Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, patagońską mam w doniczusi od Ciebie, dlatego jeszcze nie w gruncie tylko na ganeczku by przetrwała. Mam nadzieję, że zakwitnie. A nasiona wysieję niebawem, bo przecież też dostałam ;:196
Wiosenka zaczęła już pukać do bramki Twojego ogrodu ;:138 Już wie, że może się na dobre rozgościć ;:108
Czy pamiętasz może jaką mam piwonię od Ciebie? ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

BEATKO ależ zadałaś mi pytanie z tą piwonią jednak jeśli się nie mylę czy to nie była niska, wcześnie kwitnąca, czerwona, pusta Early scout bo tę przesadzałam .Jednak pewności nie mam .No to będziesz mieć wcześnie kwitnącą patagonkę kiedy moje dopiero zaczną się pojawiać u Ciebie będą już kwiaty ;:303 Dzisiaj znowu minimalnie sypie śnieżek ,a chciałam skończyć czyszczenie Pamelki i siatki na której zaszalał Polish spirit

Obrazek

Same serdeczności z okazji dnia św. Walentego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu Twoje kwiatuszki zawsze piękne , dopieszczone , pięknie ujęte w kadr ;:215 ;:215
Warszawa - cudowna ;:333 chyba mam taką :heja
Śnieżku masz sporo i wiosny też - ma cudowny ogród ;:433 ;:433
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu przepiękna ta pannica Rutewka biała, a Warszawa u mnie to Lustige i niech tak zostanie obie cudniaste.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Cudna ta Twoja rutewka. Powiedziałam Marysi, żeby mi kupiła takie jak u Was.
Moje gdzieś zginęły. Została tylko orlikowa.
Jadziu, czy nie trzeba okryć róż przed nadchodzącym mrozem?
Boję się, że znów pomarzną. Chodzi o pnące.
Obcięłam już powojniki. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, u Ciebie jeszcze śnieg, przebiśniegi z trudem się wychylają , moje mają lepiej :)
Rutewka śliczna , widziałam w wysyłkowej różową - też śliczna :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I jaka piękna ta biała rudecka.
Ja w ubiegłym roku w lecie kupiłam rutewke fioletowym kwiatami. Ale jeszcze nie kwitla.Ciekawa jestem czy w tym zakwitnie. I czy będzie taka jaką kupiłam.
U mnie dziś i w nocy i w dzień jeszcze śniegu dosypalo.
Też jestem za tym ,żeby zima teraz była. A pod koniec marca niech przychodzi wiosna uteskniona ; )
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

To super, Jadziu, że to taka piwonia :tan
Rutewka ma taki gęsty kwiatostan, moje są delikatniejsze w kwitnieniu, może dlatego że to młodziaki są jeszcze.
Nawet mogą być i później kwiaty Patagońskiej - byleby się u mnie w ogóle pojawiły. Bo bardzo mi się podoba ta roślina.
Pogoda niby bez zmian, ale tak jakby się czuło więcej zimna, mimo, że ilość stopni C. się nie zmieniła.
Dużo ;:3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze:moje patagonki w ogródku żadnej nie brałam do domu [/url]
Ja mam jedną roślinkę od ciebie Jadziu i też została na ogrodzie.
Jak nie urośnie to nie szkodzi - przecież dałaś mi jej nasiona :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU moje ubiegłoroczne sadzonki mają się dobrze . Nawet przy ziemi mają zielone listki i oby tak pozostało to o wiele szybciej będę mogła cieszyć się ich kwiatami.Jednak musisz szybciej wysiać nasionka bo one długo wschodzą. dla Ciebie cudna rutewka Splendide white

Obrazek

BEATKO oby moim werbenom nie zaszkodził mróz to też będę sie cieszyć ich kwiatami dużo szybciej niż w ubiegłym sezonie.Jednak nie wiem na 100% czy to ta piwonia albo koperkowa :oops: Pogoda niby słoneczna jednak minusowa . Dla Ciebie cudna wiązówka 'Rubrum'

Obrazek

ANIU rutewkę z lila kwiatami też mam jednak w ubiegłym sezonie słabo kwitły chyba przez suszę .Będę musiała bardziej zadbać w tym roku z podlewaniem dla Ciebie liliowiec Night Embers

Obrazek

KAROLCIA juz się naprawiłaś .Sanatorium to zawsze dokładka energii oby tak na dłużej jej wystarczyło Rutewki są śliczne i bezobsługowe Dla Ciebie cudna Schwarze Madonna szkoda tylko ,że nie pachnie

