Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko najważniejsze, że jak mówi przysłowie... na Nowy Rok dnia przybywa na barani skok ...Jak Nowy Rok jasny i chłodny, cały roczek pogodny i płodny. Tego, oraz zdrowia wam życzę w tym nadchodzącym 2018 roku ;:168 ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witam ponownie.

Moje miasto w ciągu dnia szare i brzydkie o tej porze roku, ale za to nocą....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maryniu - dziękuję, kochana, za wszystko. ;:196
Życzenia noworoczne przyjmuję z wdzięcznością i z całego serca odwzajemniam. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196

Ewuniu [ewarost] - to teraz nie pozostaje mi nic innego, jak prosić Bozię o jasny i chłodny dzień Nowego Roku, by Twoje dobre życzenia się spełniły. ;:196
Tobie, Wam, wzajemnie takich samych tylko dobrych dni życzę. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, pieknie to wszystko wygląda ! Figury fajnie tworzą świąteczno-grudniowo-zimową atmosferę . Można przenieś się w bajeczny świat ;:15
Miałaś cudny spacer.
Lucynko , Szczęśliwego Nowego Roku 2018 ! samych radości, zdrówka, spełniania najskrytszych marzeń !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Świetny nowy awatar. Zdjęcie takie miłe, ciepłe, emanuje spokojem.
Twoje miasto przybrało odświętną szatę. Najbardziej podobają mi się dwa pierwsze zdjęcia. Drzewa wyglądają niesamowicie.
Dzisiejszy ranek powitał mnie sporą okrywą śnieżną i mrozem. Miałam problem z dotarciem na działkę, bo pług w czasie odśnieżana zwalił cały śnieg pod bramę działkową, a w dodatku zamarzł zamek w mojej furtce. Podobno to miała być jednodniowa zima, ale śnieg na razie się nie roztopił, a mróz trzyma.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko miasta są śliczne o tej porze roku u mnie podobnie i tylko te światełka są takie świąteczne ,bo śniegu i mrozu na lekarstwo u mnie jeszcze nie było ;:222 za to na działce wiosennie
Obrazek
szczęśliwego Nowego Roku bez żadnych chorób tylko w zdrowiu , szczęściu i słoneczku ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

A u mnie prawdziwa zima, śniegu sporo, tylko bardzo mokry i nie daje radości dzieciakom. ;:185
Płock pięknie wystrojony, miło pospacerować w bajkowej scenerii. ;:138 ;:138
Lucynko, ogromnie się ucieszyłam, że Twój mąż przeszedł na kolejny, lżejszy etap leczenia. :tan
Jest wspaniale a będzie jeszcze lepiej, wiem co mówię. Teraz tylko oczyścić organizm z resztek chemii i samopoczucie będzie zdecydowanie lepsze. ;:215
Bielska onkologia ma kłopoty, wstrzymana rejestracja na kolejny rok do 15 stycznia, tam będzie wtedy armagedon. ;:145
M ma teraz kolejne badania i na luty miał mieć termin wizyty. W takiej sytuacji nie wiem kiedy się dostanie i czy wyniki będą jeszcze aktualne. ;:222
Kochana, nieustającego zdrówka na cały kolejny 2018 Rok, spełnienia wszystkich planów i marzeń, tych domowych i ogrodowych,dla Ciebie i wszystkich bliskich Twojemu sercu. ;:167 ;:4 ;:79
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Ostatniego gościa pożegnałam tuż po południu i teraz już jestem paniskiem całą gębą, :tan ponieważ mogę robić, co mi tylko do głowy wpadnie. Nikt i nic mnie nie ogranicza. No, poza eMem i zwierzętami. A! I żołądkiem, który od czasu do czasu domaga się dokarmiania. :uszy

Asiu [iwwa] - o tak! Nocą można naprawdę przyjemny spacerek odbyć. Zwłaszcza po Starówce. Nowsze dzielnice nie są takie kolorowe, ;:185 niestety.
Dziękuję za piękne życzenia noworoczne ;:196 i Tobie również wszystkiego najlepszego i wymarzonego życzę na cały kolejny rok. ;:167 ;:196

Liduś - ;:180 ;:196
Zazdroszczę Ci zimowej scenerii, którą uwielbiam i której bardzo mi brakuje. ;:108
Natomiast niedogodności związanych z dostaniem się na działkę współczuję. ;:168
Ja teraz nie bywam na swoich włościach, M to robi codziennie i raportuje mi, że błota nie tylko nie ubywa, ale wręcz przybywa z każdym kolejnym dniem. Obawiam się, że połowa roślin zgnije. ;:202
Ale póki co sama tego nie widzę, więc i serce mniej boli. ;:333

