Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

:wit Iwonko1 - dzięki zieleni działka zaczyna przypominać namiastkę ogródka, bo kwiaty wiosenne rzadko widoczne. ;:108
Kochana, ja nie mam co plewić, chwasty też wymarzły i wygniły. ;:306
Miśka to akrobatka. :tan Zwinie się w kłębuszek i śpi jak młody bóg grecki. ;:19
U mnie ździebko pokropiło, już po deszczu i księżyc wędruje po niebie. ;:303 Czas ;:41

Na dobrą noc jabłonie. Kwitnące jabłonie!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko u mnie jabłonie jeszcze w różowych pączkach, ale za to czereśnia piękna, biała ;:167
Pełno na niej bzyczków, mam nadzieję, że w tym roku obrodzi ;:65
Spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

'Nie miałam co plewić'.. :shock:

No to choć do mnie Lucynko. U mnie zawsze robota przy plewieniu.
Ja nie wiem jak wy to robicie wszyscy,ale jak przekopię,przeplewię i jeszcze mam chwasty,a wy nie.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może jesteśmy bliżniaczkami (duchowymi?) Cały świat to podobno jedna wielka rodzina. ;:306
Lucynko nie umiem zakładać wątku (kurs też już się skończył,nie było chętnych) ;:222
Latem prawie książek nie czytam.Jakie miałam oddałam do biblioteki i nic nie wypożyczyłam,żeby mnie nie kusiło.
Ostatnio zaczęłam oglądać na H2 filmy pt."Starożytni kosmici" są interesujące.
Dziś było zimno więc byłam na działce dwie godziny.Przesiałam trzy wiadra kompostu.
Piękne kwiaty jabłoni.U mnie zostały dwa drzewka, jedna to papierówka a drugie drzewko Jonatan.
Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

To muszę z makami się pośpieszyć, bo nasionka nadal w torebkach.
Misia szczęśliwa na działce to sobie spaceruje, moje kotki codziennie robią obchód ogrodu.
Radość jak chwasty nie rosną, ja mam ich nadwyżki wszelkie spektrum odmian, może kilka Ci podesłać w paczuszce ;:306 ( jak bym chciała aby one mi nie rosły, a tu coraz więcej, ja za nimi nie nadążam ;:145 ).
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko też na razie chwastów nie mam ale to tyko moment, już widzę coś kiełkującego na razie czekam by rozróżnić i nie wyrwać pożądanej roślinki.
Myślałam ze straciłam wiele bylin,ale stopniowo coś wypuszczają mizernie ale jest .
Deszcz chętnie przyjmę ;:7
Miłego wieczoru ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pięknie kwitnąca jabłonka ! :) W tym roku wiosna kwieciem stoi wyjątkowo.. :D Każde najmniejsze drzewko owocowe obsypane kwiatem..cudnie jest!
Zazdroszczę braku chwastów ;:oj ..Ja muszę podjąć walkę z podagrycznikiem..Ale wyląduje w beczce z pokrzywą tyle pożytku z niego będzie!
Deszczu u mnie nie było od kilku tygodni..dobrze,że wodę już nam włączyli...Od razu inne życie!

Miłego wieczoru Lucynko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nadrobiłam zaległości
Ja z deszczu akurat się cieszę, bo u mnie susza. Przez moje piaski wszystko przesiąka
Czytam o stratach i tak sobie myślę, że natura próżni nie lubi, nie na darmo nasiałaś tyle zieleniny :D
A co z domkiem? Plany zawieszone na kołek, czy zupełnie odpuszczone?
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko no, no całkiem nieźle w Twoim ogródkowie. Zieleń wygląda na zdrową, a rabaty jakby były pielone chwilę temu ;:108
Czy na 5 zdjęciu za bratkami w prawo to jest funkia o takich jasnych liściach?
Widzę też jeszcze trochę zapowiadających kwitnienie tulipanków, którymi śmiem twierdzić będziesz się mogła cieszyć, jak już u mnie zostanie po tych kwiatach wspomnienie. I wtedy ja będę je tu podglądać i cieszyć nimi oczy :)

