Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beatko..na Tillandsie u mnie w domku już brak miejsca, choć bardzo mi się podobają. ;:333 . Miejsce zajmują fiołki i hoje. Tillandsie będę podziwiała u ciebie. ;:128 . Co do wierzby jak już pisałam także bardzo ładna, tylko działeczka za mała..oj chciało by się dużo, dużo więcej ale brak miejsca ogranicza. :wink: Pozdrawiam. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, skorzystałam z odsyłacza i też sobie podejrzałam Twoje Tillandsie w ogrodzie. ;:108 No, cudne ci one! ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Słodkie te czerwone bazie ;:167 I bardzo prędkie! A powojniki też u mnie tak wystartowały i po tych mrozach ostatnich ciekawa jestem, czy będą całe? U mnie w prognozie było -8/-9, a na termometrze -11.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewuniu, no bazie do palmy wielkanocnej to u nas muszą być - właśnie na szczęście ;:108
A w ogrodzie musi być wierzba z baziami - mam nadzieję, że właśnie taką sobie kupiłaś ;:168 :tan

Oleńko - jak miło! ;:196
Jasne, że nie na długo te śniegi. Jak dla mnie taka zima jest ok. Sporo śniegu, troszkę mroziku - no jak znalazł ;:172
Tillandsie chyba wolą rozproszone światło, szczególnie w ogrodzie. Wbrew pozorom sporo tropikalnych roślin wcale nie lubi pełnego nasłonecznienia. Ale wiadomo, ze w pełnym cieniu będą marniały.
No ja je mam w głębi pokoju czy kuchni, ale zbyt ciemno u mnie też nie mają. Myślę, że warto spróbować i się samemu przekonać. :tan
Ty sobie już na czerwiec urlop załatwiaj - albo ten z pracy albo ten z domu - wraz z Jadzią te chorzowskie róże musimy odwiedzić.

Zuziu - a i ja się przymierzam do fiołków afrykańskich - ciekawa jestem jakby się tu u mnie miały. Mam nadzieję, że dobrze. Ale to za jakiś czas - na pewno są brane pod uwagę od jakiegoś już czasu.
Ja z kolei będę u Ciebie podziwiać hoje. ;:215
Również nie na wszystkie rośliny, które mi się podobają mogę sobie pozwolić w ogrodzie - więc wiem o czym piszesz z tym miejscem...
Kierowcom się życzy "szerokości" to może ogrodnikom "szerokości i długości". ;:306
Pozdrawiam również ;:167

Cieszę się, Lucynko, że jednak te Tillandsie choć troszkę Ci się podobają ;:168
Latem są na prawdę zjawiskowe jak się co niektóre przebarwią. Jedna to miała nawet kolor ciemnej czekolady. Inne lekkiego pomarańczu, po ten mocno czerwony odcień jak na zdjęciach.

Agnieszko - te czerwone bazie o tej wczesnej porze mają tak planowo kwitnąć, z czego się w tym roku idealnie wywiązują.
Takie mrozy to nie mrozy, myślę, że nasze rośliny sobie z takimi doskonale poradzą.
W ubiegłym roku u mnie w lutym było minus 26 stopni, więc jak na razie to jestem bardzo spokojna o ogród.
I liczę, że tegoroczny maj też będzie łagodny. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko masz rację ogrodnikom trzeba życzyć powiększenia areału z uwagi na nasze wciąż nowe chciejstwa :wink: Wszystkiego najmilszego z okazji jutrzejszego dnia św. Walentego ;:196 Na odwiedziny w Rosarium oczywiście się piszę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - Rosarium jest zaklepane, więc jestem spokojna ;:196
Dla Ciebie też najserdeczniejsze walentynkowe ;:196 ;:196 ;:196
I tak jesteś mistrzynią jeśli chodzi o ogród - chyba najbardziej gumowy jaki sobie można tylko wyobrazić i tyle przeróżnych w nim ciekawych roślin ;:180
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Też jesienią posadziłam te różową wierzbę -nie mogę się nacieszyć , różowe bazie są cudne ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko - jak miło! ;:168
Od kilku dni zerkałam czy przypadkiem jest już może Twój kolejny wątek, bo tak mi wyliczanka wskazywała, że to właśnie będzie w tych dniach ;:172
Cieszę się bardzo, że potwierdzasz moje zachwalanie tej wierzby o cudnych czerwonych/różowych kotkach.
Już idę zerkać co tam w Twoim ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bałam się ,że różowa wierzba to tylko na zdjęciu taka różowa, ale nie zawiodła mnie , jest śliczna i naprawdę taka różowa -cudo . Miło Cię widzieć :wit
Moje Arboretum
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Beatko,

zauważyłam, że sporo już przegapiłam, to już 6 strona wątku. Szczęście, że cie zapytałam. Muszę nadrobić zaległości.
Życzę udanych przygotowań do wiosny. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Beatko, Twoje Tillandsie nie trochę, ale bardzo mi się podobają. ;:215
Zarówno te domowe i ogrodowe. ;:215
Tylko u mnie nie zdałyby egzaminu. ;:185 W domu z uwagi na wszechobecną kotę, na działce - z powodu małej ilości miejsca. ;:108
Dobrego weekendu. ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A poza tym wszystkie roślinki które pokazuję są z tego roku :D Dzisiaj przesadziłam dwie róże rabatowe , bo miały za ciasno , no i pięknie wyplewiłam jadną małą tabatkę na której są ciemierniki a zaraz będą krokusy i inne cebulowe, juz widac je z pąkami :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karola - kupując tę wierzbę też miałam sporo respektu czy aby na pewno te bazie będą tak cudne jak na zdjęciach ofertowych. I też się bardzo cieszę, że takie są rzeczywiście. Teraz już u mnie przekwitają i są jak te zwykłe - szare - ale i tak są śliczne bo bazie to bazie. ;:108
To niesamowite jakie masz już tegoroczne kwitnienia ;:3
No i sam fakt, że zdecydowałaś się już tak ostro działać w ogrodzie też mówi za siebie - masz na prawdę ciepluśki klimat u siebie. ;:215
Wzajemnie - mnie też jest bardzo miło ;:196

Lucynko - faktem jest, że tillandsie chyba muszą mieć w miarę dobre dla siebie warunki zimą. Bo latem to na byle gałęzi je przymoicujesz (drutem, sznurkiem czy klejem) i są - więc miejsce się dla nich w ogrodzie zawsze znajdzie. Trudniej w domu - to wiadomo.
Wzajemnie - miłego weekendu ;:196
Ja w rozjazdach, więc liczę, że będzie na prawdę bardzo udany. ;:108

Paula :wit
Bardzo mi miło i sorki, że nie dałam wcześniej znać. ;:196
No pewnie, że czekam na wiosnę. Tuilipany już wychodzą, więc coś kwitło będzie :tan
Z forsycją gadam non stop by czym prędzej zakwitła, bo róże o to już proszą ;:108
Pracy mnie troszkę w ogrodzie wiosną czeka więc fajnie by było jakby się dalo to rozlożyć w czasie.
Równie miłego oczekiwania na wiosenne dni życzę ;:3
A ja wczesnym świtem wyruszam w drogę... ;:100
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatko pięknie wkomponowane masz w ogrodzie swoje Tillandsie ;:215 Ja mam z kolei sporo wierzb i brzózek ( teren mam nieco zbyt wilgotny), ściągają mi wodę jeszcze kilka Olszy czarnych muszę dosadzić (będzie lasek :lol: )
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Miłych wrażeń i szczęśliwego powrotu, Beatko! ;:138 ;:138 ;:138
Zablokowany