Cat face cat facem ale tam się coś przyplątało, te szare plamy. Jak pisałam wcześniej nie widzę dokładnie zdjęć w Fotosiku Szara czy SZW?
Moje pomidory jakby odżyły, wyglądają zdecydowanie lepiej, większość pożółkniętych liści usunąłem, te najstarsze nie odzyskały jeszcze intensywnego zielonego koloru.kaLo pisze: bielinek taką dawką z pewnością nie przenawoziłeś . Pewnie to któryś z grzybków ale zdjęcia marne i niewiele widać. Jeżeli możesz to wstaw nie linki tylko foty, lepiej się rzucają w oczy. I nie same kawałki liścia tylko też całe rośliny.Miniaturka bez kompresji i obróbki, żeby były widoczne szczegóły po powiększeniu.
KaLo, dziękuję za pomoc i zainteresowanie się tematem. Pomidory podlane.kaLo pisze:Moje grunciaki też mają zażółcone dolne liście co świadczy o niedostatecznej ilości azotu. W tegorocznej analizie wyszło, że mam 21 mg/dm3 a to tylko 1/5 tego co powinno być. Postanowiłem w tym roku ograniczyć ilość azotu do koniecznego minimum i zobaczyć jak będą rosły i owocowały . Możesz je podlać nawozem w ilości łyżka stołowa na konewkę po pół litra na krzaczek i poprawić wodą w podobnej ilości, żeby nawóz dotarł głębiej.