Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Miło popatrzeć na Twój ogród w jesiennym słońcu! ;:173 Życzę udanego turnusu! Dzięki za przypomnienie o cebulach. Mam sporo tulipanów do wysadzenia! Zapomniałam o nich ;:223
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie dziwię się że chciało ci się wyżyć w ogrodzie skoro wiedziałaś, że na wywczasy ruszasz ;:306
Udanego wypoczynku :wit
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Wypieszczony ogródek, mój mógłby się schować. Staram się gęsto obsadzać, ale i tak chwasty włażą. W tym roku bluszczyk kurdybanek dał popis. Jak długo trwa turnus?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Właśnie sobie uświadomiłam, że Cię zgubiłam
Muszę koniecznie zatrudnić Jolę April, żeby mi wytłumaczyła jaki ma sposób na zaglądanie do wątków.
Już to kiedys robiła, ale ja guła i niczego nie zrozumiałam
Faktycznie teraz to czas astrów
I ja zamówiłam kilka właśnie. Miałam nic nie zamawiać ;:223
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelka mam nadzieje, że wyjazd się udał, że córci dużo dał a prócz tego obie odpoczęłyście ;:108
Trzymam kciuki za rzeczkę szafirkową, w dużej ilości wyglądają pięknie :D U siebie też dosadziłam a kępki szafirki, w tym roku nie wygłupiałam się z sadzeniem cebulek czuprynką do góry, bo tym małym kwiatkom wszystko jedno i można je sypnąć luźno na wykopane dołki i zasypać, nie bawić się w dziubanie dla każdej dziurki i układanie :lol:

Buziaki ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie po przerwie :wit .

Turnus rehabilitacyjny zleciał nam bardzo szybko ;:108 . Odpoczęłam od prac domowych i przeczytałam kilka książek . Wkręciłam się na dobre w kryminały i postanowiłam sobie czytać książki w ten zimowy okres , który przed nami. Ogród przywitał mnie smętnymi barwami no ale taki mamy czas. Gdyby nie trawy byłoby o tej porze roku nudno. Niestety nie miałam czasu zrobić zdjęć bo po powrocie czekało mnie góra prania, gotowanie itd. W dodatku przyplątały się choroby i dziewczynki od dzisiaj siedzą ze mną w domu :( . No nic, ogród musi poczekać ;:173 .

Lucynko masz rację, w słońcu jesień jest przepiękna ;:3 . Niestety dzisiaj u mnie mgliście i nie zbyt zachęcająco. Przesyłam spóźnione podziękowania, sprawdziły się ;:196 . Odpoczęłam i przez cały czas byłyśmy zdrowe . Pozdrawiam cieplutko :wit .

Basiu bardzo dziękuję mimo, że po czasie ;:168 . Turnus szybko nam zleciał i początkowo pogoda była na tyle dobra, że można było nawet trochę po południu pospacerować ;:333 . Także czas zleciał bardzo szybko . Pozdrawiam :wit .

Olu bardzo się cieszę, że moje trzymanie kciuków przyniosły efekty ;:138 . Twoje życzenia również były pomocne, turnus zleciał bardzo szybko . Kolejny turnus w marcu ;:131 . Pozdrawiam serdecznie i udanej pogody życzę :wit .

Natalio dokładnie tak, przed wyjazdem zrobiłam najważniejsze rzeczy i już potem nie zawracałam sobie głowy ogrodem. Cały turnus poświęciłam dziecku a wieczorami mogłam oddać się lekturze ;:333 . Jak patrzę na obraz za oknem to już marzę o wiośnie ;:131 . Spóźnione podziękowania przesyłam ;:196 . Pozdrawiam i słoneczka życzę .

Małgosiu na wiosnę już nie mogę się doczekać chociaż jeszcze zima nie przyszła ;:306 . Mam nadzieję, że łuk przypadnie mi do gustu również w sezonie . Liczę też na to, że przynajmniej dwie podzielone jeżówki przetrwają ;:218 . Spóźnione podziękowanie ;:196 . Pozdrawiam :wit .

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dużo po czasie ale dziękuję ;:196 .

Marysiu rzeczywiście, wróciłam do jesiennego ogrodu ale już nie tak pięknego jak wcześniej. Wypoczęłam a Weronika miała mnóstwo zabiegów i zajęć więc jestem zadowolona. Kolejny turnus przed Wielkanocą ;:108 . Mam nadzieję, że zdrowie dopisze i będziemy mogły pojechać w terminie . Dziękuję i pozdrawiam :wit .

Miłko dzisiaj tego słoneczka nie ma no ale cóż, takie życie ;:173 . Mam nadzieję, że Twoje zapomniane cebule już wsadzone. Wysyłam spóźnione podziękowania i pozdrawiam :wit .

Jolu przed takim wyjazdem zawsze mus się wyżyć w ogrodzie ;:306 . Nie wiem czy teraz by mi się chciało ;:131 . Za życzenia dziękuję ;:196 i pozdrawiam .

Olu- Bufo na turnusie byłam 2 i pół tygodnia. Szybko zleciało i z nową energią wróciłam do domu. Z tym wypieszczeniem to mocno przesadzasz , aparat kłamie pamiętaj o tym ;:196 . W rzeczywistości jest jeszcze sporo do zrobienia i przerobienia ale mam czas . Pozdrawiam serdecznie :wit .

