Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
I ode mnie przyjmij serdeczne życzenia ;:196
Moje rozchodniki także coś zaatakowało. Początkowo myślałam, że to wina zagęszczenia. Rośliny rosnące obok mocno rozrosły się i wokół panuje większa wilgotność, ale skoro to nie tylko mój problem muszę mocniej się nimi zająć.
Pozdrawiam życząc udanej soboty ;:167
Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Na szczęście udało się zebrać sporą torbę kwiatów na procesję a piwonie jeszcze kwitną choć ostatkiem sił. Rozkwitły za to kolejne odmiany ale to takie zeszłoroczne młodziki więc tylko po 2,3 kwiatach mają. Liczę na piękne kępy za dwa lata ;:108 . Niestety nie widzę wszystkich Twoich zdjęć więc nie wiem co na nich jest ale na pewno róże, które już pięknie kwitną ;:138 . Upał jest nie do zniesienia a u mnie wciąż brak wody , sucho na potęgę ;:oj . Liczyłam wczoraj na deszcz ale przeliczyłam się :roll: . Jeśli dzisiaj nie popada trzeba chyba użyć węża . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Marysiu, zawsze z wielką przyjemnością odwiedzam Twój ogród- ten wirtualny i realny. Dziękuję że mogłam dziś podziwiać różnorodność Twego ogrodu na żywo. Jak zwykle za mało było czasu na rozmowy ale na to już nic nie poradzimy. Dziękuję za Twoją gościnę, fantastyczne jedzenie i wspaniały humor którym po prostu zarażasz ;:196
Dziękuję też dziewczynom za ekstra towarzystwo i różnorodną kuchnię.
Nie ma nic lepszego niż cudowne popołudnie spędzone w pięknym ogrodzie w towarzystwie ludzi dzielących się swoimi pasjami.
;:4

p.s.
To już tradycja, ze spotkania u Ciebie są zakrapiane przez Matkę Naturę i tym razem nas nie zawiodła :wink:
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja również dziękuję za miłe spotkanie wszystkim uczestnikom i gospodarzom. Gosia ma rację za mało czasu na rozmowy, czas ucieka za szybko.
Marysiu zazdroszczę podlanego ogrodu, ja mam dalej sucho.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu za to, co wiesz, z całego serca dziękuję. ;:cm Zrobiliście mi taką niespodziankę, że aż się popłakałam, zanim dotarło do mnie, że powinnam skakać jak piłeczka na gumce. :tan :tan
Nie będę komentować widoków z Twojego ogrodu, bo fotosik je ukradł, zresztą z mojego również.
Różyczki i piwonie śliczniutkie ;:138 ;:138 , a co to za dziwo ta piwonia z czwartego zdjęcia? ;:219 Może to jakaś hybryda? ;:218

U mnie wczoraj trochę podlało, jednak przydałoby się więcej wody, bo np. pod dużymi drzewami nie przemoczyło. ;:223
Za to upał ma się dobrze i siódme poty ze mnie dzisiaj wyciskał. ;:134 Musiałam pogonić chwasty, bo jeśli teraz tego nie zrobię, to po weselu nie znajdę moich roślinek. :oops: Od czwartku bowiem już będę mieć gości z dalekich stron i to o nich będę musiała zadbać. ;:162

Zdrówka, Maryś. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dziękuję za wspaniałe chwile w twoim ogrodzie i domku,no i dziewczynkom za miłe towarzystwo,zrelaksowana i ześmiana wróciłam do swojego domciu i wspominam to spotkanie i śmieję się dalej ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Ewuniu pięknie dziękuję ;:196
Podejrzewam, że to pogoda winna i rozchodniki zaatakował jakiś grzyb ;:222 Trzeba coś poczytać.
Dziękuję sobota była wspaniała, bo odwiedzili mnie forumowicze ;:162 Miłej niedzieli życzę ;:168

