Basiu, Lucynko,Marysiu,Iwonko, Natalko,Tereniu dziękuję za gratulacje kaska już wydana

mam nowy konkretny sekator , mocznik i nawóz potasowy na jesień a jeszcze kilka złotych na cebulki zostało.
Natalko kosmos czekoladowy jest byliną niestety łatwo wymarza więc chciałabym mieć nasionka w razie niepowodzenia , niestety na razie nie mam bo ciągle pada i nasiona mokre i nie zbierałam jak tak dalej będzie to marnie to widzę
Lucynko, ciepła jesień to również moje marzenie bo winogrona wyjątkowo dorodne ale słodyczy malutko potrzebują słonka

Marysiu cieszę się nawet nie wiesz jak bardzo , bo ostatnio coś mało powodów do radości , dodatkowo deszcz i krótszy już dzień.
Obiecałam pokazać swoje jeżyny, bo mam całkiem inne od Twoich . walczę teraz z sokami i dżemem z nich , a jeszcze aronia na krzewach, chyba ze ptaki znalazły

Natalko
Tereniu,bardzo jestem ciekawa jak robisz soki bo ja zrobiłam w ubiegłym roku są mętne i nikt nie chce, faktycznie zmieszałam jasne i ciemne razem może to dlatego
Za to nieliczne chwile jakie uda mi się spędzić na działce to tylko zrywam, zbieram wszystko co urosło zwożę do do i przerabiam a tak bardzo chciałabym się nacieszyć ostatnimi kwiatkami

Na końcu Pumpkin z nasionek od Lucynki
Miłego wieczoru