BASIU masz racje to rzeczywiście cudne miesiące ,szczególnie w tym roku, szybciej niż zwykle zaczął się sezon nie tylko różany. Przetaczniki raczej sie nie rozsiewają tylko powiększają sie kępy- wtedy je dzielę dlaczego pytasz
Ta dalia kupiona w markecie jako Mick's pepermint fajny z niej pepermint

jednak też ładna
IRENKO tę różę mam z czeskiej szkółki jest trudna do rozmnożenie i długo szukałam dla niej miejsca .Teraz chyba w czwartym miejscu ją posadziłam jesienią 2016 i wreszcie zatrybiła uffff ,bo bardzo mi sie podoba jest taka inna .Zauważyłam w tym sezonie ,że najdłużej trzyma kwiaty po mimo tych upałów ,deszczu, Gartenspass jest niepobita, bo kwiaty są jak tylko zakwitła czyli chyba blisko 2 tygodnie. zaczęła kwitnąć 24 .Natomiast cudna Gloria już traci swoje kwiaty jednak następne czekają juz w blokach startowych, to samo Charles Austin ten też długo ma swoje kwiaty po mimo upałów
ELUSIAmoże wystarczy tylko porządnie nawieźć ,a Munstead i u mnie słabo się krzewi nie to co Tradescant ,ale on jest starszy i potrzebował tez sporo czasu . One chyba potrzebują więcej wody i żarełka niż inne Szkoda ,ze Silesii nie umiem ukorzenić jednak dalej będę próbować
GABI u mnie też hastaty powoli zaczynają kwitnąć a patagonki dopiero idą w górę .Wysiało sie ich tyle w tym roku ,ze zawaliły mi calutki chodnik. Oj miałam do wiwatu z ich usuwaniem ufffff
Pink abundace mam sporo lat i jest beznadziejna, ale wciąż liczę na to ,ze wreszcie się opamięta i porządnie zakwitnie jak przystało na różę . Każdego roku cięta do gleby

Wsadziłam sadzonkę tego mojego wawrzynka główkowego .Jak na razie zielone są jego pędziki .Ciekawe czy sie ukorzeni, ale zostawię go tak do przyszłego roku w tej doniczce i okrytego
ANIU mnie by tez nie przeszkadzały różane sny, a jeszcze lepiej gdyby roznosiły także zapach
BEATKO pozdrowienia odwzajemnione, a szarlotkę ledwie skosztowałaś

Pamiętasz ten kwiatek pytałaś jak zwie sie ten kwiat a u mnie totalna mgła w głowie .Jednak jak pojechałaś do domu to Eureka,ale obciach został Kocham ten mój busz i każda roslinkę z osobna inaczej nie byłoby zabawy Parę też ma imiona darczyńcy Andrzeja ,Izy Tośki, Elusi,Basi, Jagódki , Alionuszki ,Beatki i można by jeszcze sporo osób wymienić których roślinki są u mnie .To takie przyjemne
Cudna ostróżka od Reni [reniak ] i tak jak mi powiedziała ,ze jej ostróżki u mnie pozostaną i miała racje
TOLINKO masz racje wielkokwiatowe mają wielgachne głowy, jednak inne raczej nie zauważyłam ,żeby ich kwiaty były większe.Lilie dopiero zaczynają swój marsz niech wezmą sobie na wstrzymanie, aż przekwitną róże bo co potem w przerwie będziemy podziwiać