszcze to ciśnienie powietrza też mnie eliminuje z obiegu ;:222 Podlało i u mnie, więc jedna robota chociaż odpada

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Na temat naszej reprezentacji nie powiem ani słowa, bo obawiam się, że administratorzy forum mogliby tego nie wytrzymać ;:222 W każdym razie pozostałych meczów nawet nie mam zamiaru ogladać, szkoda mojego czasu. A może innych już nie będzie?
Night Rider też mam i bardzo mi się podoba ;:63 Niedaleko niej mam posadzoną w podobnym odcieniu, ale ciut jaśniejszą i razem bardzo fajnie wyglądają.
Hibiskusy masz już dorodne, moje dopiero zaczynają. Wiosenne klimaty bardzo mi odpowiadają ;:108 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu widzę, że mecz oglądałaś, ale chyba Cię nie zachwycił :;230 no cóż lepiej nie będę mówić nic hihi :)
Na szczęście w ogrodzie masz bardzo ładne kwitnienia i jest co podziwiać :) a i deszczyk chyba widzę Cię odwiedza ;:224
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, niedzielnego meczu nie będę komentować ;:222 , za to Twoje roślinki i piękne kolory w ogrodzie ukoiły moje nerwy.
Róża Riant wpadła mi w oko. Prześliczny ma kolor ;:215
Mam nadzieję, że do Ciebie również dotarł deszcz ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I zaczynają Panie lata -lilie, liliowce, jezowki nas radować.
Róże u ciebie zawsze piękne. ;:180
Pustynnikow zazraszam.
U mnie co posadze to mi przepadają :evil:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, dzięki za odpowiedź... jedną mam właśnie w półcieniu, a druga jeszcze w donicy siedzi... ale piszą też że i w słońcu dają radę, choć na tej mojej patelni to wątpię, czy wytrzyma...
no nic... będę szukać dla niej miejsca...
Wawrzynka trzymaj jeszcze, niech się dobrze ukorzeni... szkoda by było go zmarnować...
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Jadziu byłam u Ciebie, podziwiałam i myślałam,że się wpisałam, ale tylko myślałam. Aż 3 razy przeczytałam wpisy z ostatnich 5 stron, ale tylko mi sie wydawało. Dzięki Tobie poznałam co za roślinka u mnie rośnie. Chodzi mi o tojeść orszelinową. Dostałam ją w zeszłym roku i nie wiedziałam co to jest, a teraz dzięki Tobie już wiem.
Zauważyłam,że masz ogórecznika. Do czego go wykorzystujesz ? czy tylko do ozdoby? Pozdrawiam.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO też czasem tak mam piszę ,piszę, a potem zapomnę zrobić WYSLIJ i po balu :;230 Irenko tylko tojeść lubi sobie chodzić nie wiem jak ta, bo na razie praktycznie stoi w miejscu i nie widzę jej w innych miejscach. Ogórecznika mam przy ogórkach bo ma mocne łodygi ,wiec mogą sie po nim wspinać i lubię jego błękitne kwiaty, a i owady też lubią jego kwiaty .Młode liście mozna używać do sałatek https://poradnikogrodniczy.pl/ogorecznik-lekarski.php

Obrazek

Obrazek

GABI to obojętnie czy będzie siedział u mnie czy u Ciebie ten wawrzynek oczywiście jeśli chcesz nie narzucam się .Rutewki chyba bardziej do półcienia niż do pełnego słońca, bo też lubią sporo pić :;230 Dopiero po deszczach widzę ,ze kwiaty powojników zaczęły sie otwierać czyli zaś miały za sucho a tyle lałam ;:222

Obrazek

Obrazek

ANIU liliowce zaczęły kwitnąć, a tu wciąż opady i wszystkie wyglądają jak szmatki ;:222 To nie pustynniki tylko Języczka Przewalskiego to super roślinka i nie lubią jej ślimaki .Co innego pomarańczową z wielkimi bordowymi liśćmi .Ta jest od wiosny wciąż podżerana przez ślimaki.Na razie miala tylko parę dziurek w jednym liściu, a po tych deszczach nawet nie patrzyłam, bo z pewnością będą tylko gołe łodygi ,bo ślimaków multum ;:222

