Napisz jak się udało. A jeżeli chodzi o kompot z dyni to daję cukier i przyprawy jeszcze do zimnej wody razem z pokrojoną dynią wtedy kawałki owoców przejdą smakiem przypraw i będą słodkie a nie trawiaste....no i koniecznie dużo cytryny....
 Napisz jak się udało. A jeżeli chodzi o kompot z dyni to daję cukier i przyprawy jeszcze do zimnej wody razem z pokrojoną dynią wtedy kawałki owoców przejdą smakiem przypraw i będą słodkie a nie trawiaste....no i koniecznie dużo cytryny....  
  Izabelko wszystkie podane składniki dotyczą tylko i wyłącznie ciasta a o polewie tylko wspomniałam, że robi się ją z cukru pudru i cytryny...po prostu zbieg okoliczności.
Możesz użyć cukru zwykłego...ja też czasami tak robię ale w przepisie jest cukier puder.
Cukier waniliowy też dodaję......mam nadzieję, że dobrze Ci wytłumaczyłam...jak by co pisz.

Justynko witaj

Już się robi.
Na jedno białko 10dag cukru pudru
 5 dag wiórków kokosowych, 5 dag bułki tartej
  5 dag wiórków kokosowych, 5 dag bułki tarteji cukier waniliowy do całości.
Tak, że jeżeli masz np 6 białek to robisz x6 czyli 60 dag cukru, 30dag wiórków,30 dag bułki.
Wcale nie musisz dawać bułki tartej wtedy dajesz 60 dag wiórków,albo mniej np. 40 dag wiórków i 20 dag bułki.......z czasem sama to sobie ustawisz.
Białka z połową cukru mocno ubijasz i dodajesz po trochu resztę cukru...jak już masz gotowe na sztywno, dodajesz wiórki ale już nie ubijasz mikserem tylko delikatnie mieszasz łyżką. Kładziesz na blachę wyłożoną pergaminem a w międzyczasie nastawiasz piec na ok 220 Stopni . Jak wolicie bardziej suche to wyłączasz piec jak się zrumienią i suszysz tylko uważaj żeby się nie zhajcowały. To tyle....jakby co pisz....chętnie powiem jak wiem.

).
 ).

Jak to dobrze, ze spytałam! Ale bym upiekła ciasteczka
  Jak to dobrze, ze spytałam! Ale bym upiekła ciasteczka  

A to ciasto z masą krówkową jest bardzo słodkie?
 A to ciasto z masą krówkową jest bardzo słodkie?

i już mam.
  i już mam.