Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Dzisiaj przegrałam walkę z chwastami, ale im nie popuszczę i jutro z samego rana zleję całą działkę wodą z węża i dam im do wiwatu. ;:134 ;:134
Ja też muszę powalczyć :) Na szczęście przyjechała Mama i pomoże mi trochę z Jasiem, bo on zbyt chętny jest do pracy ;:306 Dziś szczypior powyrywał i kurom zaniósł :roll: :;230
Orliczki piękne :)
Pierwszy raz widzę taki pierwiosnek - Francesca :) ;:167
;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko u nas kradzieże jakoś się skończyły na ROD spokój nawet nie słychać utarczek sasiedzkich....jakoś towarzystwo ogłady nabrało czy dojrzało ;:306 ale pamiętam czasy kiedy kapusta, ogórki o owocach nie mówiąc nagminnie ginęły.
Cały czas będę Cię jednak podziwiała za tak szeroką gamę kwiatów....może napisz czego Ty nie masz :?:
Jak tam zdrówko leci :?:

;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko uwielbiam Twoje pozytywne podejście do tematu ;:108
Dziwi mnie jednak postawa Zarządu ROD ;:131

Bodziszek fantastico ;:224

U mnie teraz leje jak z cebra, więc może trochę napoi ziemię, która przynajmniej na mojej działce jest baaardzoo spragniona.

Pozdrawiam i ślę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Lucyśko lilak 'Palibin" teraz szaleje. Przepiękny zapach i aż żal wychodzić z ogrodu.
No i orliki mają teraz swoje 5 minut ale, że mają ozdobne liście to cały rok będziemy je podziwiać.
U mnie dziś prawdziwa ulewa i mam nadzieję, że i do Ciebie dojdzie bo sucho było okropnie. ;:167 :D
Odpocznij i ciesz się majem Lucynko. ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Piekności masz na działeczce ;:215 ,aż trudno mi wszystkie po kolei wychwalać za piekne kwitnienia .
Lilak Meyera i u mnie od kilku lat pięknie kwitnie .
Pełnik za szybko u mnie przekwitł ma chyba złe miejsce .
Ja wczoraj byłam u mamy i brat mój poprosił mnie bym zobaczyła co to za roślina u dawnej działce brata mamy ,a była to rodgezja kasztanolistna :D i jeszcze hortensja anabel i kilka innych roślin .Było tam mnóstwo roślin przeslicznych ,ale bratowa mamy ,ze tak napiszę chytruska bo działka z domem przeznaczona była do rozbiórki pod autostradę.Co prawda ciocia dla siebie zabrała niektóre rośliny ,ale mogła zaproponować nam choć uszczniecie tych roślin ,które i tak zostaną zniszczone przez koparki .
Ale sie rozpisałam :)
Lucynko zdrówka Wam życzę i deszczyku ;:196 ;:4
Pozdrawiam Alicja
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Alicjo łopatę pod pache i na wykopki, ja bym nie pozwoliła co by koparka miała je rozjechać
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Współczuję kradzieży. Pierwiosnki masz bardzo ładne.Gdzie ich kupowałaś?
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Krysiu z Tą ciocią to nie tak łatwo do ostatniej chwili furtka była zamknięta na klucz ,

-- środa, 9 maja 2018, 12:30 --

Lucynko jak to mówią kradzione nie tuczy .Szkoda tyle je pielęgnowałaś ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

u mnie deszczu wciąż nie ma.
To bardzo dziwne, że kamer nie mozna zainstalować. Twój domek ( czy tam sąsiada ), twoja działka, twoje rośliny ,twoja ochrona. ;:173
Dziwny zarząd. :roll:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko pięknie Ci kwitną byliny, pełnik śliczny w takiej kępce. ;:oj Też mam szczęście w tym roku wąchać już swojego lilaka Palibina. :tan
Większe chwasty łatwiej wyrywać, :wink: poczekaj na deszcz.
Niech Twoje gazanie złodziejowi samo zło przyniosą, a mądry "inaczej" zarząd się zastanowi, co lepsze dla działkowców, kradzieże, czy ochrona prywatności. ;:108
Miłych dni na działce. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko śliczny ten pierwiosnek japoński i widać że go lubisz ;:167 Francesca i do mnie przyleci, bo ja zamówiłam :D oglądając u Ciebie. Dziewannę mam na razie w torebeczce i będę siała
Lilak Meyera jak mały tak mocno pachnie ;:224 Podlało Ci ogródek? bo u mnie przyjemna wilgoć i dalej się chmurzy. Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałego dnia ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko Twój japończyk coraz piękniejszy ;:138 , Mam też Meyera tyle, że malutki, ale mimo to cały w kwiatach i pachnie z daleka... Tak się zastanawiam... wszystko teraz kwitnie na wyścigi, a co będzie kwitło w lecie ;:173 Miłego ogrodowania i niech czasem deszczyk cię zastąpi w tańcu z wężem ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Wczoraj wróciliśmy z działki tuż przed burzą, która przez dłuższy czas sobie poszalała.
M zabronił mi włączać komputer, ale go nie posłuchałam tylko po to, by się dowiedzieć, że mam kłopoty z łącznością.
W tej sytuacji odpuściłam sobie i poszłam spać.
Dzisiaj od samego ranka działka, a że dobrze zmoczona, to fantastyczna do plewienia, tylko było tak parno, że robota mi zupełnie nie szła. Dopiero przed wieczorem coś nie coś zrobiłam. W końcu jutro też jest dzień.

