Wiolu w końcu mamy luty najzimniejszy miesiąc zimy musi być mróz, śnieg, jego nadal jest mało.
U mnie z tymi pomidorami jak co roku wielkie zamieszanie

Multipletów nigdy nie używałam po raz pierwszy jak kupię wypróbuję. Też chcę je do kwiatów.
Papryki długo kiełkują w zależności od odmiany dlatego ja je wysiewam ok 3 tygodni przed pomidorami.
Ewo ja sieję i produkuję sadzonki nie tylko dla siebie. U siebie wysadzam ok 100 krzaków pomidorów. Także w ogólnym podliczeniu mam zawsze ponad 250 sadzonek. Dokładnie nie policzyłam nigdy, podczas pikowania do donic daję te największe pomidorki. Mąż się denerwuje bo ziemię kupuję, muszę się opiekować, podlewać, a później rozdaję

Z kotami jest różnie, każdy jest inny, przed chwilą moja Misia goniła Pusię wrzask okropny, a ile futra będzie wokół nie chcę myśleć, mąż musiał przegonić towarzystwo

Lucynko tak mam co roku, pomidorowy zawrót głowy

Mam tunel foliowy tam sadzę ok 40 pomidorów, więcej idzie do gruntu, aby bezpośrednio deszcz na nie nie padał mąż ze starego foliaka z rurek robi zadaszenie okryte folią, całość trzymają pale drewniane, nie mam zdjęć.