Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Zastanawiałam się czy żywokost o obrzeżonych liściach kwitnie teraz już wiem, czekam cierpliwie na kwiat.
Tak to jest z forum, że pochłania wiele czasu, ale daje też ogrom satysfakcji i wiedzy. Nie wspomnę o tych pakach, bagażnikach pełnych ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu u mnie też rutewka liliowa zakwitła, a ten żywokost to u mnie jeszcze nie kwitnie ... Muszę zapolować na białą piwonię może gdzieś we wsi się znajdzie... ale musi pachnieć :wink: Dobrej pogody i miłego ogrodowania ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ewka u mnie też jeszcze nie kwitnie na razie zdobią liście w żółtym kolorze
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne wszystko co pokazujesz jednak najpiękniejsza piwonia jaką do tej pory widziałam to 'Souvenir de Maxime Cornu'
Iryskami się zachwycam, czuję się u Ciebie jak w ogrodzie bajkowym ;:196 dziękuję Marysiu ,że możemy podziwiać Twój świat.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękny ten nuebiesciuchny irysek.
Biała piwonia śliczna.
To ciekawe I inna ta pełna i zwisajaca piwonia.
Widać po niej ,że te kwiaty ma napakowane. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Rutewka ma śliczny kolorek. ;:138 Ciekawa jestem mojej, ale ona z tegorocznego siewu, to pewnie jeszcze nie zakwitnie. ;:218

Deszczyk podlał Ci warzywka tudzież inne roślinki, to sobie trochę odpoczniesz. ;:333
Bardzo ładny irysek Ci zakwitł, cudna piwonia, ogród coraz to piękniejszy. ;:138 ;:138

Dobrej nocki, Marysiu ;:196 i dużo słonka na jutro. ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu rutewka cudnie wygląda taka podświetlona słoneczkiem.
Fajnie masz z tym deszczem , przynajmniej podlewanie odpada z obowiązków.
Bezbolesnego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu ,Twoja rutewka jest przesliczna a i pozostałym roslinkom nic nie brakuje ;:215 ;:215 ;:215 ,dobrze że deszcz popadał, u mnie nadal nie pada ale jak do tej pory podlewałam tylko borówki i sadzonki w chwili sadzenia ale jak nic się nie zmieni to będe tańczyla z węzem.Marysiu dziękuje Ci bardzo za chęć podzielenia się roślinkami,poczekamy do jesieni i wtedy zobaczymy ;:196
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Maska pisze:
Marysiu mojego bzikowi nie zwisają kiście ;:185 rośnie w bok albo do góry. Ciemiężyk u mnie już druga zimę przetrwał. Myślisz że kupiony wilczomlecz ma większe szanse niż podarowany
Marysiu, to nie o to chodzi. Zwyczajnie nie chciałam już prosić kolejny raz o sadzonkę. Kupiłam 2 szt. i może wreszcie coś przetrwa.
Ten mój bez, to jest S. reflexa.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie moi mili!
Trochę narozrabiałam i wczoraj mnie nie było. Ale wszystko skończyło się dobrze, jednak ogród sobie musiałam na dzisiaj odpuścić ;:219

Ewuniu widać orliki w mojej glinie czują się dobrze, bo jak ich nigdy nie nawożę. Właściwie większości roślin nie nawożę :oops: Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny ;:168

Krysiu rutewkę wysiewa się natychmiast po zebraniu nasion i tak zrobiłam z białą. Zebrałam je i po zimie biała odeszła...były siewki, które posadziłam na drugi rok ale też nie przetrwały chyba zimy bo ich nie widzę :wink:
Żywokost możesz częściowo redukować i zrobić z niego gnojówke, która ma bardzo dużo potasu. Mój wybija na zielono i ciągle likwidując odrosty zmniejszam roślinę. Wzajemnie Krysiu ;:168

Dorotko mój też kwitł po latach, ale i tak ozdobny jest bardziej z liści :D Kwiatki ładniejsze ma ten niebieski. Dorotko nie można tylko z nosem przy ziemi, inne przyjemności też są potrzebne...no tak i te bagażniki mi narzekania mojego M ;:306

Ewciu moja biała przywieziona z pierwszej działki nie od razu kwitła, ale jak już zakwitła to sprawia mi dużo radości i ona jest z tych pachnących. Różowych mam pełno, ale biała na razie jest jedna. Kilka różnych dostałam ostatnio to się okaże jakie mają kolorki :D Och to ogrodowanie ;:131

