Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko, zaciekawiły mnie te ogóreczki, ponieważ rosną w pionie nie spotkałam takich nasion.Będę uważać na nie przy zakupach na przyszły rok. ;:219
Wczoraj rozpoczęłam rok w KLUBIE SENIORA , jest moja chwila oderwania się od dnia codziennego i spotkanie fajnych ludzi ;:333
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko wszystko wymieszane i jesień i lato i zimowity i liliowce z liliami!
Ładnie kolorowo u Ciebie i niech tak będzie jak najdłużej! Takich ogóreczków nigdy nie miałam ;:oj
Dobre są? tylko do bieżącego spożycia czy coś z nich robisz?
Miłego słonecznego i ciepłego dnia, a najwięcej zdrowia dla Was Luciu ;:196 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Śliczne kwiatuszki, Lucynko.
Ten bukiecik z astrów też cudny :)
Zdrówka życzę, cała reszta do ogarnięcia :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogrody poszły nam chwilowo w odstawkę...aura nie sprzyja pracom na działkach do przydomowego ogródka można na chwilę wyskoczyć... prognozy na ten tydzień nieciekawe... ;:145
Ogród masz w kolorycie letnio-jesiennym... ;:63 Kwitnące o tej porze zimowity i pierwiosnki to nic nadzwyczajnego...co roku o tej porze to zjawisko powtarza się... ;:108 pamięć ludzka zawodna jest :) ...Spojrzałam na swoje zdjęcia ubiegłoroczne i pierwsze zimowity sfotografowałam 26.08...pierwiosnki kwitły powtórnie już wcześniej! :)
Pomyślnego tygodnia Lucynko! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ogóreczki meksykańskie też mi się podobają... ty je chyba jakoś przetwarzałaś o ile pamiętam... muszę przewertować wątek wstecz ;:173 Fotka podglądowa na rabatki optymistycznie nastraja bo u mnie też brrr... jak w listopadzie ... Uważaj na zdrówko bo łatwo złapać przeziębienie w taki czas ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Z zimowitami wkrada się jesień.
Cleome śliczna. Podziwiam. No ja jej nie mam w ogrodzie. ;)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Za oknem słońce i od razu milej na duszy. Do południa miałam chmury i deszcz. Nie ulewny, ale zmoczyć mnie zdążył.
Nawet jednego zdjęcia dzisiaj nie zrobiłam, dobrze że mam zapas wczorajszych, bo byłoby nudno.
Ciekawe czy jutro już słoneczko będzie grzało od rana. Wprawdzie niewiele czasu będę miała, by się nim cieszyć, ale zawsze to nawet mrugać przyjemniej, gdy świeci.

Irenko [adamiec] - ciekawa jestem, jak te ogóreczki będą smakowały w marynacie. Jeszcze trochę poczekam, by dobrze się zakonserwowały, by przeszły smakami i będę próbować.
Cieszę się, że masz miłe towarzystwo, a tym samym głowę zajętą innymi sprawami. ;:303 Zawsze to trochę lżej na ;:167

Marysiu [Maska] - ano wymieszane. Zupełnie jak w tyglu. :uszy
Ogóreczki mają smak normalnych ogórków, tylko są tak malutkie, że nawet na jeden gryz jest takiej jednej sztuki za mało. ;:306
Zamykam je wobec tego w słoikach z marynatą, by zimą cieszyły podniebienie. ;:303
Kochana jesteś. ;:196 Wam również zdrówka życzę. ;:167

Mariolko - dziękuję za wszystkie miłe słowa i życzenia, ;:180 które oczywiście odwzajemniam. ;:167 ;:196

Maryniu - u mnie jest tak, że przynajmniej jedno z nas musi odwiedzić działkę co dzień (gołąbki). Zwykle oboje, czasem tylko ja. ;:108
Jesień to rzeczywiście ciekawa pora roku, tylko że do jesieni jeszcze trochę, a na razie jeszcze mamy lato. Kapryśne całe w tym roku. ;:222 Może za rok będzie lepiej... ;:218
Dziękuję kochana i wzajemnie dobrego tygodnia życzę. ;:167 ;:196

Ewuniu [ewarost] - ogóreczki meksykańskie zalałam w słoiczkach marynatą i zawekowałam na zimę. ;:108
Masz rację: pogoda zdradliwa i nietrudno zafundować sobie choróbsko. ;:7

Aniu [anabuko] - jesień... zapowiedź zimy... Ja nie chcę!!! ;:124
W Twoim dużym ogrodzie kleome fantastycznie by się prezentowała, ;:215 bo to wysoka i mocno rozrośnięta roślina.

Na działce wczoraj.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ jutro muszę wstać wraz ze wschodem słońca, dzisiaj już mówię Wam" Dobranoc

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko na pierwszej fotce to żółwik ? ...ładna kępka ;:333 Hibiskusy masz piękne, a i róże kwitną ładnie, Rudbekia dostojna, a hortensja podobna do mojej ogrodówki :) Jeszcze u ciebie nie widać jesieni na rabatkach... U mnie nadal zimno i mokro, podobno tylko do soboty... ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko cudownie kwitną hibiskusy i różyczki , inne kwiatuszki też śliczne ;:215
Tak powinno być chmura , deszcz a potem słoneczko i wtedy wszystko rośnie i pięknie kwitnie .
U mnie jak na razie podlewa ale nie jest za mokro to niech sobie pada .
Słoneczko chyba po niedzieli zapowiadają i 30 stopni to będziemy jeszcze się wygrzewać .
Serdecznie pozdrawiam ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko ,rudbekie od Ciebie i u mnie ładnie zakwitły ,na poprawę humoru kupiłam sobie dwie odmiany dzierzana,zawsze mi się podobały no to mam teraz u siebie ,jeszcze 2 jeżówki i 2 nachyłki jakoś się przyplątały.Mam nadzieję ,że Wasze problemy zdrowotne mają się ku lepszemu,czego życzę Wam z całego serca ;:196 :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nareszcie mam chwilę dla siebie. Dzień minął mi błyskawicznie w nieustannym ruchu to tu, to tam, a kursowałam między domem i szpitalem. M już po koronarografii. Podobno jest już nieźle, a więc jest nadzieja. ;:303
Gołąbkami zajął się sąsiad, odciążając mnie od wyprawy na działkę, ale zwierzęta domowe już wyłącznie na mojej głowie.
Dałam radę. Jeszcze jutro i być może pojutrze będę sama, a potem co Bóg da.
A pogoda... lepiej nie mówić. Po wczorajszym słoneczku dzisiaj mgła, chmury niziutko nad ziemią i mżawka bądź deszcz. Mokro, ale dość ciepło.