Obrazek

Obrazek

MAŁGOSIU mnie również podoba się ta kompozycja W tym kącie rosną żółto- morelowo -różowe roślinki

Obrazek

Obrazek

MARIUSZU ostatnie dni obfitują w deszcz a dla mojej przepuszczalnej gleby to zbawienie .Jednak co dobre dla roślin to nie koniecznie musi być dla nas .Chwasty dają do wiwatu te za ogródkiem również ;:174 .Porosły jak oszalałe

Obrazek

Obrazek

IWONKO nie mam hibiskusów mam tylko jednego jako drzewko. Wydaje mi się ,ze chodziło Ci o Heliotropa ten jest z ubiegłego roku dostałam go od Beatki i fajnie przezimował w przechowalni razem z daliami. Moje wysiane jeszcze nie kwitną ,chociaż fajnie porosły

Obrazek

Obrazek

dalijka od Floriana Baby

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu niezmiennie będę to powtarzać - ale uwielbiam oglądać Twój busz i kwitnące w nim kwiatuchy.
Z deszczem u mnie jak i u Ciebie, popaduje, ale tak naprawdę to przedwczoraj musiałam podlewać jeszcze rośliny i dopiero w nocy popadało tak, że wczoraj ziemia była wilgotna.
Ja też mam piach i woda przelatuje przez niego w mgnieniu oka. Trawnik to miejscami zrobiło się klepisko.
Tak, tak przetacznik dostałam, ale jeszcze jedną roślinkę kwitnącą na biało - muszę jej zrobić zdjęcie.

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO to biała Werbena hastata jeśli mnie pamięć nie myli .Wczoraj rano miałam pełne pojemniki na wodę, bo lało konkretnie. No to jednak u mnie spadło trochę wiecej deszczu ,bo o podlewaniu nie myślałam a dopiero co zasiliłam pomidory i ogórki. Dzisiaj tylko tak straszyło jednak ślimaki maja sie bardzo dobrze .No cóż kocham ten mój busz,ale czasem mnie to przeraża w jak szybkim tempie rozrastają się rośliny ufffff

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne wyglądają te białe floksy z czerwoną róża.
Moje białe kwitną dużo później. :(
Lilie,liliowce pięknie to wszystko Jadziu u Ciebie się prezentuje. ;:215
Hortki ,fioletowe floksy ...ech lato cudne. ;:108
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, jak miło przepaść w Twoim buszu! Róże piękne ale towarzystwo jakie mają ładne! Liliowce i floksy, śliczne! Czy mi się zdaje, czy na zdjęciu widziałam różę Cardinal Hume? A deszczu, to Ci zazdroszczę jak nie wiem co :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KASIU tak mam Cardinala Hume i jak na razie na niego nie narzekam .Przesadziłam go na były warzywnik razem z Angelą chyba z 3 lata temu i od tego czasu brylują oboje na rabacie, na której mają mnóstwo miejsca na ich szaleństwa :D Na moją przepuszczalną glebę to było zbawienie ten deszcz nawet powojniki dziękują za ten deszcz mnóstwem kwiatów

Obrazek

Obrazek

ANIU białe floksy na razie też nie kwitną. Dzisiaj też wreszcie pościnałam Lavender Lassie i część LO, jednak dalej jest sporo do ścinania Kurcze przydałaby się drabina, bo z krzesła nie da sie wszystkiego ogarnąć Sporo kwiatów liliowcowych zniszczyły deszcze i nie nacieszyłam sie nimi zbytnio

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Cudnie i kolorowo u Ciebie - zaiste także bardzo pachnąco w ogrodzie ;:215
Czy Rutewki, Jadziu, podwiązujesz na całej ich wysokości, czy nie trzeba?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko wyjątkowo piękny jest kwiatek Riant i fajnie, że tak ładnie cieszy Twoje oczy. ;:196
Zaczyna się czas liliowy więc przyszłam do Ciebie popatrzeć co słychać i widać.
;:215 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”