Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Witajcie :wit .

Ależ jestem dzisiaj szczęśliwa ;:138 . Mam ku temu kilka powodów ;:108 . Po pierwsze dzisiaj jest całkiem przyjemna pogoda , pochmurno ale z licznymi przejaśnieniami więc idealnie na prace w ogrodzie . Po drugie spaliłam mnóstwo kalorii kosząc nasz świeżo zakupiony ugór ;:306 .Po 3 kupiłam dziś sporo cebulowych i skończyłam rabatkę z hortensjami . Postawiłam jednak na Red Barony ;:108 . Udało mi się kupić dwie sadzonki ale tak ładne, że mogłam je podzielić ;:333 . Teraz rabata podoba mi się zdecydowanie bardziej niż z tymi bergeniami ;:138 . W Lidl sypnęli pudłami z cebulowymi a było ich sporo ;:oj . Dobrze, że wiedziałam po co jadę bo zginęłabym w tych pudłach . Po drodze wstąpiłam jeszcze do sklepu w kropeczki a tam niespodzianka bo postawili nowe pudła z kolejnymi cebulowymi ;:306 . No i kupiłam tulipany Mystic Van Eijk i jakąś nowość Burgundy Lace. Co prawda na opakowaniu jest mocno różowy ale w rzeczywistości to jakiś taki malinowy i nie wiem czy będzie mi pasował ;:131 .

Teraz zastanawiam się czy na tej rabacie pasowałyby czosnki główkowate. Dałyby kolor zanim rozkwitną hortensje i jeżówki . Co sądzicie ??

Obrazek

Obrazek

Obiecuję nie męczyć już Was tą rabatą ;:170. Przecież w ogrodzie kwitną jeszcze inne rośliny i trzeba je pokazać ale to już jutro.

Aniu trawa o którą pytasz to turzyca włosista Frosted Curls .

Soniu padło na Red Barony i niech się dzieje co chce ;:173 . Za rok ocenię czy mi się podoba o ile trawki i cała reszta przezimują. Bardzo dziękuję a ta werbena sama tam się wysiała ;:306 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Lucynko proszę nie oceniaj mnie źle ;:168 . Ja nie uważam, że żółty i czerwony to brzydkie kolory ;:168 . Absolutnie nie jesteś jakaś nietego . Ja uwielbiam kolorystykę taką romantyczną- biel, wszelkie odcienie różu, fiolety, niebieskości a czerwień i żółć są zbyt hmm rażące jak dla mnie i nie uspokajają mnie . Może po prostu taka jest moja natura i pragnę się wyciszyć ?? Ja nie chcę całkiem wyrzucać z ogrodu koloru żółtego bo wiosenne rośliny muszą być żółte . Na razie kolory te powędrowały na osobną rabatkę i z czasem okaże się co dalej. Może polubię te kolory i za 5 lat będą dominować ?? Kto wie ;:224 . Dziękuję , pogoda fajna chociaż trochę wieje. Tobie również ładnej pogody życzę i pozdrawiam :wit .

Na koniec moje cebulowe zakupy. Może Was zachęcę ;:173 . Muszę je zaraz zachomikować bo jutro wraca mój eM na weekend i lepiej żeby tego nie widział ;:306 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia Wam życzę .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko jakie wspaniałe zakupy! Już widzę wiosną tą orgię kolorów! :D Red baron to śliczna trawa i ładnie się rozrasta, więc jak się rozszaleje to rabatka będzie i tak kolorowa przez trawkę! Ładne te jeżówki ;:215
Pozdrawiam i życzę dogodnej pogody do dalszych prac! ;:138
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelinko sporo kupiłaś :)

