Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Lucynko bukiecik śliczny, piękniejsze to chwile z dziećmi ;:138
Ogród kolorowy, wiosenne szaleństwo ;:167
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko nie jest ze mną tak źle z rozpoznaniem kwiatka byłam bliska, firletka to drugi mój typ ;:306
Niespodzianka dzieci miła.
Piwonie masz piękne puściochy bardzo mi się podobają.
U nas od kilku dni skwar, normalnie tropiki, nic nie da się poplewić, masz rację chwasty rosną za szybko.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny bukiet kwiatowy. ;:108
Róże wiadomo pięknie.
Ale i ta jasna dalijka śliczne
I już kwitnie. ;:224 ;:173
Szczawniki ładnie się prezentują. Te ciemniejsze ładniejsze. Ja mam tylko zielone. Ale wystarczy.
Dobrego tygodnia Lucynko życzę ;:173
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko piękne kwitną ci piwonie taką pustą bordową też mam, myślałam ze to pełna ciemna ... dopiero jak się otworzyła to pokazała swoją inność :tan Na bodziszka się pisze... bo muszę czymś obsadzić pod tujami . a żałobny się zadomowił to może i temu się spodoba ;:333 Upał u mnie niemożliwy i rumba z wężem codziennie wieczorem obowiązkowa ;:306 Miłego tygodnia ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

"... Duma mnie rozpiera i zaraz pęknę..." Lucynko Kochana Ty się tak nie nadymaj, bo kreacja weselna pewnie już kupiona :wink: ;:306 Oczywiście wiesz, że uwielbiam czytać Twoje komentarze, bo bardzo pobudzają moją wyobraźnię :wink: ;:306

Ale też uwielbiam oglądać Twoje roślinki. I tym razem się nie zawiodłam, piwonie, czy jak kto woli peonie, różyczki, czarny orliczek jak Diobliczek, wszystko pięknie kwitnie i jest urocze. Oczywiście na pochwały zasługują też Dzieci za tak piękny bukiet dla Mamy ;:63

Trzymaj się Babeczko, meta już na widoku (tzn. ślub)

Serdecznie pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie w tropikach.
Cudny dzionek, tropikalny. Z włoskim niebem pełnym słońca i temperaturą 28* w głębokim cieniu. Żyć nie umierać. Tylko że mnie taka pogoda bardziej męczy niż największy wysiłek fizyczny. Jednak cały dzień spędziłam na działce, głównie z nosem w książce, oczywiście w przewiewnym cieniu. Tylko zdjęć nie udało mi się zrobić w miarę dobrych, słońce mocno przeszkadzało.
No i taniec z wężem obowiązkowy. Rośliny mdlały w słońcu, aż przykro było patrzeć.

Hortensja pnąca dopiero teraz w pełni rozwinęła kwiaty.
Obrazek

Piwonie jeszcze pachną, ale przy takiej pogodzie szybko stracą kwiaty.
Obrazek

Ta dopiero zaczyna.Obrazek

ObrazekMak wschodni o pojedynczych kwiatach.

Różyczka przygotowana do rozwinięcia pąków.Obrazek

ObrazekZerwa 'Scheuchzera'.

Misia biedna. Nie mogła sobie dobrego miejsca znaleźć.Obrazek

Moniczko - u mnie na odwyrtkę: bodziszki panoszą się tak, że już jeden na drugiego włazi i dodatkowo sieją się na potęgę.
Szczawiki mają już trochę latek, więc byłoby niegrzecznie z ich strony, gdyby nie nabierały masy.
Pięknie dziękuję za pochwały, ;:196 które z radością przekażę swoim kwiatuchom.

Kasiu [100780] - przy pergoli rosną dwie róże pnące i gdy rozwiną wszystkie bądź też większość pąków, to naprawdę cudnie to wygląda. ;:333
;:cm

Maryniu - kochane te nasze dzieciaki. ;:167
Moje tropiki też zmuszają mnie do lania wody z węża i zapewne jeszcze przez kilka dni tak będzie, bo nie zapowiada się zmiana pogody.
Mam jeszcze dwie odmiany czosnków, na kwitnienie których jeszcze czekam. ;:204
Nie mam dużo kwitnień, wiele roślin po zimie sobie gdzieś poszło, ale każda aktualnie kwitnąca cieszy podwójnie, a nawet potrójnie. Czekam letnich kwitnień, głównie jednorocznych.
Dziękuję ślicznie za wszystkie miłe słowa. ;:196

Kasiu [Kasiula] - masz rację, chwil z dziećmi nic nie zastąpi. ;:108
Ogrody szaleją w tym roku już nawet nie wiosennie, a wręcz letnio, co mnie wcale nie cieszy, ;:185 bo wiosenne kwiaty szybko przekwitają, a letnie u mnie jeszcze zbierają siły.

