Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj mam okropną pogodę i dosłownie przez cały dzień z przerwami pada :roll: . Deszcz jest potrzebny ale chyba jednak już wystarczy ;:131 . Mam nadzieję, że pąki różane nie ucierpią od tej wilgoci ;:218 .

Czosnek główkowaty zakwitnie u mnie po raz pierwszy ;:215 .

Obrazek

Basiu ależ dziękuję za tyle komplementów ;:196 . Nie wiem tylko czy zasłużyłam :oops: . Trzymam kciuki za czosnki ;:196 .

Proteus.

Obrazek

Kasiu aaa o to Ci chodziło ;:108 . Tak, zimą sąsiadka zrobiła mały remont i jestem zadowolona z jej poczynań bo już nie muszę czekać aż tuje zarosną dziurę :;230 . Drzewa i krzewy sadź koniecznie. To jest podstawa ogrodu a wiem to dopiero po takim czasie. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Małgosiu lista niby się skróciła ale dopisałam kolejne drzewa a raczej iglaki :;230 . Piwonie aktualnie od nadmiaru deszczu posmutniały ale podobno w niedzielę ma być już lepiej ;:333 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Aniu ok ,dam znać jak nie zapomnę ;:224 .

Obrazek

Małgosiu- PEPSI mnie również bardzo podoba się ta śliwa i gdyby nie to , że pozostałe sadzonki były bardzo krzywe kupiłabym jeszcze jedną. Klon jest szczepiony na wysokości 180 albo 190 cm. Może ma opinię śmieciucha ale mi ten jasny kolorek bardzo odpowiada. U mnie w miejscowości rosną takie kilkunastoletnie fajne kulki i pięknie to wygląda ;:215 . Czosnki w każdej ilości robią wrażenie :lol: . Pozdrawiam :wit .

Czosnki, czosnki, czosnki ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Morden Blush.

Obrazek

Obrazek

Kurfurstin Sophie.

Obrazek

Artemis.

Obrazek

Obrazek

A to zdjęcie tego miejsca z ciut innej perspektywy z 2013 roku :

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, zmiany robią wrażenie ;:oj Chociaż te żółte mleczyki też były urocze ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko dziś sie pozachwycam skrzynką, cudnie obsadzona. ;:138 Odessanum teraz chyba najładniejsze, mają soczystą, cytrynową barwę liści. Szczepione na pniu też mogą być spore. Mój klon Globosum już ma koronę ponad trzy metry szeroką. Już się zastanawiam, czy go nie ciąć. ;:218 Jak kupujemy malucha z kilkoma gałązkami, to wydaje się, że długo trzeba czekać na ładny okaz, a tu wystarczy 5-6 lat i już okazałe drzewo. ;:108
Spokojnej pracy na rabatkach. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Ewelinko! Ode mnie pora deszczowa już sobie poszła. Do południa jeszcze się chmurzyło bezdeszczowo, a po południu wyszło ;:3 i od razu zrobiło się cieplej i weselej. :tan
Ogromne zmiany widoczne w Twoim ogrodzie świadczą o Twojej pracowitości. ;:138 ;:138
Czosnki podziwiam nieustająco. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko!
Uwielbiamy patrzeć jak było i dopiero teraz widać ile pracy, roślin i jak miejsce zyskało na urodzie ;:63
Ja nie mam ogrodu do dużych drzew, ale jak Seba też nie lubię szczepionych drzew i krzewów na pniu. Wszystkie co miałam przepadły....no nie został jeszcze jeden agrest (kupiony prze pomyłkę). Na ogół korona rośnie powoli aż do całkowitego zaniku, jak jest sucho to roślina pada. Tak mnie zaraziłaś czosnkami że na pewno ich dokupię ;:333
Miłego weekendu i słoneczka, bo u mnie już świeci ;:3 :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewlinko, ogromna różnica między tym co było, a tym co jest... Ogrodowa przepaść!!! Super! ;:167
Lubię trawniki, ale zdecydowania wolę kwiaty i rabatki! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko wielka różnica ;:oj
Tyle nasadzeń, a co za tym idzie, dużo Twojej pracy ;:63
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko dużo pracy żeś włożyła w swój ogród. Zmiana przeogromna. ;:180
Czosnku ping pongi?! ;:oj O matulu, czekam na show. O takich jeszcze nie słyszałam. ;:224
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ewelina, fajnie ogląda się takie zdjęcia porównawcze :) Ogrom pracy i wspaniały efekt!
Jak ja zazdroszczę Ci deszczu. U mnie od początku sezonu spadł jeden raz, w dodatku z gradem. Latam z konewkami, żeby przynajmniej nawodnić nowo posadzone rośliny :roll:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u rodzinki i odebraliśmy nowego członka rodziny ;:108 . Mamy teraz kotka z dłuższą sierścią o imieniu Neska ;:138 . Bardzo trudno jej zrobić zdjęcie bo jest wulkanem energii a poza tym ma bardzo ciekawy kolorek bo wygląda jak czarny ale pod słońce jest czekoladowy ;:108 . Jak tylko zrobię lepsze ujęcie na pewno się pochwalę ;:333 .

Obrazek

Obrazek

Iwonko zmiany zachodzą z roku na rok i z pewnością za kolejne 5 lat będą bardziej widoczne ;:108 . Mam nadzieję, że drzewa szybciej nabiorą objętości .