Też ostatnio kupiłam jeżówkę Green Jewel. U mnie ma dopiero pączki. Reorganizacje na rabatach pomysłowe. Brawa za wykonaną pracę :) ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No to będzie cudnie na wiosnę. Ja też byłam w tym samym sklepie, ale czuwała nade mną córka, która widząc błysk w moich oczach na widok tej właściwej półki powiedziała: Mamcia, mówiłaś że mam Ci przypomnieć wiesz o czym. I podziałało. :uszy
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinka zaszalałaś :) będzie co podziwiać na wiosnę :)
Rabata super wygląda, myślę, że pomysł z czosnkami może się fajnie sprawdzić i postawić kropkę nad i :) ;:224
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Widzę że zakupy udane ;:215
Piszesz że musisz je zachomikować... hmmm.... ja już nie muszę, bo ostatnio coś do mojego eMa dotarło...
jak tylko powiem coś nieprzyjemnego o jakiejś roślinie, czy o róży, to on mówi... " weź, wykop i kup nową"... normalnie nie chce mi się wierzyć że ma takie podejście... no a ja skrzętnie to wykorzystuję... ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzięki za nazwę turzycy. ;:196
Poszalalas z tymi zakupami. Będzie będzie pięknie wiosną.
Ja też jeszcze dokupilam jak wariatka ;:7
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Nieźle zaszalałas z cebulami :lol: i to w ukryciu przed mężem :lol:
Myślisz, że nie zauważy jak zakwitną wiosną? ;:306
Chyba każda z nas na to liczy ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, mnie osobiście możesz męczyć tą rabatą! To bardzo przyjemna męczarnia ;:138
Zakupy rewelacyjne! Ja w tym samym sklepie dzisiaj ale poszłam w małe cebulki - krokusy, szafirki i iryski :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, ja Ciebie nie oceniam, ;:185 tylko nad sobą się zastanawiam ;:24 , bo nie tylko Tobie czerwienie i żółcie nie pasują, a ja je lubię od zawsze. ;:224 Zresztą o gustach ponoć się nie dyskutuje. ;:108
Zakupy poczyniłaś fantastyczne i obfite. ;:63 Będziesz miała roboty....
Dziewczyny martwią się, co na to M, a ja mam bardzo prosty sposób na swojego: Kurier przywozi mi roślinki od koleżanek z Forum. ;:306 Proste? Proste. ;:7 I wygodne, bo mam spokój. :tan :tan
Niech Ci nadal pogoda sprzyja ;:3 , byś mogła jak najwięcej zrobić w swoim wielgachnym ogrodzie. ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, zakupy udane i będzie pięknie wiosną. Na ta rabatę hortensjową to może dosadź orliki, albo kosaćce, dzwonek skupiony, albo jarzmianki. Ja na hortensjowej mam tulipany, kosaćce róże, jeżówki i marcinki.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Dobre te nasze chomikowanie.... ;:306 A wiosną zdziwienie skąd to się tu wzięło? Ja nie wsadzałam..... ;:224 Ale często tak jak Płocczanka mówię eMowi że z wymiany forumowej przyjechała przesyłka. ;:173
Rabata wyszła pięknie. Moja teściowa też wpadła w szał przerabiania rabaty. Dziś na targowisku kupiłam jej trzy hortensje i dwa Red barony....
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko już popodziwiałam Twoje zakupy cebulowe w wątku tematycznym. ;:215 Będziesz mieć zajęcie. ;:173 Przemyśl dobrze sadzenie czosnków główkowatych, bo liście szybko schną i brzydko wyglądają. Najlepiej, żeby pędy były zasłonięte jakąś wyższą rośliną. ;:108 Miłej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Nie odzywałam się bo jakoś tak niby mam czas a go nie mam . W piątek do południa zrywałam maliny bo sąsiadka zaproponowała mi żebym sobie wzięła więc skorzystałam. Potem do powrotu dziewczynek robiłam sok i tak pół dnia zleciało ;:224 . W sobotę przerzucaliśmy z eMem węgiel i składaliśmy nowe łóżko Emilki . Ogrodowo nie robiłam zupełnie nic ;:185 . W tym tygodniu zaplanowałam sobie plewienie i być może zacznę poszerzać rabatę ( znowu ta cegła ;:223 ). Zaczynam żałować, że robiłam obrzeża ;:222 . Mam sporo cebulek do posadzenia ale z tym to chyba poczekam do końca miesiąca. Poza tym planuję jeszcze coś dokupić . Nie zamawiam jesienią róż ani żadnych cebul więc muszę wykorzystać ofertę w sklepach . W ogrodzie robi się jesiennie. Niektóre róże stoją wpółnagie ,inne rośliny dopadł mączniak ;:222 . Ogólny obraz jakoś mnie nie cieszy. Brakuje mi koloru ale odważyć się na żółty jak na razie nie potrafię.

