Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

:wit Juleczko! Wiosna u Ciebie faktycznie buchnęła kwieciem! ;:63 ;:63
Ja nie byłam na swojej działeczce, M relacjonuje, że oprócz przebiśniegów cisza. ;:7
Dwa dni spędziłam na robieniu wiosennych porządków u mamy i muszę powiedzieć, że nawet u niej w przydomowym malutkim ogródeczku nic jeszcze nie kwitnie. ;:185
Balony! Niesamowita frajda dla dzieci, ;:138 a i dorośli lubią sobie popatrzeć. ;:333

Dobrego i pełnego ;:3 tygodnia życzę z całego ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia piękna wiosna u Ciebie :) teraz to już pewnie na całego się rozkręciła :) widzę, że nie możesz narzekać na brak atrakcji w Lesznie, balony super się prezentowały, miałaś okazję wznieść się nad miasto ? :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu cudnie wyglądały te balony w zmroku takie podświetlane ogniem ogrzewającym powietrze. Dla dzieciaków frajda niesamowita z tym szumem i barwami.Z tym szukaniem też tak mam niby wiem gdzie sadziłam ale zawsze okazuje się ze jednak wychodzą kawałek dalej :;230
potem kłopot z dosadzaniem czegoś nowego już, wiele razy sadząc nowe wykopywałam już rosnące w ty miejscu ;:223
Piotrze nie jestem pewna czy więcej, na pewno bardziej wyszukanej w zacisznych miejscach dla zdjęć :lol:
Lucynko podejrzewam ze na Twojej działce jest równie kolorowo, nie byłaś to nie widziałaś ;:168 Mnie zaskoczyły krokusy bo jeszcze tydzień temu wystawały tylko listeczki,potem mróz. Jednak rozkwitły ciesząc oczy. Tez muszę do mamy, dopóki ją mam a jest coraz słąbsza. Mieszka z siostrą więc porządki mnie omijają ;:168
Mariuszu jakoś nie mogę narzekać na brak atrakcji w mieście jest tego naprawdę sporo i praktycznie w każdy weekend coś można znależć szczególnie wiosną ,latem i jesienią dopiero zimą mniej ale wtedy jest więcej koncertów i więcej w miejskim teatrze się dzieje. Tak mamy to szczęście mamy teatr co w takim małym właściwie bo ledwie 60 tysięcznym mieście jest rzadkością. Imprez jest naprawdę wiele ;:333
Dbamy o nasze miasto jest wiele inicjatyw społecznych.
Systematycznie co roku są zawody balonowe różnych szczebli , od regionalnych , krajowych do międzynarodowych. Potem sporty szybowcowe też różnych stopni,skoki spadochronowe, wiadomo żużel, siatkówka , szermierka, kręgle,pływanie, boks ten z mniejszymi osiągnięciami, do tego muzyka barokowa rokrocznie kilkudniowy festiwal. Jeszcze takie bardziej miejskie jak, Dni Leszna, Szlifowanie Bruku,czy Powrót Króla wszystkie kilkudniowe
i kolorowe. W czasie dni Leszna pokazy akrobacji samolotowych więc naprawdę sporo się dzieje ale dzięki temu miasto zadbane i czyściutkie by siary nie robić jak goście się zjawią.
Balonem niestety nie latałam a możliwości są, tylko ja wysokości się boję :oops:
Pogodnego i ciepłego Wielkiego tygodnia ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Dla Ciebie Julcia również pogodnego i ciepłego Wielkiego Tygodnia ;:168
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Uuuu Julcia normalnie w szoku jestem :) że aż tyle atrakcji :) jest co robić, a i przy tym jak dbają o miasto to jeszcze lepiej :) U nas wczoraj też się pojawiły bratki w centrum i od razu inaczej się jedzie hehe :) Nom Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami :) :wit
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O nie wiedziałem Mariusz :) Wiem, że mieli wysadzać kwiaty w tym tygodniu :) Na pewno kolorowo się zrobiło i bardziej wiosennie :) Będę jechać jutro na działkę rano to zobaczę :)
Wczoraj jechałem do roboty i widziałem w Parku Słowiańskim dywan krokusików :D Widziałeś???
