Iwonko1 ano mam jeżówki już kwitnące, co mnie też zaskoczyła, tą czerwoną kupowałam w ubiegłym roku w lecie kwitnącą.
a teraz najszybsza.Inne pomału rozkwitają,A inne w głębokich pakach, a jeszcze inne nie wiem czy zakwitną.Nowe dwie wczoraj przyszły

Róze jak dla nie to sednie szału w krzaczkach i kwitnieniach nie ma.Jak u innych osób tutaj na forum.
Róza Emilien Guillot to cudna róża. Taka żaróweczka , duży kwiat,piękny kształt płatków.
nie wiem czy mam dobrą rękę dobrą rękę do powojników, czy nie..ale mam dwie zakały, co mikre i chyba nie zakwitną .
ale na kilkanaście odmian- sztuk to i tak chyba dobrze. ??
tak pomalowałam wózeczek, teraz to już do całości ogrodu.Dziękuję za mile słowa
maniolek-Mariuszu w tym roku to chyba wszystko wcześniej kwitnie , takie mam wrażenie.Upały przyspieszają letnie kwitnienia.Ale i skracają ich długość kwitnień.
Ale też jestem ciekawa co nam będzie kwitli na Przełomiec lata i jesieni ??
daysy Te clematisy Taiga ,Kaiser i Maria C.Skłodowska miałam ją mieć, ale okazała się pomyłką

) i może jeszcze parę to naprawdę cudnych clemków.Kwiaty rozwijają się bardzo ladne .Wręcz spektakularnie.
U ciebie clemki gorzej sobie radzą,,,,, ale jakie ty masz różę!!Jeden z najpiękniejszych na forum.
Ja mam tutaj takie dziewczyny - watki na podium medalowym i kilka tuż po za nim.Ty na pewno jesteś na podium.
Hosty jakoś odwzajemniają moją miłość .Maoże kiedyś będzie inaczej, luźniej , coś innego na tych rabatach, kto wie.aeralu nowego jest,Ale na razie nie ma rąk do pracy i wszystko stoi w miejscu.

m je upchane, bo dużo ich mi się podobało.
Hortensja drzewiasta Anabelle
Maska-Marysiu no widzisz wiedziała do kogo się zwróci.Skarbnico wiedzy.Wielkie dzięki.
Sadziec, zawsze i się marzył.To już wiem od kogo go mam.A już myślałam,że mi przepadł.
Ale chyba muszę dać go dalej pod ścianę domku ???a nie pośrodku liliowców ???.
To chyba na wiosnę przesadzanie.
marpa-Maryniu nie wszystkie rabaty na 100 % są wypielęgnowane.ale jutro sobota i tradycyjnie od rana ryranie, plewienie itp.
Ostatnio przez wesela wyjazdy, trochę do tyłu mi zostawało
A gadżeciarza chyba dopiero zaczynam się robić
plocczanka-Lucynko Najpierw była pergola i 2 róże po bokach.Ale więcej chciało się róż i kupiła gotowy łuk. który akurat pod róża pnącą Excelsy .A ta pochyliła się i położyła jedną strona na poprzedniczką drewniana pergolę. Nie pokazuję tego.Ale coś trzeba wymyślić , dla tej róży mocniejszego.
Hmm na razie to takie gadżety ogrodowe.Ale marzą mi się jeszcze takie inne ozdoby ogrodowe.Już mi chodzą p głowie.
Oj tak jak i ty i rabatowe i doniczkowe i wszelakie to my lubimy, prawda ??
Deszcze dalej mijają.Dziś rano deko pokropiło.Wieczór miałam z podlewaniem.Cóz takie rok, taki czas.Roślin szkoda.
Dziękuję i tobie tez życzę dobrego weekendu, pewnie na działeczce ??
korzo_m-Dorotko Oj w większości mnie nie widza zasiedzi, bo osłonięta jestem .a jak widzą to nie wszystko..
Ale już od lat, to przyzwyczaili się do nie i do tego,że ja co raz z aparatem.Sąsiadów mam wspaniałych życzliwych pomocnych i takich normalnych.tutaj wszystkie stanowiska się gubią,. Tutaj wszystko jest inne,zwyklejsze, lepsze.
ale i tak już też tak moccno nie zwracam uwagi.Ale nie do końca, tak to jest z nieśmiałymi, spokojnymi ludźmi,,, jak ja.
A i w tej swerze człowiek uczy się się, uczy,bo nauczki dostaje w rożnych doswiadczeniach i czas i ludzie też się wokół zmieniają...
Zaraz pójdę czytać, co tam jest z tematem sąsiadów ??
róża The Fairy

róża charlote

maczek

Lilie
Nowa jeżówka NN

jeżówka ECCENTRIC