Marysiu bardzo dziękuję ;:196 . Kusi mnie żeby jeszcze dokupić trochę cebulek ale może jednak w innym kolorze ?? Może warto kupić jakieś energetyczne pomarańczowe tulipany ;:224 . Jeśli znajdę to dokupię na pewno ;:108 . Miejsce do sadzenia jeszcze jest a wiosna musi być kolorowa . Red Baron bardzo mi się spodobał więc oby tylko chciał rosnąć i cieszyć moje ( i nie tylko moje ) oczy. Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę :wit .

Babciina dalia nn.

Obrazek

Moniko to nie wszystko bo mam jeszcze kilkanaście torebek cebul z Biedry :lol: . W dodatku planuję jeszcze coś dokupić bo skoro nie zamawiam róż ... ;:224 . Bardzo dziękuję a z tej jeżówki podobno będziemy zadowolone . Widziałam, że Ty też nie próżnowałaś . Pozdrawiam :wit .

Pastella.

Obrazek

Małgosiu nie ma to jak moc koloru po zimie ;:333 . Jak dobrze, że ja byłam w sklepie sama ;:306 , chociaż moje córki to jeszcze nie bardzo wiedzą o co chodzi . Pozdrawiam :wit .

Miskant Herman Mussel.

Obrazek

Mariuszu na razie nie mam pomysłu na te czosnki a kupiłam dwie paczki po 40 sztuk ;:306 . Jak dobrze, że te cebulki są małe ;:224 . Fajnie kupuje się cebule ale gorzej z sadzeniem . W każdym razie widok kwitnących kwiatów na pewno zrekompensuje mi to sadzenie. Pozdrawiam :wit .

Smagliczka.

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi w zasadzie to mój eM nigdy mi nie powiedział, że kupiłam czegoś za dużo czy coś w tym stylu. Mimo wszystko mam spokojniejsze sumienie jak On nie widzi :;230 . Fajnie, że Twój eM tak do tego podchodzi, ułatwił Ci sprawę ;:306 .

Rozchodniki pysznią się kolorem .

Obrazek

Aniu nie kupuję tego roku róż i postanowiłam zadbać o piękną wiosnę ;:108 . Chcę jeszcze coś dokupić ale kto to wszystko posadzi ;:306 ??

Powojnik Inspiration Zoin.

Obrazek

Moniko-Alaniu na pewno zauważy i w dodatku pochwali :lol: . Jakoś tak lepiej się czuję jak nie widzi tych torebek ;:306 .

Mary Rose.

Obrazek

Basiu ja postawiłam na tulipany ale szafirki też wleciały do koszyka ;:108 . Najgorzej będzie to wszystko posadzić ale wiosną będziemy podziwiać. Pozdrawiam .

Pashmina.

Obrazek

Lucynko masz rację , będę miała sporo sadzenia ale za to mam nadzieję, że wiosna będzie piękna i kolorowa. Sposób " na kuriera z Forum " też znam ;:306 . Już nie raz wmawiałam eMowi taki farmazon :;230 . Proste. Bardzo dziękuję i wzajemnie pięknej pogody Ci życzę ;:196 .

Obrazek

Ewo na tej rabacie nie ma tak dużo miejsca żeby sadzić tyle roślin. Posadzę tylko tulipany i będzie kolor wiosną ;:108 . W założeniu ta rabata ma być właśnie taka na zasadzie " mniej znaczy więcej". Na róże i byliny przewidziałam inną rabatę ale dziękuję za sugestie ;:196 .

Astry.

Obrazek

Olu w zasadzie to mój eM nigdy nie mówił, że "przesadziłam " ale zdrowiej czuję się kiedy tego nie widzi ;:306 . Mam nadzieję, że wiosną będzie pięknie i kolorowo chociaż tego sadzenia to sobie nie zazdroszczę. Fajnie, że masz zielonozakręconą teściową. Moja nie ma czasu ani chęci na zagospodarowanie swojej małej działeczki ROD :roll: .

WC.

Obrazek

Soniu prawdę mówiąc nie mam jeszcze konkretnego planu na ten czosnek. Zawsze chciałam go mieć a teraz taki dylemat ;:306 . Mam nadzieję, że sadzenie szybko mi pójdzie. Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanej niedzieli Wam życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”