Dziewczynki
Biegam po wątkach podglądam czasem coś piszę, a u mnie cisza

No niestety ostatnio tylko pobieliłam moje stare i młode drzewka owocowe... zaledwie kilka sztuk mam
Lucynko Uziemiło mnie nietypowe choróbsko ( półpasiec) niby nic a jednak... antybiotyk i odsiadka w domu... tak, że nawet koło siewek nic nie robię prócz podlewania ...żeby ich nie zarazić

Dziś w kubeczkach po jogurcie porobiłam dziurki i tyle
No ale przypomniałam sobie o kolejnym pomyśle, który sprawdziłam już w praktyce, a mianowicie do doniczek z będących na zewnątrz i skrzynek na kwiaty na dno wkładałam ... pieluchy jednorazówki , takie dla niemowląt ... moje pelargonie, bakopa i uczep czuły się bardzo dobrze zawsze w nóżki miały wilgotno

to fotka z hative.com
Ja obcinam te boczki pieluchy i zostawiłam tylko środki... zostało mi jeszcze kilka pieluszek z których wyrósł Leoś to będą jak znalazł
to moja Bakopa z pieluszką ... kwitła do późnej jesieni
a to Uczep też na pieluszce rósł w pełnym

i kwitł bez przerwy ...
tak kwitły moje Pelaśki też na pieluszkach w wiszących doniczkach...
Marysiu te truskawki to fotka z ubiegłorocznych zbiorów... a mrożę zmiksowane w pudełeczkach po serkach ( bez cukru) Nasionka Kobey też włożyłam na sztorc do podłoża, ale jeszcze nie mam, a aksamitki od Iwonki jeszcze czekają... teraz wysiałam te drobne co pójdą do warzywnika.
Zuziu Widziałam gdzieś na FB tą aksamitkę truskawkową, ale dorasta do 25cm, rozpoczyna kwitnienie w kolorze rubinowym, po czym wybarwia się w pastelowo morelowe kolory. dziewczyna chciała 2 zł za porcje nasion ale za przesyłkę 15 zł ...delikatnie mówiąc przesada
Krysiu, Beatko, Dorotko takich juk mam 3 kępy ... nie wiem czy w tym roku zakwitną bo jesienią je sporo odmłodziłam
Tereniu śniegu nie ma, a słońca jak na lekarstwo w nocy przymrozek, a w dzień na +

... Ty bliżej centrum to moze masz lepiej