Julio - byłam, widziałam, faktycznie u Ciebie bardzo wiosennie. ;:131 Nie wiadomo: cieszyć się czy odwrotnie...
Za życzenia ślicznie dziękuję ;:180 i wzajemnie samych dobrych dni w zbliżającym się roku życzę. ;:196

Stasiu - Tobie też zimy zazdroszczę. Nocna sceneria Płocka piękniej by się prezentowała, gdyby jeszcze bielutki śnieg się skrzył.
U nas na szczęście jeszcze w sferze onkologii nic się nie zmieniło, natomiast już od trzech lat są olbrzymie kłopoty z rejestracją do kardiologów i M przeżywa prawdziwy horror podczas rejestracji, która ma miejsce raz w roku i jeden dzień. ;:145
Trzeba wierzyć, że Twojemu małżonkowi gładko pójdzie, czego najszczerzej Wam życzę. ;:167
Pięknie dziękuję za noworoczne życzenia i Wam również życzę pięknego oraz zdrowego przeżycia nadchodzącego roku. ;:167 ;:196

Za kolorową wiosenką już tęsknię.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko miasto odświętne, ładne, ale jak Ty jesteś elegancka z nową fryzurką i ze swoją przylepką ;:167
Pięknie żegnasz stary rok i wchodzisz odnowiona w nowy!
Skoro przerwa w leczeniu a może koniec ;:4 to zapytuję gdzie się bawicie, gdzie żegnacie stary i witacie nowy rok?
Życzę zdrowia i spokojnego, dobrego Nowego Roku, niech Wam szczęście sprzyja ;:196 http://s10.rimg.info/bc06055d47b18b8396 ... 9aaed3.gif
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, z Nowym Rokiem- nowy awatarek ;:63 Od razu zwraca uwagę ;:196
Jakie dobre wieści dostaliście na początek roku, łatwiej dzięki temu patrzeć w przyszłość. Cieszę się razem z Wami ;:168
Dzięki Tobie przeszłam się spacerkiem po Płocku i był to bardzo przyjemny spacerek. Miasto przyoblekło się w świąteczne szatki i zachęca do przechadzek. Muszę przyznać, że moje miasto nie stanęło na wysokości zadania, w większości zostały wyciągnięte stare ozdoby, już widziane wielokrotnie. Przeszłam się raz starówką i przeżyłam rozczarowanie.
Pogoda za oknem czasami wręcz wiosenna, dzisiaj zrobiło się odrobinę chłodniej. Jednak do końca stycznie ma być podobnie, czyli zimy dalej nie widać. Oby tylko później nie skuła krążących soków w roślinach, bo będzie bieda.
Pozdrawiam Was noworocznie, wszystkiego dobrego ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko Płock jak większość miast świeci blaskiem iluminacji... u was tak bajkowo ... życzenia już Wam składałam ale jak zobaczyłam avatarek ... musiałam zajrzeć :lol: I kto tu piękniejszy... razem wyglądacie milutko i spokojnie... Do Siego Roku ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko jak miło, gdy wspaniałe wiadomości dotarły przed świętami. Niech badania M dadzą tylko pozytywne wyniki. ;:4 Mogliście spokojnie biesiadować. Trzeba być dobrej myśli, że rośliny sobie poradzą, a jak nie, to zawsze da się ich zastąpić innymi. Tylko pracy szkody. ;:174
Młodzi wszyscy zapracowani, taka kolej rzeczy, my też nie miałyśmy czasu na nic, praca jednak pochłania wiele czasu. ;:108
Iluminacja miasta piękna.
Nowy awatar śliczny. ;:138
Miłego sylwestra. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Od następnego roku dzieli nas już tylko półtorej nocy i jeden dzień.
Z jednej strony nie mam się z czego cieszyć, bo znowu o rok się postarzeję, ale z drugiej bez żalu pożegnam mijający rok, który nie był zbyt łaskawy. Wprawdzie podarował mi nową synową (prawie, bo ślub będzie dopiero w czerwcu), ale jednocześnie zabrał sporo zdrowia w rodzinie. Mam nadzieję, że ten nowy roczek będzie lepszy.
Liczę też na większą przychylność dla moich roślinek, na więcej słonecznych i znacznie mniej deszczowych dni.
Mam wymagania ... Pomarzyć dobra rzecz, zawsze trochę na sercu lżej.