Pozdrawiam serdecznie i przesyłam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko jest coraz piękniej! ten idealny porządeczek podkreślają różne odcienie zieleni, a i koloru coraz więcej ;:215 Czy Ty masz dzielżany? bo jakoś nie pamiętam...chociaż one rosną wysoko to nie wiem czy je akceptujesz?
Porządki zrobione to skorzystaj i odpoczywaj na działce, bo jak podleją z góry to chwasty ruszą i znowu będziesz zapracowana :D Słoneczka, nocą deszczyku i zdrowia do tego wszystkiego Kochana ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No kociula ma świetne ambonkowe miejsce i do spania .Nie spada z niego ?/
Wiosna urocza.
Pięknie już się zrobiło.
A co to za Lilia smocza ??nie znam takowej.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Lucynko nie jest tak źle...wiosna do Ciebie również dotarła. ;:138
Rabatki wypielęgnowane, wszystko kwitnie a chwastów brak...też o tym marzę. ;:306
Zadziwiła mnie ta lilia smocza....od kiedy ją masz, kiedy sadziłaś i czy już kwita u Ciebie.
U mnie popadało a dziś okropnie wieje i zapowiadają deszcz na jutro.
A jak u Was z deszczem?
Serdeczności i cudnych wrażeń wiosennych. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Już drugi dzień wiatry i deszcze. W tej chwili leje jak z cebra. Działka w odstawce, nie tylko z powodu pogody, ale nawet nie jest mi żal, bo zimno i mokro, a ja tego nie lubię. Fotki, które wstawię, są ździebko nieświeże, ale nie sądzę, by się wiele zmieniło w taką pogodę.

Kasiu [100780] - niech więc bzyczki uczciwie popracują, by owocu było dużo. ;:63

Majeczko - przenieś się z całym majdanem bliżej mnie, a chętnie zastąpię Cię przy pielonce, lubię to robić. Takie to moje zboczenie, raczej niegroźne. Moje chwasty załatwiły mrozy i deszcze, podobnie jak wiele ozdobnych roślinek. ;:145

Danusiu [danuta z] - poproś kogoś znajomego bądź z rodziny, a wątek Ci uruchomią. Później już bez problemu sama sobie poradzisz. ;:167
Ja od wiosny do późnej jesieni prawie nie oglądam tv, bo szkoda mi czasu, natomiast czytać muszę, to mój pierwszy nałóg. Nie jest zły, mam gorszy drugi ;:209 , a trzeci to działka.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Dorotko [korzo_m] - siej maki, już czas.
Misia dzisiaj w domu. Nudzi się jak mops, chodzi po mieszkaniu i miauczy jak najęta.
Ej, dowcipnisia z Ciebie! Nie chcę Twoich chwastów, tylko patrzeć jak moje osobiste zaczną mnie przerastać. ;:224

Julio - u mnie też jest dużo siewek, ale to nie chwasty. Już dają się rozpoznać i wiem, że wysiały się rośliny ozdobne, np. astry, kosmosy, nagietki i inne jeszcze mało rozpoznawalne.
Ja jednak straciłam sporą ilość bylinek, pogodziłam się już i na ich miejscu znajdą się inne. ;:108
Posłałam do Ciebie deszcz, ciekawa jestem, czy dopłynął...
Buziaki. ;:196

