Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Z wielkim zainteresowaniem czytam Iwonko o Twoich dzisiejszych poczynaniach działkowych! :shock: ;:138
U mnie wściekły atak zimy od 3 dni! Dzisiaj nawet nosa nie wyściubiłam za próg... silny i zimny wiatr i cały dzień śnieżyca..Spora pierzynka śniegowa usypana ! Na szczęście dzień wcześniej okryłam hortensje ogrodowe i ciemierniki ... W ub.tygodniu zdążyłam też przyciąć bukietówki ...
Wiosenne świeżynki pewnie przekwitną mi pod śniegiem bo ranniki wyglądały już niezbyt świeżo ... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko czytam opowieści jakby z innej strefy klimatycznej! U mnie zimnica że wyjść się nie chce a co dopiero coś robić na zewnątrz. Zimny wiatr sprawił, że odczuwalna była nie do zniesienia zarówno dla mnie jak i dla drobiu.
Kobeę będę rozpieszczać i ciąć też, bo już śmiga bez opamiętania jak zauważyła słońce :D
Ranniki mnie nie lubią a miłek się obraził, jak go podzieliłam dla kogoś i ja na razie chyba zrezygnuję z krnąbrnych kwiatków ;:306 Życzę ciepełka i spokojnego tygodnia ;:4
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , wyobrażam sobie jaka szczęśliwa wracałaś z działeczki po tak przyjemnej pracy .U mnie niestety śnieżnie i zimno że przysłowiowego psa nie wygonisz z domu .Mnie już też rączki swędzą do ogrodowych prac , ale muszę poczekać . ;:65 Kobea właśnie wschodzi , ale prymulki coś mi się ociągają .Pomidorki też już się pokazały chociaż wysiałam tylko troszkę w tym roku .Co urośnie to i tak jak zwykle będzie mocno cieszyło .Pozdrawiam i słonecznego tygodnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonka to jest nadzieja, że werbena w tym roku wcześniej zakwitnie. U nas zima na całego, właśnie za oknem śnieżyca ;:131
przerywnikiem wiosennym był żółty pasiasty irysek :wink: Fajnie tak poćwiczyć jogę na działce. Ależ ta Twoja hortensja potężna ;:oj A fotki cykaj bez przerwy ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Uparta jesteś ;:108 . Za to masz już przycięte hortensje i w dodatku zobaczyłaś sporo oznak nadchodzącej wiosny. Słoneczka to Ci zazdroszczę bo u mnie chmury szczelnie przykryły niebo. Miejmy nadzieję, że wiosna szybko wyprze panią zimę. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

U mnie hortensje będą przycięte dopiero w sobotę. Podziwiam Cię za wytrwałość, mnie wołami by nie wyciągnęli w takie zimno. Telepie mnie potem tak, że się rozgrzać nie mogę. K2 to ja bym nie zdobyła.. :;230

Ranniki są urocze. Ja jeszcze nie mam.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko gdzie ty mieszkasz?... bo chyba nie w Polsce :shock: Wczoraj u mnie była taka zimnica, że nawet na chwilę przykro było wyjść z cieplutkiego domku... Żeby znaleźć oznaki wiosny, trzeba by było odsypać 30 cm zimy ;:306 o pracach ogrodowych mogli myśleć tylko szaleńcy ;:224
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Iwonko, chyba jesteś jedyną osobą, albo jedną z niewielu, której udało się w weekend popracować w ogrodzie i to nie czując przy tym straszliwego zimna. :D
Ależ cudna ta dalia. Moje kolorki :D Znasz może jej nazwę.
Dalioza, to niestety (albo i stety) moja najnowsza choroba :roll:
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iwonko...przyłączę się do tych podziwiających twoją pracę w ogrodzie. ;:oj . W taką zimnicę nawet o tym nie pomyślałam, widocznie u ciebie dużo, dużo cieplej. ;:173 Co zaś tyczy się działeczki, fajnie bo już troszkę popracowałaś i pierwsze oznaki wiosny dojrzałaś. Hortensja pięknie przycięta a ranniki u mnie w zeszłym roku były, w tym się okaże. ;:224 . Pozdrawiam i dużo ;:3
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Tydzień temu zaplanowałam, że w ten weekend zaczynam wielkie cięcie. Ale jak spadło ponad 20 cm śniegu to plany musiałam zweryfikować ;:223
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Iwonko fajna przyjemność, nie tylko Tobie sprawia przyjemność, dla mnie to uczta dla oczu, takie piękne zdjęcia pokazujesz ;:215
Werbena i w moich stronach nieznana, też przeczytałam o niej tu na forum, a później zobaczyłam łany w jednym z programów ogrodniczych, pokazywano ogród Szmita.
Co do Rapsody to ma marne szanse ;:145 cała czarna.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow! ;:111 Iwonko! Mróz Ci nie straszny do pracy na działce, nawet czapkę zrzuciłaś i rękawiczki ... :shock:
Mnie i wołami nie wyciągnąłby w takie pogody z cieplutkiego mieszkanka. ;:124
Zresztą na mojej działeczce w tych dniach tylko mróz i hulający wiatr, bez śladu śniegu, więc wyobrażam sobie, jakie obrazki bym tam zastała, wolę nie oglądać. Zresztą już postanowione: działka poczeka na mnie do kwietnia. Nie chcę sobie psuć humoru.
Wiatru wprawdzie już nie mam i słonko ładnie ozłaca świat, ale mrozek trzyma, choć już niewielki.

Ranników ani miłków wiosennych nie posiadam, ponieważ mnie nie polubiły, ;:174 ale bardzo chętnie i z ogromną przyjemnością popatruję sobie na Twoje. ;:63 Jedynie przebiśniegi się pokazały, ale przed ostatnimi mrozami, to pewnie kwiatki im zamarzły. ;:224

Pozdrawiam cieplutko ;:196 i proszę: nie szalej , byś zdrowa świąt doczekała. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Pierwsze ranniki i przebiśniegi - super sprawa! Ranniki zawsze kwitną najwcześniej i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich! Właśnie wzeszło dużo siewek ubiegłorocznych :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,fajnie ,że mogłaś popracować w weekend w ogródku,zawsze coś jest do przodu ,no i świetna rozrywka dla nas ;:306 jakie wtedy zadowolone przychodzimy do domku,zdjęcia robisz świetne ,a zaproszenie na lody było bardzo szczere,taki kawał lodów nigdzie nie dostaniesz ;:306 ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

O rety, Tobie było za ciepło bez czapki, a ja jak wyszłam na chwile to piszczałam z zimna, tylko truchtem do auta albo do drzwi :D Musiało Cię nieźle wciągnąć cięcie krzaczków ;:215 No tak, a ja się dziwiłam, patrząc na zdjęcie borówki z owocami, jak to możliwe, że tak wspaniale owocuje- a ją przecież trzeba przyciąć ;:223 Nie wiem czemu mi się zakodowało, ze borówek się nie tnie, ale musze poczytać jak ją przyciąć, bo mam cztery krzaki a owoców śmiesznie mało. ;:173
Iwonko czy propozycja z fioletowym eukomisem jest aktualna? Byłam jeszcze w weekend w innym centrum i też go nie było, jeśli u Ciebie ciągle są cebule, to poproszę ;:180 ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”