Dorotko [korzo_m] - pięknie dziękuję za deszczyk. ;:196 Fantastycznie zmoczył.
A mój lilaczek dopiero zakwita. Kocham jego zapach i już żałuję, że przy takich temperaturach zbyt szybko kwiatki opadną i zapach razem z nimi.

Iguniu - też miałam "aleję burz", co mnie ogromnie ucieszyło, bo moje gliniaste podłoże już zaczynało pękać jak na pustyni. Tylko dzisiaj w temperaturze 28* mocno parowało i ciężko było oddychać. ;:223

Moniczko - jeśli sądzisz, że podlałam i plewiłam, to wyprowadzam Cię z błędu. Nie chciało mi się schylać w upale. ;:306
W nagrodę przyszła burza z deszczem i dzisiaj mogłam spokojnie walczyć z chwastami, ale było tak parno, że niewiele zrobiłam.
Cóż: jak go nie kijem, to go pałką. :;230
'Francescę' mam młodziutką, ale za rok już będę mogła spokojnie kilkoro chętnych obdarować. Tylko się przypomnij.
Dziecko troszczy się o kurki, dobre ma serduszko. ;:167

Krysiu - u mnie niestety ciągle kradną, ale taki to już urok działkowania.
Kochana, ja nie wiem, co mam, a Ty mnie pytasz, czego nie mam. ;:306 Dużo tego, tym bardziej że wczesnowiosenne mrozy zabrały mi dużo ciekawych roślinek.
Zdrówko? Daj Panie Boże, żeby już tak zostało, bo wszystko się wyprostowało. ;:333

Beatko [Bazyla] - moja ziemia też nasączona na maxa!
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Elżuniu - lilaczek jest cudowny, a odmianowe orliki w większości sobie ode mnie poszły. Widocznie mnie nie kochają. Cóż, bywa miłość bez wzajemności i trzeba to przyjąć na klatę. ;:7
Burza doszła i zmoczyła, a dzisiaj para wodna dawała popalić.
Prawda, że maj w tym roku uroczy!!! ;:138

Alicjo - dziękuję pięknie za miłe słowa. ;:168
Pełnik kocha słoneczną patelnię, a przekwita szybko, bo mu gorąco, zresztą tak samo jak innym kwiatkom.
Ja nie zastanawiałabym się, tylko wzięła narzędzia i wykopałabym te roślinki, które widziałabym na swojej działce.
Dziękuję kochana. ;:167 Zdrówko jest, deszczyk spadł, czegóż więcej do szczęścia potrzeba....
Powiem Ci, że zmieniłam zdanie i życzę złodziejowi, by mu gazanie pięknie zakwitły, wszak po to je tak pieczołowicie hodowałam.

Olgo - większość pierwiosnków mam od uprzejmych sąsiadów i z własnego siewu, tylko 'Francescę' i japońskiego zakupiłam w szkółkach internetowych.

Aniu [anabuko] - myślę, że zarząd tak dla własnego spokoju postąpił, by na skargę nie ganiali do nich. Niektórym ludziom wszystko się nie podoba, nic ich ani nie cieszy, ani nie daje przyjemności, oczywiście poza dokuczaniem innym. :oops:

Soniu - dziękuję za miłe słowa pod adresem moich bylinek. ;:180
Masz słuszność, dzisiaj po deszczu nawet pomimo wielkiego niecniechcenia lepiej się z chwastami walczyło.
Tobie również radości z ogrodowania życzę. ;:167

Marysiu [Maska] - oj, lubię tego 'japończyka', lubię za zdecydowany kolor.
To u Ciebie dziewanna się też nie rozsiewa? U mnie tyle się jej nasiało, że zmuszona byłam części się pozbyć na rzecz sąsiadki, a ona (dziewanna nie sąsiadka) nie bardzo lubi przesadzanie. Na razie żyją, ale nawet pąków jeszcze nie mają.
Ogródek porządnie podlany, ale cały dzień parowało i jeśli takie słońce będzie ze dwa dni jeszcze, to po tej wodzie zostanie już tylko wspomnienie...
Dziękuję pięknie i równie serdecznie pozdrawiam. ;:196

Ewuniu [ewarost] - masz rację. Bardzo się roślinki śpieszą, ale w lecie też coś tam zawsze pokaże swoją urodę. W ostateczności mogą to być tylko jednoroczne, byle by kolorowo było. ;:63
Twoje życzenie zostało spełnione i ze dwa dni zapowiada mi się przerwa w tańcu. ;:196

Dzisiaj na działce...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na tym kończę i dziękuję za uwagę. Jutro zacznę od spaceru po Waszych pięknych ogrodach.
Tymczasem życzę Wam dobrej nocy, kolorowych snów i wspaniałej pogody jutro. ;:15
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko, fajnie tak cały dzień spędzić na działce . Trochę popracować, trochę odpocząć . Cieszę się że popadało na tyle że dało się plewić . U nas niby też był deszcz , ale na drugi dzień śladu po nim nie było ;:145
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . W trawie już sporo piszczy ;:215 i takie kolorowe ;:108 . Kradzieży współczuję, ludzie to jednak są bezmyślni i bezczelni ;:222 . No ale co zrobisz, na takich nie ma rady ;:222 . Oby nigdy już takie coś Cię nie spotkało ;:196 . Ostatnie dni to tropikalne temperatury a co to będzie w lato ?? Bardzo fajnie, że mogłaś popracować i odpocząć , ja też nie próżnowałam ale zdjęć nie zrobiłam :;230 . Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę ;:196 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”