Obrazek

TOSIA jak mają zmarznąć to nawet gdy je okryjesz i tak to zrobią, więc szkoda zachodu .Zrób tylko wyższy kopczyk ,żeby jak najwyżej potem ciąć. Oby jednak nie było aż tak wielkich mrozów dla Ciebie bukiet Bordure champagne

Obrazek

ANUSIU Warszawa to Warszawa, a Twoja cudna Lustige z tymi powycinanymi płatkami jest o wiele śliczniejsza jednak kolorystycznie obie są do siebie podobne dla Ciebie bukiecik CHEwdelight

Obrazek

TERENIU śnieżku jak na lekarstwo i gdy pojawią się mrozy mało co okryje rośliny. Większość roślin jest już bez okrywy śnieżnej No cóż lubię się bawić, a tym samym upiększać roślinki :wink: dla Ciebie bukiecik Heavenly Pink

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cudne róże, cudne wspominki ;:138 ale ja się zakochałam w rutewce :lol: ,że też wcześniej nie zauważyłam tej roślinki :?: ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Night Embers- jaki piękny ;:226
A wiesz, moja werbena też wygląda, ajkby nie umarła zimą...ciekawe, czy będzie dalej kwitła, bo to chyba jest bylina w swoim środowisku, czy nie? W każdym razie jak przekwitała, to te suszki po kwiatach rozsypywałam na rabacie, może się wysieje sama :) W tym roku nie sieję prawie niczego, co już miałam, bo po cichu liczę właśnie na samosiew a po drugie tyle pięknych kwiatów jest, ze warto spróbować czegoś nowego :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dzień dobry Jadziu po zimie ;:138 , miło mi, że znów zacznę odwiedzać Twój wątek, bo powiem szczerze, że stęskniłam się troszkę za naszym forum. Pokazujesz różę podpisaną Warszawa. Zupełnie nie znam jej, a przypomina czy to Kronnenburga czy Osirię. Rzeczywiście jest zbliżona do tych róż Twoja Warszawa? To róża polskiej hodowli? Podoba mi się, dlatego o nią pytam, a nie przypominam sobie, bym wcześniej ją widziała, musiała mi pewnikiem gdzieś umknąć.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

;:65 przychodzę dziś i ja się przywitać, już jakiś czas "podglądam" Twój wątek i jestem zauroczona ;:oj , to się nazywa bogactwo roślin, a do tego jeszcze jakie ładne zdjęcia ;:108 ;:108

Pozdrawiam
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU miło Cię znów gościć na forum . ;:196 My również stęskniliśmy się za Twoimi cudnymi różami i oczywiście Twoja osobą .Ciekawe jak przezimowały Twoje róże Ukorzeniony patyczek tej róży dostałam parę lat temu od Zosi [zwkwiat] To róża polskiego hodowcy Leopolda Gąbczewskiego z 1957 roku mieszaniec herbatni . Zanim patyczek porządnie zacznie kwitnąć to trochę czasu upłynie .Już 2 lata temu ją pokazywałam, jednak chyba jej nie zauważyłaś .Ona ma chyba inny odcień czerwieni niż Osiria czy Kronenburg .Ubiegłej jesieni parę jej patyczków wsadziłam w ziemię i jestem ciekawa czy coś z nich będzie

Obrazek

AGUSIU jestem ciekawa czy mrozy nie znokautują tych zielonych listków.Mnie się wydaje ,że powinna być byliną, bo hastaty super zimują w kolejnym roku.Jednak jeszcze nie udało mi się ,żeby patagońska przeżyła zimę raczej zawsze wychodzi z siewek .Też jesienią rozrzuciłam nasionka w miejscach gdzie chciałabym je mieć. W Twoim Grwboxie ładniej kiełkują nasionka i rosną roślinki , a ja się cieszę ,ze wreszcie udało mi się ,że Heliotropy wykiełkowały. Jednak one nie lubią być okrywane ziemia nawet w najmniejszym stopniu .Masz duży ogród, więc i siewki własnej produkcji są na wagę złota

Obrazek

KAROLCIA masz jeszcze sporo miejsca na nowe zachciewajki .Ja już nie mogę sobie na nic pozwolić chyba ,że na lilie

Obrazek

BEATKO dziękuję, ale fotki są jako takie ,chociaż nie powiem staram się jak mogę. .

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”