Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Taki masz wypielęgnowany ten ogród Aniu i takie bogactwo roślin nad podziw! ;:138 No i widać, że niezła gadżeciara ogrodowa z Ciebie! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu! ;:196
Zachwycający tunelik okryty różami i powojnikami prowadzi do Twego bajecznego ogrodu już od samej furteczki!!! ;:433 ;:433
Przepięknie to zaprojektowałaś. ;:138
Liczna biżuteria ogrodowa też przyciąga wzrok, a jej biel fantastycznie ożywia całość, dodając jej takiego majestatycznego wdzięku. ;:215
Wreszcie to, co w ogrodzie najpiękniejsze, to liczne i bardzo rozmaite kwiaty zarówno rabatowe jak i doniczkowe. ;:63 ;:63
Naturalnie królują różyczki i powojniki, a wśród goździków na skalniaku prześliczny aniołek-panienka. ;:138 ;:138

Nie daje się zauważyć suszy, widać dobrze dogadzasz swoim roślinkom, systematycznie je podlewając. Brawo Ty! ;:433

Dobrego weekendu, Aniu! ;:196 Najlepiej deszczowego - nocami. ;:303
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu to dobrze, że biegasz z aparatem mamy dzięki temu co podziwiać, sąsiadami nie ma się co przejmować. Sztuka wymaga poświęceń ;:306
Aniu proszę zobacz w mój wątek na pewno jak doczytasz to co napisałam, będziesz zadowolona.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko1 ano mam jeżówki już kwitnące, co mnie też zaskoczyła, tą czerwoną kupowałam w ubiegłym roku w lecie kwitnącą.
a teraz najszybsza.Inne pomału rozkwitają,A inne w głębokich pakach, a jeszcze inne nie wiem czy zakwitną.Nowe dwie wczoraj przyszły :)
Róze jak dla nie to sednie szału w krzaczkach i kwitnieniach nie ma.Jak u innych osób tutaj na forum.
Róza Emilien Guillot to cudna róża. Taka żaróweczka , duży kwiat,piękny kształt płatków. ;:167
nie wiem czy mam dobrą rękę dobrą rękę do powojników, czy nie..ale mam dwie zakały, co mikre i chyba nie zakwitną .
ale na kilkanaście odmian- sztuk to i tak chyba dobrze. ?? :wink:
tak pomalowałam wózeczek, teraz to już do całości ogrodu.Dziękuję za mile słowa ;:196
maniolek-Mariuszu w tym roku to chyba wszystko wcześniej kwitnie , takie mam wrażenie.Upały przyspieszają letnie kwitnienia.Ale i skracają ich długość kwitnień.
Ale też jestem ciekawa co nam będzie kwitli na Przełomiec lata i jesieni ??
daysy Te clematisy Taiga ,Kaiser i Maria C.Skłodowska miałam ją mieć, ale okazała się pomyłką :twisted: ) i może jeszcze parę to naprawdę cudnych clemków.Kwiaty rozwijają się bardzo ladne .Wręcz spektakularnie. ;:215
U ciebie clemki gorzej sobie radzą,,,,, ale jakie ty masz różę!!Jeden z najpiękniejszych na forum.
Ja mam tutaj takie dziewczyny - watki na podium medalowym i kilka tuż po za nim.Ty na pewno jesteś na podium. ;:108 ;:108
Hosty jakoś odwzajemniają moją miłość .Maoże kiedyś będzie inaczej, luźniej , coś innego na tych rabatach, kto wie.aeralu nowego jest,Ale na razie nie ma rąk do pracy i wszystko stoi w miejscu. :evil: m je upchane, bo dużo ich mi się podobało. ;:108

