To na białego się zapisuję Elżbietko

Jednak świeże nasiona papryk mają najlepszą siłę kiełkowania. Sałata po terminie też kiełkuje
  Jednak świeże nasiona papryk mają najlepszą siłę kiełkowania. Sałata po terminie też kiełkuje  Trzymam kciuki za sieweczki
 Trzymam kciuki za sieweczki 

Jednak świeże nasiona papryk mają najlepszą siłę kiełkowania. Sałata po terminie też kiełkuje
  Jednak świeże nasiona papryk mają najlepszą siłę kiełkowania. Sałata po terminie też kiełkuje  Trzymam kciuki za sieweczki
 Trzymam kciuki za sieweczki 

Trzymam kciuki i za Twoje od Grażki kogry.
 Trzymam kciuki i za Twoje od Grażki kogry.  
  nic tak nie cieszy tej wiosny jak kiełkujące roślinki. Noc była bardzo zimna i już nawet nie patrzę na termometr.
 nic tak nie cieszy tej wiosny jak kiełkujące roślinki. Noc była bardzo zimna i już nawet nie patrzę na termometr. 

W ogóle lilie są cudowne i trzeba je mieć.
 W ogóle lilie są cudowne i trzeba je mieć. 

Śliczne ma płatki, takie ostro powycinane i  podwójne. Sukienkę ma nadającą się na bal
 Śliczne ma płatki, takie ostro powycinane i  podwójne. Sukienkę ma nadającą się na bal  Piękne Ci porosły hipeastra. Mój chyba jednak w tym roku nie zakwitnie, liście są już dość duże i nic pękatego nie wyłania się z cebulki.
 Piękne Ci porosły hipeastra. Mój chyba jednak w tym roku nie zakwitnie, liście są już dość duże i nic pękatego nie wyłania się z cebulki.  Dobrze chociaż, że nie lubi jak mu w tyłek mokro, w tym cała nadzieja
 Dobrze chociaż, że nie lubi jak mu w tyłek mokro, w tym cała nadzieja  
  Tydzień temu w kilku kuwetkach znowu coś posiałam i już się stresuję, że nie we wszystkich widać ruch. Może one też z tych dla cierpliwych
 Tydzień temu w kilku kuwetkach znowu coś posiałam i już się stresuję, że nie we wszystkich widać ruch. Może one też z tych dla cierpliwych  ? Pozdrawiam i ciepełka życzę, bo u Ciebie sporo chłodniej
 ? Pozdrawiam i ciepełka życzę, bo u Ciebie sporo chłodniej 

Przepiękny kwiat . I domowe tak cudownie Ci kwitną . Ciesze się że malutkie sieweczki już  pokazy u Ciebie swoje główki
  Przepiękny kwiat . I domowe tak cudownie Ci kwitną . Ciesze się że malutkie sieweczki już  pokazy u Ciebie swoje główki   Ja też próbuje coś wysiewać
  Ja też próbuje coś wysiewać    Nie mogę doczekać się wiosny   ale podobno idzie do nas.. Pozdrawiam Cie i zyczę Ci dużo , tak potrzebnego i roślinkom na dworze i sieweczkom słońca
  Nie mogę doczekać się wiosny   ale podobno idzie do nas.. Pozdrawiam Cie i zyczę Ci dużo , tak potrzebnego i roślinkom na dworze i sieweczkom słońca  

dzionka, aaaaaaaa nie pochwaliłam młodej pani w cudnej sukni
 dzionka, aaaaaaaa nie pochwaliłam młodej pani w cudnej sukni

, patrząc na nią oprócz tego, że podziwiałam ją jako kwiat, to zdjęcie jest tak zrobione, że prawie fizycznie czułam to ciepełko, te promienie słońca
 , patrząc na nią oprócz tego, że podziwiałam ją jako kwiat, to zdjęcie jest tak zrobione, że prawie fizycznie czułam to ciepełko, te promienie słońca   
  Ja w tym roku skupię się jeszcze na nasadzeniach i podpatrywaniu Waszych doświadczeń z uprawą roślin od nasion.
  Ja w tym roku skupię się jeszcze na nasadzeniach i podpatrywaniu Waszych doświadczeń z uprawą roślin od nasion. i wiosennego ciepełka
 i wiosennego ciepełka

U mnie śnieg, lód i twarda ziemia.
  U mnie śnieg, lód i twarda ziemia. Wiosennego ciepełka życzę
  Wiosennego ciepełka życzę 

chętnie oglądam pijąc kawkę
 chętnie oglądam pijąc kawkę   jak to odpręża. Piwonie są cudne
 jak to odpręża. Piwonie są cudne 

Masz rację do siewek trzeba mieć anielsko cierpliwość a przede wszystkim lubią ciepełko. Jednak ma być coraz cieplej w końcu wiosna blisko
 Masz rację do siewek trzeba mieć anielsko cierpliwość a przede wszystkim lubią ciepełko. Jednak ma być coraz cieplej w końcu wiosna blisko   to i przez okno promyki słoneczne będą coraz cieplejsze docierać do naszych sieweczek.
 to i przez okno promyki słoneczne będą coraz cieplejsze docierać do naszych sieweczek.

ale jak co to daj znać a zarozki ida z łopatą na niego.
 ale jak co to daj znać a zarozki ida z łopatą na niego. 

zdrowiej, kuruj się i na razie daruj sobie ogród bo zdrowie ważniejsze.
 zdrowiej, kuruj się i na razie daruj sobie ogród bo zdrowie ważniejsze.  

Elżuniu! W sprawie traw nic nie powiem,
  Elżuniu! W sprawie traw nic nie powiem,  bo się w tym temacie nie wyznaję, a nawet nie chcę wyznawać,
  bo się w tym temacie nie wyznaję, a nawet nie chcę wyznawać,  
   bo one do podziwiania w ogrodach przydomowych, a nie na mojej działce, którą w okresie zimowym odwiedzam może ze trzy razy.
  bo one do podziwiania w ogrodach przydomowych, a nie na mojej działce, którą w okresie zimowym odwiedzam może ze trzy razy.  

to będę je miała.
  to będę je miała.