Witajcie

.
Ależ jestem dzisiaj szczęśliwa

. Mam ku temu kilka powodów

. Po pierwsze dzisiaj jest całkiem przyjemna pogoda , pochmurno ale z licznymi przejaśnieniami więc idealnie na prace w ogrodzie . Po drugie spaliłam mnóstwo kalorii kosząc nasz świeżo zakupiony ugór

.Po 3 kupiłam dziś sporo cebulowych i skończyłam rabatkę z hortensjami . Postawiłam jednak na Red Barony

. Udało mi się kupić dwie sadzonki ale tak ładne, że mogłam je podzielić

. Teraz rabata podoba mi się zdecydowanie bardziej niż z tymi bergeniami

. W Lidl sypnęli pudłami z cebulowymi a było ich sporo

. Dobrze, że wiedziałam po co jadę bo zginęłabym w tych pudłach . Po drodze wstąpiłam jeszcze do sklepu w kropeczki a tam niespodzianka bo postawili nowe pudła z kolejnymi cebulowymi

. No i kupiłam tulipany Mystic Van Eijk i jakąś nowość Burgundy Lace. Co prawda na opakowaniu jest mocno różowy ale w rzeczywistości to jakiś taki malinowy i nie wiem czy będzie mi pasował

.
Teraz zastanawiam się czy na tej rabacie pasowałyby czosnki główkowate. Dałyby kolor zanim rozkwitną hortensje i jeżówki . Co sądzicie ??
Obiecuję nie męczyć już Was tą rabatą

. Przecież w ogrodzie kwitną jeszcze inne rośliny i trzeba je pokazać ale to już jutro.
Aniu trawa o którą pytasz to turzyca włosista Frosted Curls .
Soniu padło na Red Barony i niech się dzieje co chce

. Za rok ocenię czy mi się podoba o ile trawki i cała reszta przezimują. Bardzo dziękuję a ta werbena sama tam się wysiała

. Dziękuję i wzajemnie

.
Lucynko proszę nie oceniaj mnie źle

. Ja nie uważam, że żółty i czerwony to brzydkie kolory

. Absolutnie nie jesteś jakaś
nietego . Ja uwielbiam kolorystykę taką romantyczną- biel, wszelkie odcienie różu, fiolety, niebieskości a czerwień i żółć są zbyt hmm rażące jak dla mnie i nie uspokajają mnie . Może po prostu taka jest moja natura i pragnę się wyciszyć ?? Ja nie chcę całkiem wyrzucać z ogrodu koloru żółtego bo wiosenne rośliny muszą być żółte . Na razie kolory te powędrowały na osobną rabatkę i z czasem okaże się co dalej. Może polubię te kolory i za 5 lat będą dominować ?? Kto wie

. Dziękuję , pogoda fajna chociaż trochę wieje. Tobie również ładnej pogody życzę i pozdrawiam

.
Na koniec moje cebulowe zakupy. Może Was zachęcę

. Muszę je zaraz zachomikować bo jutro wraca mój eM na weekend i lepiej żeby tego nie widział

.
Pozdrawiam i udanego popołudnia Wam życzę .