Hortensja drzewiasta Anabelle
Obrazek
Obrazek

Maska-Marysiu no widzisz wiedziała do kogo się zwróci.Skarbnico wiedzy.Wielkie dzięki. ;:196
Sadziec, zawsze i się marzył.To już wiem od kogo go mam.A już myślałam,że mi przepadł.
Ale chyba muszę dać go dalej pod ścianę domku ???a nie pośrodku liliowców ???.
To chyba na wiosnę przesadzanie.
marpa-Maryniu nie wszystkie rabaty na 100 % są wypielęgnowane.ale jutro sobota i tradycyjnie od rana ryranie, plewienie itp.
Ostatnio przez wesela wyjazdy, trochę do tyłu mi zostawało :roll:
A gadżeciarza chyba dopiero zaczynam się robić :D
plocczanka-Lucynko Najpierw była pergola i 2 róże po bokach.Ale więcej chciało się róż i kupiła gotowy łuk. który akurat pod róża pnącą Excelsy .A ta pochyliła się i położyła jedną strona na poprzedniczką drewniana pergolę. Nie pokazuję tego.Ale coś trzeba wymyślić , dla tej róży mocniejszego.
Hmm na razie to takie gadżety ogrodowe.Ale marzą mi się jeszcze takie inne ozdoby ogrodowe.Już mi chodzą p głowie.
Oj tak jak i ty i rabatowe i doniczkowe i wszelakie to my lubimy, prawda ??
Deszcze dalej mijają.Dziś rano deko pokropiło.Wieczór miałam z podlewaniem.Cóz takie rok, taki czas.Roślin szkoda.
Dziękuję i tobie tez życzę dobrego weekendu, pewnie na działeczce ??
korzo_m-Dorotko Oj w większości mnie nie widza zasiedzi, bo osłonięta jestem .a jak widzą to nie wszystko..
Ale już od lat, to przyzwyczaili się do nie i do tego,że ja co raz z aparatem.Sąsiadów mam wspaniałych życzliwych pomocnych i takich normalnych.tutaj wszystkie stanowiska się gubią,. Tutaj wszystko jest inne,zwyklejsze, lepsze. :D
ale i tak już też tak moccno nie zwracam uwagi.Ale nie do końca, tak to jest z nieśmiałymi, spokojnymi ludźmi,,, jak ja. :roll:
A i w tej swerze człowiek uczy się się, uczy,bo nauczki dostaje w rożnych doswiadczeniach i czas i ludzie też się wokół zmieniają...
Zaraz pójdę czytać, co tam jest z tematem sąsiadów ??

róża The Fairy
Obrazek
róża charlote
Obrazek
maczek
Obrazek
Lilie
Obrazek
Obrazek

Nowa jeżówka NN
Obrazek
jeżówka ECCENTRIC
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Aniu cudownie fotografujesz ten swój ogród, róże, powojniki, jeżówki, Anabellka ;:167
Moi sąsiedzi czasami dziwnie na mnie patrzą jak robię zdjęcia, ale ja się tym nie przejmuję. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Śliczny ten fioletowy maczek.
U mnie jeszcze jeżówki nie kwitną.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krychna-Krysiu Dziękuję bardzo za mile słowa pod adresem mojej fotografii.Lubię to.Ale i w tej dziedzinie ciągle się uczę.
Chociaż zdjęcia robię dobre kilka lat.
Kasiu100780 Fioletowy maczek ładniutki.Czekam na rozkwity jeszcze innych.
jeżówki są u mnie już kwitnące, już rozwijające się w pakach i pączkujące.
I dwie nowe w doniczce stoją.Wczoraj przymiarki robiłam.a teraz mokro po deszczu,,,jeszcze grzebać mi się nie chce.
Ale kawę wypiję, posiedzę na ogrodowym siły zbiorę i pójdę do ogrodu ;:173

