Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Zuziu po remoncie będziesz śmigać jak nówka sztuka ;:65 czego Ci serdecznie życzę ;:168
Nie wiem co to kwitnie https://www.fotosik.pl/zdjecie/0dd015f1699a2159 ?
Bałagan pewnie już uprzątnięty i jak przygotujesz działkę do zimy to znowu będziesz wyczekiwać wiosny :D
Pozdrawiam i zdrowia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dużo zdrowia tak na wstępie, cieszę się, że już na działeczkę możesz jechać. :-)

Kwiaty piękne. Ksawery narobił zamieszania, ale dobrze, że nie ma większych szkód.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i miałam rację , pogoda wspaniała , więc jak nic , siedzisz na działeczce i wygrzewasz się na ;:3 .
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Zuziu cieszę się, że u Ciebie coraz lepiej. Wiosna szybko przyjdzie, a Ty z nowymi siłami ruszysz do pracy :)
Zuziu, czy ta różowa hortensja to wanilka?
Miłej niedzieli :)
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Zuziu, :wit Mamy paskudną pogodę, pada i wieje silny wiatr. Mam w ogrodzie olbrzymiego świerka i widzę jak wiatr nim kreci na wszystkie stron, oby mi go nie powaliło bo domek blisko. ;:202 Zuziu różyczki zdążyłaś posadzić mimo nie sprzyjającej pogody :?
Pod koniec przyszłego tygodnia zapowiadają lepszą pogodę to zakończymy prace na działkach ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witajcie. ;:128 Nareszcie wczoraj wybrałam się na działeczkę, pogoda nie zachęcała ale mus posadzić wrzosy które przeleżały w siatce na balkonie od dawna a może i dłużej. ;:oj . Zarzekałam się że już ich nie kupię a jednak, no ale przecież były przecenione. :;230 . Na działce podczas sadzenia i wyjęcia z doniczek zobaczyłam że znów rosły w tej zakichanej wacie. :evil: . Lekko ją porozrywałam ale nie za bardzo bo się bałam że nie ta pora i zmarzną. Było znów grabienie liści, po raz trzeci i ogólnie co mi się przypomniało. ;:oj Dużo ludzi na działkach o tej porze wycina stare świerki i wyrzuca na śmietnik. Poprosiłam eMa aby przytachał gałązek do okrywania jak przyjdą mrozy, tak więc i na nie jestem przygotowana. Na działce szaro buro, kwitnień prawie zero..jedynie przebarwiające liście dają troszkę kolorku. Oj i znowu do wiosny !

Iwciu..o Ksawerym już zapomniałam, teraz tylko martwić się jaka będzie zima i czy wszystko przetrwa czego tobie i sobie życzę. :D

Lucynko..strząśniętych liści nie żałuję i tak by opadły. Babiego lata ze słonkiem było u mnie raptem ze trzy dni i to wtedy gdy z innych powodów nie mogłam jechać na działkę. Tobie także życzę dużo zdrówka. ;:167

Ewelino..prawda najprawdziwsza, o listki nie ma co się przejmować..na wiosnę będą nowe. ;:306

Elu..Ksawerego na rauszu to bym zaprosiła ale do sąsiada , już któryś rok z rzędu prosimy się o wycięcie jego świerka którego korona praktycznie jest nad moją działką. Bez skutku...może Ksawery by pomógł ale taki na rauszu, ten co był za słaby. :;230

Bożenko..to się nazbierałaś tych grzybków ale i napracowałaś . Na pewno grzybki już się skończyły to teraz pewnie na ogródku działasz więc pogody życzę. ;:168

Marysiu..z tym śmiganiem to tak nie do końca. Jak się lepiej poczułam i rozśmigałam to w szpitalu na parę dni się znalazłam. Tak to jest jak człowiek nie ma umiaru z pracami na działce. ;:306 Na zdjęciu to ciemiernik . :D

Joasiu..na ten rok przeszła mi już ochota na działkowanie, to wszystko przez tą pogodę ;:222

Kasiu..bardzo bym się cieszyła oby zima tak szybko przeleciała jak lato. Niestety zazwyczaj jest inaczej. Nic to, jakoś trzeba będzie przetrwać. Co do hortensji, tak to wanilka. :D

Wandziu..różyczki już posadzone, prawie w deszczu ;:oj Co do świerka, przez sąsiadowego nie lubię ich. Sięga chyba trzeciego piętra. Gdyby się powalił to mogło by być grożnie z moim domkiem. :roll:

Kilka wczorajszych fotek z działeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Berberys, klon i spółka - ależ kolory! ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Jak wyżej jestem pełna podziwu dla klona, berberysa i modrzewia ;:oj . Genialnie się przebarwiają ;:63 . Takie płomienne koloru uwielbiam o tej porze roku ;:138 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Z Ksawerego niezły rozrabiaka ;:224 Połamał, rozsypał i zniknął. Na pewno lepiej, niż miałby zostać na dłużej. Hortensja jeszcze całkiem niedawno pięknie była przebarwiona, moje w tym roku niestety poskąpiły mi takich widoków ;:145
Klonik cudny, cały w ogniu ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, kokietka z Ciebie! ;:173
Twoja działeczka bardzo jeszcze strojna, pięknie przebarwione liście, wrzosy, a także kwitnące jeszcze roślinki fantastycznie zdobią otoczenie i cieszą oczy!!! ;:138 ;:138
;:3 życzę i zdrówka. ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuziu, ależ idealnie trafiasz w ozdobne rośliny! No prześlicznie się teraz prezentuje Twoja jesienna daiałeczka! Jestem pełna podziwu i zachwytu!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu śliczne kolorki przebarwiających się roślin ;:333 Berberysy, klonik i nawet ten modrzew trzyma jeszcze fason.
Takich wrzosów grzech byłoby nie kupić i nie posadzić, będą rosły tylko w zimie jak nie będzie śniegu trzeba je podlewać. Ja tak robię i rosną już trzeci sezon. Pozdrawiam i pięknego zbliżającego się weekendu ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No tak Zuzieńko... grzybków końcówka choć ,na sos zawsze jeszcze się znajdzie podgrzybków,zaglądnę jutro, to zobaczę jak będzie w lesie.Tak teraz w ogrodzie zamykam powolutku roślinki. :wit ;:196
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Zuziu...tak ślicznie kolorowo u Ciebie.Klon -pięknie czerwony.
Zdrówka zycze i pięknej pogody :wit
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Zuziu, ależ kolorowo w Twoim ogrodzie. ;:215 Klony pięknie się przebarwiają, u mnie dla nich za zimno.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”