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Julio piękne zdjęcia z balonami ;:138 ;:138 Też je widziałem, ale nie były niestety blisko mnie, a na pokazie nie byłem :roll: Ale szybko minęły te dni Fiesty Balonowej ;:oj Będziesz na targach?
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu to nie wszystkie atrakcje jest ich znacznie więcej na przykład majówka rowerowa,kino nocne pod gołym niebem, pikniki śniadaniowe w soboty i jeszcze wiele innych, no dzieje się.
Bratki też były niestety odkryte przed ostatnimi mrozami wyglądają mizernie , nie wiem czy będą nowe czy czekanie na odbudowanie tych co są :(
za to między nimi wychodzą już kły tulipanów.
Piotrku łanów krokusów niestety nie mamy za to przy trasie przelotowej przez miasto są łany żonkili niestety później.
Julianie oczywiście ze będę tylko musimy godzinowo się umówić na przekazanie chryzantem ;:108
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu w Krakowie blok stał na trasie lotów balonami a latały na Błonia Krakowskie. Często w lecie w dni wolne budził mnie rano dziwny syk...a to one wczesnym rankiem leciały i kiedyś doliczyłam się 16....to był niesamowity widok! Dobrze że miejscy rajcy wymyślają różne imprezy dla mieszkańców, ale i na wsi mamy kilka takich imprez i każda wieś oddzielnie to w sezonie parę się uzbiera :D
Moje bratki też skulone, ale zregenerują się jak zaświeci słońce i buźki im przygrzeje ;:3 Tylko niech to białe już nie sypie ;:145 Dobrego dnia! ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to Wiesz o czym piszę ten świst ,szum do tego pstrokacizna na niebie, tylko u nas po kilkadziesiąt balonów szczególnie w takcie mistrzostw świata.
Marysiu jak Wiesz mieszkam w rolniczej okolicy wiec w promieniu kilkunastu kilometrów jesienią co tydzień dożynki ;:224 do tego zawody konne, zawody w powożeniu, wystawy traktorów lub inne rolnicze.
A za oknem sypie śnieg ;:223 i gdzie ta wiosna ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie Julcia też sypie śnieg a wieczorem i w nocy ma lać deszcz. Niestety ale święta nie będą w wiosennej scenerii :( Jest szansa , że po świętach wiosna przyjdzie. Oby !!! Bo ile można marznąć :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze już leje deszcz,zimno, mokro i ciemno.
Całe szczęście, ze jednak domowe zasiewy przypominają o wiośnie, gorzej ze wszędzie bałagan i właściwie nie da się tego rozwiązać bez wywiezienia roślin na działkę .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julcia moja szklarnia również stoi koło drzwi balkonowych :) Też moim roślinkom brakuje słoneczka :( cały dzień sypał śnieg... Na trawnikach leży około 3cm mokrego ciężkiego śniegu. Przed nami kolejne opady :(
Twoje Julcia roślinki w szklarni super sobie radzą ;:333 Brawo Ty :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Julio ale u Ciebie wszystko już rośnie ;:oj Moje roślinki jeszcze małe :D Nie mogę się doczekać tych targów :tan Oby była ładna pogoda, bo muszę coś zacząć wykopywać dla Ciebie na wymianę ;:173 Nie no, poczekam z tym jeszcze troszkę ;:333 A jakich roślinek poszukujesz, bo może mam je u siebie?
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No tu ta wiosna Julciu! w Twoim oknie :D
Bardzo ładnie wszystko rośnie :D Piszesz o wielu imprezach, że jak przyjdzie sezon to nie wiadomo która wybrać, ale chłopcy mają radochę ;:333 Wiem coś o tym bo przy dziewczynkach były inne rozrywki a przy synu to właśnie takie zawody i pokazy przeważały. Julciu zdrowia i radości na Święta dla całej Rodziny ;:196 ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”