Ewuniu [ewarost] - tak, to żółwik. ;:108 Duża kępa i jeśli byś reflektowała, to przypomnij się wiosną.
Różyczki rzeczywiście starają się, ;:333 mimo że ponad połowę liści potraciły w wyniku chorób. ;:174
Hortensji ogrodowych mam sztuk trzy, ale kwitną tylko dwie, trzecia całkiem malutka jeszcze. Jakieś dobre odmiany mi się trafiły, bo nie zmarzły bez okrycia. ;:333
A jesień widać i u mnie. ;:108 Są już pustostany rabatowe, niektóre rośliny poprzycinane, inne na taki zabieg czekają i nie wyglądają już estetycznie. ;:185

Tereniu [TerDob] - kwiatki kwitną i gdyby nie deszczowe i pochmurne dni, byłyby jeszcze ładne. ;:131 Ponoć ma być jeszcze ładnie i słonecznie, to i kwiatki podniosą łebki. ;:218 Na przykład gazanie, które w taką pogodę śpią jak susły. ;:19
Twoje roślinki spragnione wody z nieba, to niech je deszczyk napoi do syta. ;:63
Też już tęsknię za słoneczkiem. Takim ;:3 na czystym błękitnym niebie.
Buziaczki ;:196

Tereniu [tencia] - cieszę się, :tan że jesteś zadowolona z rudbekii.
Zakupy poczyniłaś fajne, ;:333 tylko żal, ;:174 że nie pokazujesz ich na zdjęciach.
Jak pisałam we wstępie, dzisiejszy dzień daje nową porcję nadziei. ;:63 Dziękuję. ;:167 ;:196

Fuksja daje czadu przez cały sezon. Na balkonie południowym, ale lekko ocieniona przez pnącego się po antykociej siatce wilcu. Zresztą palącego słońca tego lata było tyle, co kot napłakał.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zaglądam na bieżąco, ale dawno nie pisałam.
Miło zobaczyć Cię na zdjęciu wraz z rodziną. Wyglądasz mi na osobę wielce przedsiębiorczą, mam rację, prawda Lucynko?
Ogród jeszcze pięknie kwitnie, a rośliny byłyby jeszcze ładniejsze gdyby nie deszcz i chłód. U mnie codziennie musi deszcz popadać, na działce już zrobiło się błoto i nie bardzo da się coś zrobić. Wycinam tylko uschnięte i przekwitnięte rośliny, a rośliny do posadzenia czekają w doniczkach.
Dużo zdrowia dla Was obojga i poprawy pogody życzę.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zjawiskowe te fuksje!!Róze takie cudne.
A te hibiskusy,,umm cuda, marzenie.
Takie wzorcowe, dorodne. Jak wszystkie twoje roślinki Lucynko ;:108 ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W domu mam już pełen skład osobowo - zwierzęcy, a za oknami szaruga jesienna, mimo że jeszcze lato w kalendarzu.
Na działce błoto, mokro, wietrznie, zimno. ;:145 ;:145 Zmarzłam, mimo że włożyłam ciepłą kurtkę. Brrrr.....
Wyższe rośliny położyły się płasko na ziemi, niektóre wraz z korzeniami. Wszystkie kwiatki niemrawe, częściowo zniszczone przez ulewy. Aż przykro na nie patrzeć. ;:174
W prognozach widzę światełko w tunelu, tylko czy one się sprawdzą.... ;:218

Liduś - no wiesz, ktoś musi, a ja nie lubię zasypywać gruszek w popiele. ;:306
Dzisiaj już rabaty dużo smutniejsze. Deszcz i wiatr fatalnie wpływają na roślinki. ;:222 Najbardziej mi żal hibiskusów, którym kwiatki gniją na gałązkach. ;:223
Dziękuję za dobre życzenia i odwzajemniam z całą serdecznością. ;:196

Aniu [anabuko] - pogoda się zbiesiła i roślinkom zaszkodziła bardzo. ;:145 Już nie są takie ładne. ;:185
Tylko fuksji to nie przeszkadza, jako że kwitnie na krytym balkonie. ;:333
Dziękuję, kochana. ;:196

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ale cudowna fuksja!
Twoje hibiskusy szaleją, a mój bylinowy dalej w pąkach...co ja mam mu zrobić ;:14
Róże bogato kwitną, wszystko chyba chce Ci sprawić wielka radość! nagrodzić za ostatnie wydarzenia, że musisz tyle sama ;:168 ale da Bóg i wszystko wróci do normy, czego Ci z serca życzę! M zdrowia i niech uważa na siebie a Ty też nie pracuj za wiele, bo zdrowie jeszcze będzie potrzebne! choćby na nestorki ogrodniczki, żeby ją odwiedzać ;:4
Dobrego wieczoru Lucynko ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”