Mirusiu Twój ogród jest skomponowany, a mój to ogród kolekcjonerski...wszędzie coś rośnie i kwitnie, a wielu roślin trzeba mocno wypatrywać ;:219 Jednak ja taki lubię bo całkowicie sama go skomponowałam, chociaż na pewno inaczej wyglądałby gdyby miał trochę inny kształt. Dziękuję Obrazek

Aniu iryski jakoś kwitną mi po kolei co dzień jakiś mnie wita! Piwonia ma rzeczywiście napakowany kwiat kiedyś taką ale nie tą kupiłam od pewnej pani i brała z działki nie do flakonu tylko na talerzyk z wodą :D

Lucynko Jestem wdzięczna tym z góry że mi podlali, ale zaczęłam wczoraj plewić i źle na tym wyszłam ;:202
Piwonie i iryski, a zaraz i róże dadzą koncert ;:167
Dziękuję Luciu i Tobie dobrej nocy i pięknego poranka Obrazek

Julciu troszkę się nachodzę z konewkami szczególnie w pole, ale deszcz jest nieoceniony. Bolało jedynie długie czekanie, ale warto było Obrazek

Tereniu jak było sucho i podlewałam borówki to dopiero wtedy ruszyły, a tak myślałam że nie będzie prawie wcale owoców. Jak się podlewa to widać jak rosną ;:215 Tereniu nie ma sprawy muszę pozbywać się części roślin bo inaczej mocniejsze zarosłyby delikatniejsze. Trochę tylko ostatnio się zraziłam do PP ;:124 jak postąpili z paczką dla Lucynki, ale to było jeden jedyny raz. Ściskam i życzę zdrówka Obrazek

Marysiu ten bez to Lilak zwisłokwiatowy i coś mi się zdaje że to jednak nie on...przydałby się specjalista i ocenił na żywo. Ale co tam jest i jest ładny, a kwitnie jak już wszystkie przekwitną. No to trzymam ;:215 za wilczomlecza.

Zdjęcia są wczorajsze
zakwitł inny morelowy irys

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

już im płatki opadają
Obrazek

Obrazek

iryski w polu
Obrazek

kolejna jabłonka szczepiona przeze mnie uraczy mnie jabłuszkami

Obrazek

brzoskwinki i śliweczki...może wreszcie dojem :D

Obrazek

Obrazek

pomidory w pierścieniach

Obrazek

chuligan uciekł do sąsiada!
Obrazek

wczorajszy zakup, kuklik

Obrazek

Miłego wieczoru ;:4
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu czytałam na wyspie jak poszalałaś, szczęście że nie skończyło się to źle.
Morelowy irys przepiękny, taki fajny jaskrawy kolorek i ta delikatna malutka falbaneczka wokół płatków ;:215
Zapowiadają się owocowe obfite zbiory w tym roku, oby jakieś nawałnice nie zaszkodziły.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Piwonie pojedyncze są piękne, ale bardzo szybko przekwitają.
Owoców u Ciebie w bród, u mnie niestety posucha. Śliwek w ogóle nie będzie. Może trochę czereśni.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Łososiowy irysek super. Nie spotkałam jeszcze takiego . Czy te odmianowe są bardziej kapryśne? Mam tylko stare, sprawdzone odmiany to nie wiem nic o tych nowościach. Tym bardziej, że moja sympatia do irysów kiełkuje od całkiem niedawna ;:173
Żywokost jest śliczną bylinką, nawet zdrowotną, ale strasznie się rozsiewa. Ja przeniosłam w takie miejsce gdzie może sobie robić co chce. :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,irys ma cudny kolor ,a co Ty taka rozrabiaka jesteś ,muszę aż na wyspę zaglądnąć :uszy ,a ja się tak wczoraj urobiłam ,ale dzisiaj troszkę odpoczywałam ,przyjechała do mnie moja pani profesor z liceum i miło spędziłyśmy dzień w ogrodzie wśród cudownych piwonii,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu mam nadzieję, że wszystko mimo wszystko w porządku, szczególnie ze zdrówkiem - czego z całego ;:167 życzę i cieszę się, że te Twoje rozrabianie nie skończyło się poniesieniem większych konsekwencji.

Piękne owoce, zapowiada się niezły urodzaj. Szczególnie gratuluję owoców z własnoręcznie zaszczepionej jabłonki ;:63

Kwiatuchy pokazujesz jak zwykle urocze.

Zdrówka życzę i ślę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”