Trojeść bulwiasta
Obrazek
Obrazek
Nachyłek Zagreb
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jakoś do pracy ogrodowej nie mogę się zebrać... ;:173

widok trasowy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I wokół
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I przeciwna strona - różanki nie obejmując :wink:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję bardzo za mile słowa pod adresem mojej fotografii.Lubię to.Ale i w tej dziedzinie ciągle się uczę.
Aniu fotografowanie to niełatwy kawałek chleba... ;:63
U mnie popadało przed chwilą i jest dość chłodno..z działkowania i fotografowania dzisiaj nici... ;:145

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ogród robi się coraz bardziej bajkowy! a Ty wśród roślin jak dobra wróżka tylko nie z różdżką tylko z aparatem fotograficznym. A że różdżka czarodziejska to udowodniłaś, bo Ci zdjęcia podkradali ;:306
Aniu sadźca ja już wyprowadziłam za ogrodzenie, bo rośnie wysoko a po deszczu niestety kładzie się na roślinach. A tak chciałam go mieć, że i kupiłam i dostałam w paru egzemplarzach ;:306
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Anusia za każdym razem gdy jestem u ciebie nie mogę wyjść z podziwu. Ten tunelik pnących różyczek to poezja, bajka. Niesamowicie to wygląda.. A te kępy liliowców i powojniki. Wszystko cudowne. I te fotki. Wyraźne detale, przepiękne zbliżenia..widać każdy szczegół , krawędź płatka.. Niesamowite..
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu,"ten" maczek - to bylina,czy jednoroczny ? Tym razem, moje wyróżnienie dostały jeżówki,
z którymi mam problem, albo one ze mną..... :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu Oj, fotografowanie to piękna pasja.Ale ciągle i ona uczy i człowiek się uczy.
Ja to bardzo lubię.I ty to bardzo lubisz.Twoje zdjęcia są też piękne.
U mnie rano popadało, później wyszłam do ogrodu.
I kurcze deszcz mnie 2 razy już wygonił z ogrodu.
Ale trochę wyplewiłam.Nowe jeżówki posadziłam.Derenia w części przycięłam raz, potem drugi .I zmokłam za każdym razem
Rośliny się cieszą.Dzisiaj podlewania odpada.Wczoraj chyba z godzinę podlewałam.
Maska-Marysiu Dziękuję za te mile słowa. ;:196
To dla ogrodnika zawsze bardzo ważne.Bo czasami swoich ogrodów nie widzimy.Albo inaczej widzimy.
Fajne porównanie-zamiast różki aparatu.Bardzo lubię też i fotografię.
Dziękuję ci za nazwę tego sadźca.Wiedziałam,że jesteś skarbnicą wiedzy . ;:196
Ja bardzo chciałam tego sadźca mieć.Ale rośnie pośrodku liliowców.Teraz go nie ruszę.
Ale może na jesieni lub wiosnę przesadzę go pod ścianę domku.Pokłada się ?Hmm, to może do jakiejś podpory go podwiąże ??
A szybko się rozrasta.??

Obrazek
Obrazek
powojnik Ville de Lyon
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

silversnow-Oluniu Dziękuję, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. ;:196
Najpierw powstała jedna pergola i róże.A potem wiesz, inne róże doszły i doszła druga.Ale ta słaba do róży Excelsa przechyliła się.
Z czasem trzeba coś innego jej zrobić.
Liliowce się rozkręcają.Powojniki już pomału niektóre przekwitają.Ale inne jeszcze kwitną i rozkwitają.
lanceta-Lodziu witaj!!
to maczki jednoroczne.Ale wysiewają się same.Ja też zebrałam trochę nasion i innych miejscach i w rożnym czasie je wysiałam.Jeżówek przybywać będzie. hmm , a czemu problem z jeżówkami ??

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Hortensja dębolistna widoczna :)
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Wcale Ci się Aniu nie dziwię,że nie chce się iść do ogrodowej pracy, wszystko tak pięknie kwitnie,że tylko by się podziwiało ;:108
Pięknie masz ;:138 mam dziś wolne, mogłabym coś popracować w ogrodzie, ale pada u mnie cały czas :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”