Maryniu - pozostaje mieć nadzieje na liczne owoce. Tylko u mnie jest mały problem: mało zapylaczy, ale jak może być ich dużo, gdy sąsiedzi stosują rozmaite opryski w samo południe. ..Z jedną paniusią wszczęłam nawet awanturę, bo spokojna rozmowa na nic się nie zdała. To na złość nazajutrz pryskała, gdy tylko mnie zobaczyła. Z innymi już nawet nie próbowałam dyskutować, nie chciałabym podobnej złośliwości. Takich ludzi to tylko bić i patrzeć, czy równo puchnie. ;:134
Podagrycznik też mam, M wyciągał spod malin, które rosną przy siatce, a sąsiadce chwasty nie przeszkadzają i mimo stałej troski z naszej strony, podagrycznik systematycznie od niej przyłazi.
Deszczu już mam za dużo, tym bardziej że ziemia jeszcze nie zdążyła wyschnąć.
Pozdrawiam. ;:196

Gosiu - biorąc pod uwagę czas, który zabiera Ci praca zawodowa, dom i ogród, to i tak nie masz wielkich zaległości na Forum.
Z domku zrezygnowaliśmy, by nie budzić demonów. To mój pomysł, bo M rwał się do budowy. Z reguły nie jestem przesądna, ale przezorny zawsze ubezpieczony, a nawrotu choroby czy chorób bardzo się boję. ;:202

Beatko [Bazyla] - tak, to funkia "biała", która za chwilę zzielenieje. ;:204
To będą już ostatnie tulipanki i zacznie się oczekiwanie na letnie kwitnienia. No może jeszcze po drodze orliki tudzież liliowce, ewentualnie coś tam, coś tam...
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Marysiu [Maska] - dzielżanów nie posiadam, choć nie - kłamię - mam sadzonki z własnego siewu i czekam na nie z ciekawością.
Właśnie podlewa mi działkę, więc chwasty zapewne ruszą z kopyta.
Piękne dzięki za dobre życzenia, które z całego serca odwzajemniam. ;:167 ;:196

Aniu [anabuko] - jeszcze się nie zdarzyło, by Miśka zlądowała ze swojego drapaka. Czuje się tam najbezpieczniej, odkąd Mikrus zaczął na nią powarkiwać ze znanego tylko sobie powodu.
Lilię smoczą mam po raz pierwszy. Podobno cuchnie, ale za to chwali się ciekawym kwiatem. Zobaczymy, jak to jest naprawdę, gdy zakwitnie. Jeśli w ogóle... ;:218

Elżuniu - nie narzekam od chwili, gdy zazieleniło się, bo zieleń to najważniejsza oznaka wiosny.
Lilię smoczą ma po raz pierwszy i sama jestem ciekawa efektów. Do donicy wsadziłam cebulę jeszcze w marcu, aktualnie wraz z donicą wsadziłam ją do ziemi i czekam. Ona ma podobne wymagania jak dalie. ;:108
Mnie deszcz nie cieszy, ale co dzień albo pada, albo leje. ;:145
Dziękuję kochana za wszystkie dobre słowa i wzajemnie samych radosnych wiosennych przeżyć Ci życzę. ;:196

Samosiewy.
ObrazekKosmosy.

ObrazekNagietki.

ObrazekAstry.

A kwitną...

Floks szydlasty,
Obrazek

Obrazek

Narcyzy,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tulipany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko obiecuję maki posieję.
U nas też pada z przerwami, deszcz mi nie przeszkodził w pracach ogrodowych.
Co do chwastów to z chęcią bym się ich pozbyła, ale to jest chyba sztuka nie do ogarnięcia ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Oj trudno mi ostatnio nadążyć za forum :oops: . Jakoś czasu mam mało ale to pewnie nie ja jedyna ;:131 . Dzisiaj obiecałam sobie zarwać trochę nocy i nadrobić zaległości .U Ciebie piękna i kolorowa wiosna a widok Twojej koty na drapaku mnie rozbawił ;:215 . Nie ma to jak słodkie lenistwo :wink: . Migdałek sąsiada imponujący ;:215 . Czy ma go w formie krzewiastej ?? Pewnie jest bardziej spektakularny niż ten na pniu . U mnie również pada ale ja bardzo się z tego powodu cieszę i rośliny n a pewno docenią ;:138 . Rosną jak na drożdżach a po takim piciu na pewno przyśpieszą ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”