Jedno nasionko miałem Puzatej Haty i na szczęście wzeszło.Za to Kievlianka na trzy wyszły trzy,ale po drodze jedna przy wychodzeniu z ziemi całkiem straciła głowę a druga nie wypuściła listków właściwych.Jednakże jedna się uchowała i jest wysoka w porównaniu z innymi odmianami.Zapowiada się więc ciekawie od początku.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Wczoraj kilkanaście krzaków posadziłam w tunelu . Strach mnie bierze jak pomyślę ,
że może być nawrót zimy . W razie czego jestem gotowa . Kozabylski tworzy bardzo
dużo pąków kwiatowych , rosną na całej rośilnie .
Czyżby kiepsko rosły w tym roku Wasze rosyjskie odmiany - nie wierzę.Zdjęć jak wzrastają jak na lekarstwo. Niebawem wybiorę się na sesję to później coś ze swej strony wstawię.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Faworyt pisze:Czyżby kiepsko rosły w tym roku Wasze rosyjskie odmiany - nie wierzę.Zdjęć jak wzrastają jak na lekarstwo.
Nie mam zbytnio czasu na robienie zdjęc ale fakt, troszkę mi się wyciągnęły podczas mojej 5cio dniowej nieobecności, gdzie siostra się nimi zajmowała. Po powrocie je odrazu wyniosłem do tunelu. Może uda się dziś fotke strzelić.
Bardzo ładne sadzonki Witku Moim wiele do nich brakuje. Jutro mam zaplanowane wysiewy rozsad, więc na działkę się nie wybieram, to przyjrze się moim rozsadom pomidorków. Planuje je na dniach przesadzić, do ostatecznych kubków, a że ma być kilka deszczowych dni, to zapewne ten czas do tego wykorzystam.
Triufel Zeltyi
Odmiana testowa roślin mam trzy.Pierwsze grono zaczyna właśnie kwitnąć i jest co mnie cieszy złożone w granicach 12 pąków.Regulacja pierwszych gron będzie konieczna,ale dopiero po zawiązaniu drugiego grona.
Odmiana zapowiada się na mocną wegetatywną. Izmaylowskyi Rebristyi
Odmiana testowa a roślin pięć.Podobnie jak poprzednik pierwsze grona ma złożone z podobną ilością pąków.I tu muszę stwierdzić że ta odmiana od razu po wejściu do tunelu rzuca się w oczy ze względu na wielkie liście jakie posiada.
Ivan Kupala
Kolejna testówka,sztuk cztery.W porównaniu z poprzednikami rośliny póki co są mniejsze i wolniej rosną.Rozrzut pąków na pierwszych gronach duży od 5 poprzez 8 do 14.Ciekawie widzę będzie.