Czy mogę poprosić o przepis.

Oprószam, zrobiłam, pyszne!Elizabetka pisze:O nie ....tyle mnie tu nie było....
Agnieś....i jak ...piekłaś?.....to było tak dawno.
Ciasto drożdżowe z owocami.
Ciasto:
50dkg mąki,
2 jajka i 1 żółtko (białko odłożyć),
15dkg cukru,
1 szklanka mleka,
5dkg drożdży,
15dkg masła,
szczypta soli
Mąkę przesiewam do miski plastikowej, drożdże rozpuszczam w 3/4 mleka i wlewam do miski na mąkę. Posypuję cukrem i opruszam mąką. Przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce najlepiej pod koc.
Jak podrośnie to dodaję ubite na parze jajka z resztą cukru i letnie rozpuszczone masło, sól. Opłukuję garnek po jajkach i maśle resztą mleka i wszystko mieszam rękami tak żeby jak najwięcej powietrza było w cieście. Rozciągam i zagniatam.
Przykrywam ścierką i w ciepłe miejsce pod koc.
Jak wyrośnie przekładam na letnią blaszkę wyłożoną papierem, nakłuwam widelcem, nakrywam ścierka i niech zaś rośnie.
Nastawiam piec na 160 stopni.
Smaruję resztą ubitego białka, wykładam owoce (borówki amerykańskie, jabłka w plasterki bądź inne owoce) posypuję kruszonką i do pieca na niecałą godzinkę.
Kruszonka:
2 dkg masła
2 dkg cukru,
4dkg mąki....ugnieść i schłodzić
....ja zwykle podwajam ilość (mniejsza blaszka).
Wydaje mi się, że jest pychotka.

Dam na spód biszkopty, które już czekają.
 Dam na spód biszkopty, które już czekają.  

Cieszę się, że smakowało.
 Cieszę się, że smakowało.  

przepis był bardzo pyszny tylko zamiast greckiego dała zwykły naturalny i wiecej żelatyny .Chciałam jej pokazać fotkę, ale akuratnie wszystkie zniknęły
  przepis był bardzo pyszny tylko zamiast greckiego dała zwykły naturalny i wiecej żelatyny .Chciałam jej pokazać fotkę, ale akuratnie wszystkie zniknęły  .Proste ,a zarazem pyszne w sam raz na upalne dni
  .Proste ,a zarazem pyszne w sam raz na upalne dni 

)
 )