Mary Rose.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soniu skrzynka tego roku jest obsadzona bardzo spontanicznie :;230 . Problem w tym, że rośliny przy studni tak podrosły, że skrzynki prawie nie widać ;:306 . Kiedy tniecie swoje klony ?? Czytałam, że one bardzo płaczą i najlepiej ciąć je w czerwcu lub całkiem zimą . Uwierz, chciałabym już takiego klona z tak dużą koroną ;:224 . Cierpliwie czekam i na pewno za 5 lat drzewo będzie drzewem . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko u mnie dzisiaj też słoneczko od rana świeci ;:138 . Róże w tym tygodniu na pewno pokażą kwiaty i już nie mogę się doczekać. Zmiany ciągle zachodzą i jeszcze sporo zmian nas czeka. Najbardziej nie mogę doczekać się żeby krzewy i drzewa były większe :lol: . Czosnki przekwitają ale mam jeszcze kilka w zanadrzu . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu nie wiem jak zachowują się drzewa szczepione na pniu po kilkunastu latach ale np takiego klona odmianowego nie kupię przecież w innej formie jak na pniu ;:131 . Miejmy nadzieję, że jednak nic mi nie uschnie. Może masz po prostu złe doświadczenie bo źle trafiłaś ?? Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Czosnek Ping- Pong obecnie wygląda tak :

Obrazek

Basiu zmiany widać ale jeszcze sporo będzie do zrobienia a takie zdjęcia porównawcze motywują . Ja również bardziej wolę kwiaty i rabatki ;:138 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu dziękuję ale prawdę powiem, że akurat na tym konkretnym przykładzie ciągle coś zmieniam i nigdy nie jestem do końca zadowolona . Może przyjdzie kiedyś moment, że powiem "tak, teraz jestem zadowolona " . Pozdrawiam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu ja również jestem ciekawa tych czosnków. Na pewno pokażę jak tylko zakwitną ;:108 . Jeśli Ci się spodobają będziesz mogła na nie polować we wrześniu. Zmiany widać ale to ciągle nie to co chcę osiągnąć ;:224 . Pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu-AnaAn współczuję tego braku opadów. U mnie obecnie ziemia jest fajna, nasiąknięta a też było już sucho bardzo ;:108 . W takim razie zamiast słońca życzę Ci obfitych opadów ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poniżej jest to samo miejsce z 2013r.

Obrazek

Pozdrawiam i udanego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewlienko jaki urodny ten kitek! ;:167 Maleństwo ;:167
Motywują te zdjęcia, oj taaaak... jak czasami zaglądam w swoje archiwum, albo sięgam pamięcią...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wszystkimi pięknymi kwiatkami się pozachwycałam, ale najbardziej urzekł mnie ten czarny, z cudnymi mądrymi oczkami. Jest prześliczna ;:167
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ewelinko ale fajny kotek ;:167
Ping pongi ciekawie się zapowiadają :)
Taka ludzka natura, że nie jest w 100% zadowolony z efektów, ja też, kolejna rabatka do przeróbki ;:oj
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ewelka nowy członek rodziny cudny ;:167
Niesamowitą robotę zrobiłaś ;:333 I już Ci róże zaczęły kwitnąć? ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj obudził mnie piękny dzień ;:3 . W planach mam walkę z chwastami i muszę wyciąć część przekwitniętych czosnków bo jak nie to wysieją się tysiącami ;:173 . Wieczorem musowo wykonać oprysk na mszyce bo te gnidy znów zaczęły się pojawiać ;:222 . Obiad mam ugotowany tak więc na szczęście nie muszę marnować czasu w kuchni :;230 .

Basiu wyobraź sobie, że mamę naszej kociczki znalazł mój kuzyn wracając z imprezy w stanie , no cóż wiadomo jakim ;:131 i tak została . ;:oj . Ma nietypową urodę bo ma długą sierść i od razu mówiłam, że gdyby miała młode to ja koniecznie chcę takiego kota ;:108 . Zdjęcia bardzo motywują i jak sobie pomyślę jak wyglądała nasza działka i dom w trakcie kupna to aż nie wierzę ile można zrobić ;:108 . Przed nami kolejne wyzwania bo jest jeszcze masa rzeczy do zrobienia .

Małgosiu trudno oprzeć się malutkim kotkom, są takie urocze i słodkie :lol: . Dobrze, że ciocia miała w miocie tylko dwa kotki ;:224 . Jeden i drugi poszedł do rodziny ;:108 .

Kasiu czekam na te Ping-Pongi a one jak zahibernowane od dłuższego czasu w takiej fazie ;:131 . Ciekawa jestem wielkości kuli ale chyba nie będzie wielka sądząc po tym pąku . Już ktoś kiedyś napisał, że my sami jesteśmy największymi krytykami swojej pracy . U mnie też będą przeróbki, może uda się wcisnąć jakieś krzewy i będę przesadzała ale to dopiero wtedy jak będę tworzyła rabaty na nowej działce bo nie chcę też tak w kółko przesadzać a tam będzie sporo miejsca .

Kasiu-vimen kociczka skradła moje serce jak kuzynka wysłała mi zdjęcie ;:167 . Róże powolutku zaczynają i sądząc po ilości pąków na niektórych, będzie co podziwiać :tan .

Pozdrawiam i pięknego dnia Wam życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”