Moniś wiele warzyw jakby w standardzie miało taki kolor, np- marchewka!

Te czerwone warzywa są zdrowsze, przez ciemny barwnik- antocyjany.
http://biotechnologia.pl/farmacja/artyk ... ieka,11138
Fioletowa kalarepka smakuje tak, jak zielona
Iza nasza kapusta jest najlepsza i chyba za rok się odważę i posadzę sobie jakąś bardzo wczesną

Wiosną nawet mi się udały kapustne, np kapusta pekińska siana w lipcu zawsze była zeżarta przez robale, a teraz urosła jak nigdy. Widać większość robali siedzi na rzepaku i moje warzywa zdążyły przed ich powrotem

Kapucha na oborniku, to musi być potężna
Wkleję zdjęcia, ale uprzedzam że nie wszystkie są aktualne, część sprzed długiego weekendu, część z tego tygodnia.
Ziemniaczki zupełnie przypadkiem ukazały mi się, gdy wyrywałam sałatę, zabrałam część na spróbowanie

Ręce mam- jak to po wykopaniu kilku ziemniaków
Warzywnik zarośnięty

Nawet nie ma specjalnie wiele chwastów, chyba tak gęsto posadziłam. Część roślin wkrótce wyrywam, np groszki, bób i kalarepy.
Pierwszy raz mam tykwy.
Kapusta pekińska

Chyba już jedną wyrwę na spróbowanie!
Opałka ma zawiązki! Rety, sukces! Ale jedną i tak wyrwałam, no już nic jej nie tłumaczyło, wyglądała okropnie, jak umierająca

Ta odmiana nie ejst dla wrażliwych oczu

Powinny być na niej jakieś specjalne ostrzeżenia.
A to gruntowy Corazon F1
Fasolka pewnie do weekendu dorośnie do garnka

Ta zielona jest wcześniejsza, teraz nie pamiętam jaka to odmiana, ale jakby kogoś interesowała, to poszukam. Za to fioletowa Purple Teepee owocuje kilka razy w sezonie. Mam ją od trzech lat i nigdy nie miałam potrzeby dosiewania w sezonie fasolki.