Marysiu [Maska] - fryzurę to ja mam zawsze taką samą, tylko kolor włosów zmieniam. ;:306
Aktualnie przymierzam się do siwego, tylko jest taki , co to mi się przeciwstawia w tym temacie i zastanawiam się, jakiego fortelu użyć. :uszy Na oszczędności nie dał się nabrać, cwaniaczek. ;:224
Co do leczenia to się dopiero okaże, a stary rok żegnamy na białej sali, nowy witamy w tym samym miejscu. Wygodnie. W kapciach i na własnej kanapie. ;:304 Jedyną niedogodność stanowić będzie problem wyprowadzania Mikrusa na spacerki, bo mimo silnych środków psychotropowych panicznie boi się hałasu fajerwerków. A u nas, niestety, już się nimi bawią tacy, co to za dużo kasy mają. ;:145
Ślicznie dziękuję za dobre życzenia, które najserdeczniej odwzajemniam. ;:196

Iwonko1 - kota zastępuje teraz kwiatki, więc niech wszyscy to zobaczą, a co... ;:224
Miasto rzeczywiście nocą jest zaczarowane. ;:15 Dzieciaki mają radochę, a i dorośli też gremialnie wylegają na przechadzki. ;:65
Dzisiaj mi z lekka przymroziło i pięknie świeciło ;:3 , ale jutro już ma być znowu deszcz i wiatr. ;:222
Dziękuję, Iwonko za wszystkie dobre słowa i życzenia. ;:196
Tobie, Wam, również samego dobra życzę. ;:167
[We wtorek wysyłam zamówione nasionka. Dzisiaj wszystkie zapakowałam i przesyłki gotowe.]

Ewuniu [ewarost] - kochana jesteś. ;:168
Pięknie dziękuję. ;:196 Do Siego Roku!

Soniu - w sumie co racja to racja! Po stracie jednych roślin znajdzie się miejsce na nowe. Tylko niektórych 'starych' byłoby żal. :(
Masz rację, że młodzi zapracowani jak my dawniej, ale ja np. zawsze znalazłam czas na przygotowanie świąt czy podejmowanie licznych gości z okazji różnych rodzinnych uroczystości, a ci moi jakoś nie potrafią sobie zorganizować czasu. :oops:
Tylko narzekają i narzekają, jacy to oni przepracowani i przemęczeni.
Pięknie dziękuję za ciepłe słowa ;:167 i równie cieplutko Cię pozdrawiam. ;:196

Troszkę wiosennego kolorku ku pokrzepieniu serc.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piękne prymulki, ;:oj zawsze mnie rozczulają. :) Myślę, że młodzi już nie chcą tak ciężko pracować, jak my. Moi też biegną do restauracji, zamiast w domu coś wcześniej przygotować. Pewnie już takie czasy, jak na zachodzie, że dom przestaje się kojarzyć z zapachami potraw i ciast. U mamy jednak zawsze smakują wyjątkowo. ;:173
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..avatarek ;:215 , bardzo mi się podoba. ;:128 . Co do odchodzącego starego roku, nie ma co żałować..w pesel nam nikt nie zagląda, ważne jak my się czujemy. ;:oj . Także bez żalu żegnam stary rok z nadzieją że nowy będzie lepszy czego i tobie życzę. ;:168 . Co do młodych, ja swoim ciągle opowiadam jak to kiedyś nie było pralek automatycznych, zmywarek itd..ale czy to dociera. :roll: Inne czasy nastały. ;:oj . Przyjemnego Sylwestra na białej sali. Ja podobnie. ;:198
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Soniu - też bardzo lubię pierwiosnki. Zresztą wszystkie roślinne zwiastuny budzącego się życia zawsze dają dużo radości. ;:63 ;:63
A młodzi rzeczywiście coraz to bardziej wygodni, ale może to dobrze? ;:131 Mniej się namęczą, tylko czy będą w związku z tym zdrowsi?... Śmiem wątpić. ;:108

Zuziu111 - wiesz, jak to jest... same sobie do peselu zaglądamy i stwierdzamy, że coraz to szybciej nam tego życia ubywa. ;:131 Jakoś ten czas nam tak szybko przez palce przecieka. ;:108
Ale nie ma co mękolić. Trzeba z żywymi naprzód iść! ;:138 ;:138 ;:138
A młodym niech się życie jak najspokojniej toczy, wszak nasi rodzice też mieli trudno, dużo trudniej niż my. ;:108

Do jutra. :wit

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”