Ewelinko a ja dzisiaj liczyłam na suche popołudnie to drugi dzień w rzędu podlewali mi ogród z góry :uszy Burza przechodziła za burzą, a my gnieździliśmy się w czterech ścianach. Było jednak tak wesoło że nic to, a udało się dwukrotnie przemierzyć ogród więc spotkanie zaliczone do udanych. Ze zdjęciami jest problem niezależny ode mnie. Miłej niedzieli Obrazek

Małgosiu jesteś wielka! ;:63 Dziękuję Ci za spotkanie, bo jak na nas to dawno się nie widziałyśmy, za osobisty prezent (takie szczególnie cenię ;:167 ) i pyszności bez których nasze spotkania się nie obędą :D
Było nam dzisiaj szczególnie wesoło aż do tej pory czuję ten śmiechObrazek Na rozmowy zapraszam serdecznie jak tylko odczujesz taka potrzebę ;:4
Och te tradycje!

Dorotko dziękuję też Tobie za przyjazd, pyszne ciasto i opowieści które pewnie długo będziemy wspominać Obrazek Ogród podlany ale pewnie wolałabym w innym terminie...ale czy ktoś to ze mną uzgadniał Obrazek

Lucynko bardzo się cieszę...należało się ;:333
No popatrz to już wesele, bawcie się wesoło a młodzi niech się kochają ;:167
Piwonia to kupiona w jesieni i będzie mam nadzieję taka, bo to ona! https://www.horsfordnursery.com/plant/p ... erry-luau/
U mnie przeszła seria burz, ale wcześniej było niemożliwy do wytrzymania upał! Teraz chłodniej i pewnie ranek będzie też przyjemny :wink: Zajmuj się najważniejszą teraz dla Was imprezą i wracaj na FO, koniecznie z ciastkami i ;:304 ;:304 ;:196 ;:196

Martusiu i ja dziękuję, że zostawiłaś swoja plantacje i jednak przyjechałaś, było miło, wesoło i jak zwykle smacznie. Tak jak deszcz stał się tradycją spotkań w Będkowicach tak kiszeczka jest tradycyjnym daniem na naszych spotkaniach. Dobrze że mięśnie brzucha poćwiczyliśmy Obrazek Pozdrawiam Cię serdecznie! Obrazek

A tu trochę więcej o spotkaniu!