Dorotko [korzo_m] - rozpoznałaś prawidłowo, tym bardziej ;:63 dla Ciebie, że fotka nie była dość wyraźna.
Dziękuję w imieniu piwonii, przekażę im Twoje pochwały, niech się cieszą. A co...
Nie tylko Ciebie dopadły tropikalne upały. Mnie też dzisiaj dały popalić. ;:223 Chwastom dałam spokój, poczekam na chłodniejsze dni.

Aniu [anabuko] - kwiatki ucieszą się, gdy przekażę im Twoje pochwały, dziękuję. ;:180
Dalia została zakupiona już z pąkami, ale to nie są jej pierwsze kwiaty, a teraz ma już dużo więcej pąków.
Piękne dzięki za dobre życzenia, które z serca odwzajemniam. ;:167 ;:196

Ewuniu [ewarost] - Ty rumbę, a ja sambę popełniam mając węża za partnera. :tan
A może chciałabyś większą ilość bodziszków? Widzę sporo siewek, tylko nie umiem podać ich nazw odmianowych, ponieważ cztery odmiany rosną obok siebie. ;:218
Dziękuję kochana i wzajemnie udanego tygodnia życzę. ;:167 ;:196

Beatko [Bazyla] - i tu się mylisz, Złotko! Kreacja jeszcze w sklepie, tylko nie wiem, w którym. :oops: No nie umiem się zdecydować. Pewnie będzie tak, że w ostatnim dniu kupię pierwszą lepszą kiecę i w niej na wesele polecę jak na skrzydłach.
Co do ogródka, to bardzo Ci dziękuję za tak pozytywną ocenę, na którą w tym roku moje rośliny nie zasługują. Chociaż może nie tak. Te, które są i kwitną to i owszem, pochwalę je, zasłużyły, ale jest ich mało, jak żadnej wiosny.
Dzieci spisały się jak trza i jeszcze swój aparat fotograficzny mi zostawiły, bo mój zaliczył wysiadkę.
Dziękuję, kochana, ;:196 trzymam się wiatru z całych sił.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, moje koty tak jak Misia szukały chłodnej ziemi, żeby nieco futerka przestudzić, mają gorzej niż my, bo zdjąć okrycia nie sposób. ;:oj
Rozkwitają Ci same ślicznotki, ciesząc oczy i drażniąc aromatami nasze nosy. ;:433 ;:433
U mnie pogoda się zlitowała i w tym afrykańskim piekle, dwa razy dzisiaj szczodrze deszczem szurnęła a że z gradem to pikuś, przynajmniej podlewać nie trzeba. Mam nadzieję, że jakaś piwonia jeszcze się na działce po tej ulewie ostała,jutro sprawdzę. ;:202
U Ciebie przygotowania w toku, to już niebawem a potem nieco odsapniesz. ;:224
Super bukiet dla Super Mamy od Super Dzieci dostałaś. ;:167
Pozdrawiam i dużo sił do dalszych działań życzę. ;:cm ;:cm
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

No, Lucynko ;:oj Dawno mnie nic aż tak nie zachwyciło (chociaż dużo mi nie potrzeba do zachwytu), jak ostatnia piwonia. Po prostu cud nad cudami, śliczności :heja
I u mnie zakwitł mak wschodni, ale taki bardziej fiolotowo-różowy, trudno określić jaki ma kolor, ale skradł moje ;:167
Upały rozpanoszyły się wszędzie, ale wolę tak, niż ciągłe deszcze. Chociaż jak to dłużej potrwa, to może zmieni się nasza gadka ;:306
Może lody dla ochłody? Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko jak najbardziej miejscz na nie mam pod dostatkiem więc zmieszcze , choć nie mam 100% pewności że wszystkie polubią miejsca które im zapodam, no ale warto spróbować ;:168 Dobrego świętowania na koniec maja ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...dobrze że choć te kwiatki cieszą bo upały ;:185 , piwonie piękne, lada dzień różyczki pokażą na co je stać tylko niech się troszkę ochłodzi :wink: . Życzę tobie i sobie troszkę deszczyku i normalnych temperatur, przy obecnych ani pracować ani odpoczywać się nie da. ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I mnie też grzeje Lucynko od samego poranka.
W murach w pracy znosnie. :D
Piwonie piękne. Moje jeszcze w tym roku w większości nie pokażą jakie mają kwiaty.
Hortensja bardzo ładnie rośnie. Ja kupiłam 3 lata temu tą praca. W ubiegłym roku stała mała. Prawie zero przyrostu. W tym też widzę nic się nie rusza. :roll:
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Misia szuka cienia, a mój kot na tarasie, w palącym słońcu, gdzie termometr pokazuje 40 stopni śpi sobie w najlepsze. Jak go stamtąd wzięłam to spojrzał na mnie z wyrzutem, obruszył się i poszedł z powrotem na patelnię ;:306
U mnie to samo. Niemiłosierny skwar i roślinki ledwo żywe. Ale dadzą radę  ;:215 ;:196 ;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko! Śliczne szczawiki ja swojego zielonego zostawiłam jednej zimy i jak nieraz coś się uchowało tak wtedy nic :wink: Bardzo ładne bodziszki, różyczki a zerwa to i u mnie zakwitnie! na razie mam 3 maleńkie zielone maczugi :D Misia biedna! bo nie może zdjąć futerka :D Bukiecik dzieci dały bardzo gustowny ;:333
Miłego świętowania i wypoczynku ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Żyję, ale co to za życie, kiedy człowiek nie wie nawet, co się wokół niego dzieje. Przez te wstrętne upały i konieczność podlewania działki do domu wracam późno i potwornie zmęczona. Nawet mi się myśleć nie chce, mózg przegrzany cycuś!
Muszę jednak choć troszeczkę się zmobilizować, tym bardziej że dzięki Halżbiytce wiem, że coś tam się wokół mojej osoby dzieje.
Jestem winna wielu odpowiedzi, ale zacznę od wstawienia kilku zdjęć z ostatnich dni, bo za chwile w wyniku tropikalnej pogody stracą aktualność.

