Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Witaj Ewo :wit . Nie narzekaj bo kolor przecież jest ;:108 a oczko wodne już widzę oczami wyobraźni ;:215 . Na pewno taki wilgotny mikroklimat przy oczku posłuży rodkom jeszcze bardziej. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ileż pąków mają te Twoje rododendrony! Całe multum! Czy one rosną na patelni, czy też pod drzewami, bo na zdjęciu to niewiele widać?
I jeszcze jedno pytanko: co to jest to żólto kwitnące na pierwszym zdjęciu? Widziałam toto w parku, z daleka wydawało mi się, że to forsycja, ale gdy podeszłam, zobaczyłam, że jednak nie. Nie znam tego. :?
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

No kochana, jak te rododendrony rozkwitną, to będzie pokaz jak w Wojsławicach ;:215 ;:138
Właśnie ta wyobraźnia, o której piszesz jest najważniejsza, będziesz miała pięknie, tak jak sobie zamarzysz, bo bez wizji nie ma ładnego ogrodu, a jak już jest pomysł to połowa sukcesu ;:333
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, koloru jest mało, to pojedyncze roślinki, ale i one cieszą. To właśnie dla rodków robię to oczko :;230 . Dla nas tak przy okazji ;:173

Wandziu, rodki rosną na totalnej patelni. Koleżanka, która ma cały ogród w rodkach, twierdzi, że lepiej kwitną w słońcu. Nie mam tam żadnych drzew. Kiedyś będą miały lepiej, tuje podrosną, ogrodzenie ma być wysokie no i oczko wodne. To żółto kwitnące to dereń jadalny. Takie słoneczko wczesną wiosną.

Agnieszko, póki co pąki chyba nie są przemarznięte. Poprzedniego roku też tyle miały i przyszedł przymrozek i nie było spektaklu. Moja wyobraźnia wymyśliła coś nowego, rozum teraz to przetwarza ;:14 Taki mój nowy pomysł aranżacyjny. Szkoda, że mam na ogród tak mało czasu.

Byłam dzisiaj na działce i ze zdumienia szeroko otworzyłam oczy. Przyroda tak galopuje, ze to jest nieprawdopodobne. Ostatni raz byłam przedwczoraj i wszytko było blisko ziemi - dzisiaj zaskoczyło mnie kilka roślin.

Od razu chce się żyć i pracować.

Sasanki, moje kochane

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drzewa i krzewy owocowe lada moment
Tutaj gruszka

Obrazek

Jagody kamczackie

Obrazek

Tulipanki też mnie zaskoczyły bo przedwczoraj były blisko ziemi, a dzisiaj już pąki widać.

Dużo tulipanów mi nie wyszło, szkoda

Obrazek

Obrazek

Na magnolie byłam już tak bardzo zła, że miałam je w tym roku wykopać. A tu proszę

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu , Twoje rodki to już giganty , więc będziesz miała na nich masę kwiecia .Mnie zawsze chyba najbardziej cieszą właśnie prymulki , są dla mnie symbolem wiosny i każdy ich kwiatek powoduje że się uśmiecham .Pomału wiosna się nam rozkręca , ale niech troszkę potrwa bo tak na nią czekaliśmy .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewcia masz rację , z dnia na dzień coraz bardziej kolorowo się robi w naszych ogrodach. Roślinki idą jak burza...A jakby jeszcze popadało troszkę....
Super czas nastał. ;:167
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewa, ale pięknie wiosennie już masz w ogrodzie. Tyle już kwitnie. Pierwiosnki wyglądają uroczo a magnolia sprawiła piękną niespodziankę. :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Świetna na pergolo-ławeczka ;:108 A wiosnę masz prześliczną i jakoś wcześniejszą niż ja :wink:
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Piękna ta pergola ;:138 A oczko wodne na pewno będzie tam pasowało, już to sobie wyobrażam ;:333 Sasanki są trudne w uprawie, czy raczej łatwe, bo są takie piękne ;:oj
Pozdrawiam ;:3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 Elu, oby nie było przymrozków bo biedaki mogą przemarznąć. Ja też bardzo lubię prymulki. Część z nich słabo u mnie rośnie, ale są też i takie, które dobrze sobie radzą.

Dla Ciebie moje prymulki.

Obrazek

[url=https:/http://www.fotosik.pl//www.fotosik.pl/zdjecie/e1ebe345762a6e26]Obrazek[/url]

Obrazek

Ola2310, masz racje, robi się cudownie, przyroda ma niesamowite tępo. Dla Ciebie troszkę mojej wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tulipanka Wiolu, nareszcie doczekałam się pierwszej magnolii, czekam na kolejne. Dla Ciebie kwiat magnolii

Obrazek

Obrazek

clem3 Małgosiu, mam nadzieję, że jak ją pomaluję to w dalszym ciągu będzie ładna. Dla Ciebie młode listeczka brzozy.

Obrazek

Jagody kamczackie kwitną już na całego, a przy mich mnóstwo trzmieli.

Obrazek

Świdośliwa bardzo podrosła i będzie dużo kwiecia

Obrazek

większość róż tak wygląda

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

--julian-- jeżeli chodzi o sasanki , to u mnie im jest dobrze. Te sadziłam rok temu i nie były to duże sadzonki.

Ubóstwiam sasanki. ;:167 ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakie masz cudne Sasankowo ;:63 Śliczne ;:oj Jedną mam już bardzo starą i chyba ja muszę wymienić na młodszy model. Jeszcze spróbuję ją przesadzić, chociaż one tego bardzo nie lubią. W tamtym roku kupiłam sobie jedną, ale były tylko białe (chyba?), nie było innych kolorów. Za tydzień jadę na targi, to może jakaś mi się trafi ;:108
Pąk na magnolii już taki tłuściutki, chyba lada chwila pęknie i pokaże się w całej krasie ;:65 To dopiero będzie widok ;:63
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu , lubię magnolie , ale w cudzych ogrodach , zresztą u mnie one przemarzają .Nie pochwaliłam pergoli , będziesz miała gdzie się zaszyć i posiedzieć w ciszy , to najlepsza miejscówka pod słońcem ;:108 Łan sasanek zachwyca , a te czerwone szczególnie mi się podobają .Mimo , że ogród masz młody to roślin w nim dużo i naprawdę jest ślicznie a to przecież dopiero przygrywka przed całym sezonem .Dobrego tygodnia ;:167
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

:wit sasanki bardzo ładne ;:167 także je lubie :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewo jak pięknie i wiosennie u Ciebie :) sasanki śliczne i jaka ilość ;:63 coś pięknego :), hiacyntu bardzo ładnie wyrosły i prezentują swoje wdzięki, a magnolia przepiękna :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”