viewtopic.php?f=63&t=106120

Dobrej nocy :wit
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Cześć Marysiu :wit
Piękne kwiaty ;:138 Piwonie cuudoooowne i ile kolorów i kształtów kwiatostanów :) U mnie niestety już przekwitły ;:222 Twoje róże już tak pięknie kwitną i na pewno pachną, a u mnie dopiero się rozwijają ;:131 Piszesz, że u Ciebie mocno padało ;:oj U nas padało, ale bez szału, ale kilka kilometrów dalej stoją kałuże, bo tak lało... jakoś te chmury omijają mój ogród ;:219 i jeszcze ten Fotosik... ani zdjęć wrzucić na forum, ani poczytać trochę oczami w wątkach ;:145
Pozdrawiam ;:19
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu ja też nadal się śmieję. Co do opowiadania to Marta jest dużo lepsza ;:215 Proszę pamiętajcie te śmieszne wspominki z mojej wizyty u lekarza, te smutniejsze niech idą w zapomnienie.
Wszyscy zielono- zakręceni są super, dobrze wiesz jak takie spotkania na mnie pozytywnie wpływają, wracam naładowana super energią, dam radę stanę przed każdym wyzwaniem i wygram.
U nas nocą 3.30 ulewa, która trwa nieprzerwanie ogród podlany, już Ci deszczu nie zazdroszczę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Marysiu jak miło jest zobaczyć piękne kwiaty na Forum. Bo teraz niestety w wielu wątkach ( w tym i moim jest pustynia fotograficzna :( ) Cudowne piwonie i piękne różyczki.U mnie wczoraj była ulewa . Ogródek u podlany solidnie ..ale będzie sporo gimnastyki :D :D I dobrze.. akurat trochę aerobiku z chwastami człowiekowi się przyda. Wszystko zaczyna tak ładnie wyglądać i u mnie i u innych Forumowiczów, i akurat teraz Fotosik musi stroić fochy. Obawiam się , że trzeba będzie szukać innych darmowych hostingów, .ale już wiem , ze takie istnieją :D Spokojnej niedzieli Marysiu.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu spóżnione ale z całego ;:167 śle życzenia ,ogród Twój musi wyglądać wspaniale przy tych wszystkich kwitnieniach,niestety nie mogłam ich oglądać.Dopiero te ostatnie zdjęcia są u mnie widoczne i mam nadzieje ,że już nie będzie problemów,u mnie mało deszczu i muszę powoli zacząć podlewać,ale o środy ma się trochę ochłodzić i popadać ,żeby tylko nie zaczęła się pora deszczowa jak to u nas często bywa.Mam nadzieje ,że po upadku nie pozastał ślad ,spotkanie jak zawsze udane ;:333
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Czytając wątek Floriana zrozumiałam dla czego zdjęcia się nie otwierają.
Toż to żałoba dla wszystkich Forumków :!:
Piękne fotki piwonii i różyczek.
Takiej fikuśnej jeszcze moje oczęta nie widziały ;:224
A cóż to za pnącze tajemnicze pomiędzy zdjęciami białych róż :?:
Marysiu Wam również relaksującej niedzieli życzę ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Fajnie Wam było! ;:138 Super spotkanie, i zazdroszczę bo szkoda że nie dopisałam ;:145
Już od sobotniego poranka pomimo złego samopoczucia szykowałam się.... I tak sobie drugi dzień bimbam w łóżeczku.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow! Maryś! Ta dziwna piwonia ma być naprawdę niezwykła! ;:215 Trzeba jej tylko dać trochę czasu na aklimatyzację. ;:108
U mnie trochę wody z nieba spadło, ale dzisiaj już słońce całą wilgoć wypiło. ;:222 A ja nie podlałam działki, uciekaliśmy do domu, gdy zbliżała się potężna burza. ;:65 ;:65 Niestety, tylko się zbliżała, a gdy znaleźliśmy się w domu, zmieniła kierunek i sobie gdzieś poszła. ;:145 Wyszło słońce i dalej pali niemiłosiernie. ;:223
Cieszę się, że chociaż Ciebie pogoda wyręczyła i nie musisz podlewać. ;:138 Tylko może niech już przestanie, bo wpadnie z jednej skrajności w inną. ;:108
Dobrego tygodnia, Marysiu. ;:167 Zdrowego i radosnego. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu nadrabiam zaległości. U mnie na szczęście jednak trochę deszczu spadło, nie za wiele, ale zawsze coś.

Nie wyobrażam sobie FO bez zdjęć. Z pewnością wcześniej czy później jakieś rozwiązanie na szerszą skalę się znajdzie. Mnie jednak denerwuje nieposzanowanie klienta i robienie takich niespodzianek bez uprzedzenia.

Widziałam na Twoich zdjęciach tę piwonię, która zwróciła moją uwagę wcześniej - ta, na którą zachorowałam. Faktycznie pokrój kwiatu jakoś szczególnie nie zachwyca, ale kolor mi się bardzo podoba. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądać w pełnej krasie, tzn. jak już będzie dojrzałym krzakiem.

Fajnie czytać, że FO żyje nie tylko wirtualnie, ale także w realu. Spotkania z ludźmi, którzy dzielą nasze zainteresowania, możliwość gadania na temat roślin z kimś, kogo to interesuje i kto nas nie tylko słyszy ale i słucha - to czysta przyjemność. Ja właśnie miałam taką przyjemność wczoraj w Jadzinkowym buszu. Nie dość, że przemiła Właścicielka, to jeszcze ile kwiecia ;:oj

Marysiu życzę udanego tygodnia ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”