Małgosiu nic nie szkodzi, ja też czasem gubię znajomych :oops: . Ważne, że mnie odnalazłaś i cieszę się niezmiernie z Twojej wizyty. Astry to fantastyczne jesienne byliny więc dobrze, że sobie dokupiłaś nowe. Za rok będziesz z tego zadowolona. Pozdrawiam :wit .

Agnieszko wyjazd mogę zaliczyć do udanych ;:108 . Córka miała sporo zajęć a ja trochę odpoczęłam od obowiązków domowych ;:224 . Szafirkowa rzeczka w przyszłym roku na pewno nie będzie zbyt imponująca ale za dwa, trzy lata może coś z niej będzie. Mam nadzieję, że obie będziemy miały te swoje rzeczki za jakiś czas. Ja wykopałam sobie długi tunelik i układałam . Całkiem mi to odpowiadało, wyciszyłam się przy tym ;:306 . Pozdrawiam i udanej pogody życzę :wit .

Pozdrawiam Wszystkich i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No dobrze Ewelinko, a zdjęcia gdzie? Nie ma jeszcze śniegu, którego się obawiałaś, więc złap w obiektyw ostatnie kolory jesieni i dawaj nam tutaj fotki. :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu obiecuję poprawę ;:196 . Dzisiaj marna aura do robienia zdjęć ;:222 . Coś mży i jest mgła ;:185 . Mój aparat nie ogarnie takiego tła ;:306 . Może jutro ;:224 .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Melduję, że cebule wsadzone! Nawet więcej niż planowałam! Jak cos złapiesz w obiektyw - pokazuj!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No takim to dobrze. Teraz turnus po sezonie zaliczony.
W marcu następny przed sezonem też będzie.
No miodzio. ;:224 ;:224 ;:173
U mnie też słoneczka dziś nie ma. I już szrowka się robi.
Jeszcze trochę będziemy wychodzić do pracy ciemno i wracać też będzie ciemno. :(
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też czekam na zdjęcia, wobec czego bardzo słonecznej pogody Ci życzę, Ewelinko! ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

U mnie dzisiaj szaro , buro i ponuro a w dodatku wietrznie - niestety :( . Liczyłam na jakieś przejaśnienia ale niestety nic z tego ;:185 . Mimo wszystko postanowiłam strzelić dla Was kilka fotek ;:224 . Szału nie ma bo niestety sporo roślin już powycinałam . Jeszcze sporo czasu upłynie zanim mój listopad będzie ładny ;:131 . Może za kilka lat jak drzewka, krzewy podrosną będzie bardziej malowniczo. Trzeba też zainwestować w chryzantemy , które o tej porze cieszą kolorami. Moje astry już przekwitły więc koloru trzeba szukać z lupą ;:131 .

Obrazek

Obrazek

Miłko bardzo się cieszę, że posadziłaś cebule ;:108 . Mnie kusiły jeszcze obecne przeceny ale jednak już dam sobie spokój w tym roku. Ach marzy mi się jakiś lepszy aparat żeby można było złapać w obiektyw lepiej i piękniej. Mój aparat nie nadąża niestety ;:185 . Może Mikołaj o mnie pomyśli ;:306 . W sumie to mogłabym zadowolić się jakimś lepszym ale używanym sprzętem, nie przeszkadza mi to :oops: . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Aniu właśnie tak planuję jeździć - przed i po sezonie ;:108 . Lekarze radzą mi jeździć dwa razy do roku na turnus więc niestety ,chcąc nie chcąc muszę. Oby tylko zdrowie nie pokrzyżowało planów bo taki wyjazd w marcu mi nie przeszkodzi a w kwietniu jest w ogrodzie masę roboty i wolałabym być w domu . No zobaczymy jak to będzie ;:173 . Pozdrawiam :wit .

Gracillimus.

Obrazek

Amanogawa pięknie się przebarwia.

Obrazek

Lucynko mimo Twoich szczerych chęci słoneczka dzisiaj nie miałam ale nic nie szkodzi, może jutro będzie ;:196 . Zdjęcia zrobiłam ale na szybko i są jakie są . Może następnym razem wyjdzie mi lepiej ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pastella chyba nie otworzy już ostatnich kwiatów ale miło popatrzeć na takie ładne pąki ;:108 . W tle siewki naparstnic ;:138 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia Wam życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Super to zdjęcie michałków z trawami ;:63 Świetnie się razem skomponowały. Trochę koloru znalazłaś, wcale nie jest tak źle. Pięknie przebarwiła się (chyba?) hortensja bukietowa. Moja ma jeszcze zupełnie zielone listki ;:oj Chryzantemy na pewno ożywią listopadowy ogród ;:138 Strasznie żałuję, że one nie dla mnie. Ale tyle ich jest na forum, że moje oczy się nimi nacieszą. Dalszych pogodnych dni życzę, żebyś spokojnie uporała się z pracami :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ewelina ale Ci dobrze. Turnusy dwa razy do roku. Ale to dobrze .Jeździj ile możesz. Ja może zaliczę w przyszłym roku.
U mnie też już szaro i buro. W dodatku zimno. Ostatnie kadry i czekamy na wiosnę. ;:108 ;:3 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”