Obrazek

ObrazekZerwa w pełni kwitnienia.

ObrazekNiebieściuchny orlik.

Wtorek Obrazek

ŚrodaObrazek

Czwartek Obrazek

ObrazekGailardia oścista.

ObrazekJarzmianka.

ObrazekGoździk siny.

Obrazek( Przywrotnik? Przewrotnik? ) Wywrotowiec!

Ostatnie piwonie.
Obrazek

Obrazek

Różyczki raz jeszcze.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekPierwszy nagietek.

Wystarczy na dzisiaj, inne kwiatki jeszcze trochę ze mną pobędą.

Stasiu - zazdroszczę deszczu, nawet jeśli z gradem. U mnie ani kropelka nie spadła, a wyparowało już wszystko.
Pięknie dziękuję i kłaniam się niziutko w imieniu tych moich "ślicznotek". ;:167 ;:180 ;:196

Iwonko1 - ta piwonia to moja ulubiona, ale niestety nie tylko moja, bo co rok jakoś jej ubywa zamiast przybywać. ;:223 Jacyś oni bez pytania częstują się jej bulwami. ;:145
Maki wschodnie w tym roku migiem zakończyły pokaz. Widocznie im też za gorąco.
Za lody dziękuję, bardzo lubię, ale nie mogę ich spożywać ze względu na obawę o przeziębienie krtani.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Ewuniu [ewarost] - do sprawy bodziszków tudzież innych roślinek wrócimy po weselu. Zgoda?
Za dobre życzenia ;:196 Tylko co to za świętowanie, kiedy upały zmuszają do większego niż zwykle wysiłku...

Zuziu111 - ciekawa jestem, czy Tobie pokropiło z nieba, bo mnie nic, zero, nul, ani kropelki. ;:222
Jeśli Ci nie pomoczyło działeczki, to niech wreszcie się to stanie. ;:167

Aniu [anabuko] - poczekaj cierpliwie, podlej dobrym nawozem, a hortensja ruszy. Ona tak ma, że jest trochę niemrawa, ale gdy już zdecyduje się ruszyć, to migiem się rozkręca. ;:303

Moniczko - a to piecuch z Twojego kota! ;:oj
Dość skwaru, zaczynam protest. Szukam chętnych dla zwiększenia efektu. ;:113

Marysiu [Maska] - przypomnij się jesienią w sprawie szczawików, a będziesz mieć. Moje już bardzo dużo cebulek naprodukowały, a przecież w dalszym ciągu produkują. ;:63
Dziękuję pięknie za dobre słowa pod adresem dzieci, Misi i moim osobistym. ;:167
Tak bardzo chciałabym odpocząć, ale w takim upale bardziej się męczę niż podczas wysiłku fizycznego. ;:145
Dużą buźkę ślę. ;:cm

Na dobranoc zostawię Wam moją Misię.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko cudne te piwonie. ;:oj

Obrazek

Bodziszek Plenum wspaniale Ci się rozrósł. ;:215 Mój chyba słońca więcej potrzebuje, bo marniutki. ;:174
Byłaś przezorna, a mnie nawet nie przyszło do głowy, żeby siać smagliczkę, zawsze miałam setki i większość szła do kompostownika.
U mnie w nowym warzywniku znowu gryzonie buszują, chyba też z korzeniowych zrezygnuję, bo już nie mam siły. ;:223 Pomidorom ciepło służy, tylko podlewać trzeba częściej. ;:108
Od nowej sukienki, ważniejszy dobry nastrój na przyjęciu weselnym. ;:168 Ostatnie dwa obiłam w starej i nic się nie stało. ;:306
Miłych dni na działce.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”