Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko, jak ładnie kwitnie ci ogród o tej porze lata ;:oj Dobrze zaplanowałaś nasadzenia, skoro cały czas możesz cieszyć się kwitnieniem. Jeżówki też uwielbiam. One dobrze rosną na niezbyt ciężkich glebach, nawet na moim piasku dają radę. Uwielbiam twoje lawendy, takie ogromne krzaczyska mają niesamowity urok.
Ja też zaczynam uważniej przyglądać się liliowcom, może coś z tego będzie ;:306
Podziwiam, że chce ci się robić tak gruntowne porządki. Ja jestem jakaś ociężała i wiecznie zmęczona ;:224 Nawet zdjęć mi się nie chce zgrać z aparatu...
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko, ja też nie znam tej tawuły. Wpadła mi tak z nienacka na myśl jak przeglądałam powojniki. Niziutka, 20-30 cm, jak to tawuła cały rok ładna, a szczególnie wczesną wiosną, no i nie kapryśna, to spróbuję. Zamówiłam jej kilka sztuk, powinien być z niej fajny front rabaty.
Hosty u Ciebie może faktycznie będa ok, jeśli nie masz tam wielkiej patelni. Też są przecież bezobsługowe.
No to już teraz wiesz, że czarnuszka pozostanie u Ciebie na dłużej skoro już teraz masz jej więcej. ;:215
Gratuluję Tobie i Twoim roślinom wygranego lipcowego konkursu. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tyle różności,że nie wiem co najpierw mam pochwalić Ewelinko :wit
To tak:
Dalie piękne i sporo ich masz.Widać,że dobrze u ciebie rosną, bo krzaczki ładne mają.
Ciekawe i ładniutkie odmiany jeżówek.
Piękne hortki.
Polish Spirit nadal mnie zachwyca .mój mniejszy dużo.Ale rteż kwitnie.Muszę go obfocić.
Rośnie przy drewutni, która idzie na jesień do przeniesienia. I wszystkie rośliny wokół niej.To nową miejscówkę dla niego będę szukała.
Ville de Lyon uwielbiam.U mnie jest jednym z najbardziej kwitnących clemków. Ale już zakończył swoje piękne kwitnienie.Szkoda.Piękny on,oj piękny.Klasyka zawsze jest piękna :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, jeżówki, dalie, hortensje, liatry, lawenda, trawki, powojniki - cudne wszystkie roślinki. ;:215 ;:63 ;:63
Wody zazdraszczam, ale cieszę się, że macie możliwość korzystania z jej chłodzącej dobroci. ;:303
Bawcie się dobrze. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, masz bardzo żyzną ziemię i złote a raczej zielone rączki, bo wszystko rośnie u Ciebie jak na drożdżach ;:215 Widok rabaty, którą pokazałaś w 2015 roku i obecnie jest powalający. Niby tylko dwa sezony a gdybyś nie napisała, że to ta sama rabata, nigdy bym się nie zorientowała. O Twoich lawendach już pewnie pisałam, że rozrosły się niesamowicie ;:oj Musi im być u Ciebie bardzo dobrze, bo z tego co pamiętam to chyba w zeszłym roku je sadziłaś?
Tę białą dalię o ogromnych kwiatach mamy taką samą. Cudna jest ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko tym razem największą uwagę skupiłam na jeżówkach, bo u mnie jakoś tak ładnie nie chcą rosnąć... Ale co się dziwić skoro one lubią wodę, a u mnie Sahara trwa nadal :twisted: Niby podlewam, ale wiadomo, że to już nie to samo.
Liliowce śliczne, ostatnio skusiłam się na kilkanaście nowych odmian :D
Na porównywalnych zdjęciach widać twój ogrodowy rozsądek, brawo ;:63 Ja cały czas sadzę za gęsto, a potem się złoszczę, że w rok robi się busz ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit.

Upalnie nam się zrobiło prawda ;:3 ?? U nas na południowym -wschodzie jest niezła patelnia ;:3 . W ogrodzi sucho i przydałby się jakiś deszcz. Na razie jakiekolwiek prace ogrodowe stoją w miejscu bo nie ma sensu nic robić w taką pogodę . Wczoraj wieczorkiem wróciliśmy do domu i już po chwili zaczęłam żałować, że musieliśmy wracać. Jutro po rehabilitacji Weroniki jedziemy dalej nad wodę i działkę Teściów ;:108 . Trzeba wykorzystać ostatni moment wolnego eMa bo potem to zostaną już tylko weekendy a z pogodą może być już różnie. Ogród na pewno na mnie poczeka :wink: . W poniedziałek mamy spotkanie u notariusza i będziemy mieli już sąsiednią działkę na własność ;:138 . Już nie mogę się tego doczekać. Muszę się pochwalić, że dzisiaj dostałam przesyłkę z opryskiwaczem . Bardzo fajny sprzęt mi wysłali ;:333 . Jestem zadowolona bo nie miałam takiego opryskiwacza i planowałam kupić a tu taka niespodzianka, jeszcze raz dziękuję tym, którzy na mnie głosowali ;:196 .

Obrazek

Jolu ja myślę, że liliowce na pewno Ci się spodobają. To bardzo wdzięczne bylinki ;:333 . W dodatku są raczej bezproblemowe i ładnie wyglądają cały sezon . Porządki planowaliśmy już od dawna ale jakoś nigdy nie było weny. Jestem zadowolona, że już mamy prawie wszystko ogarnięte. Ciekawi mnie tylko na jak długo :;230 . Dziękuję i wzajemnie .

Beatko jestem ciekawa tej tawuły i będą ją u Ciebie podglądać ;:108 . Ta rabata z hortensjami jest taka pół na pół bo po południu jest już w cieniu budynku. Hosty powinny dać radę chociaż nie wiem czy wszystkie. Bardzo dziękuję , to dla mnie wielkie wyróżnienie ;:196 .

Aniu rośliny rosną jak trzeba ale ostatnio nie padało a jest bardzo gorąco i widać, że zaczyna to roślinom przeszkadzać. Ville de Lyon musiałam wiosną przesadzić i tego roku taki byle jaki jest. Myślę, że nadrobi za rok, dwa. To bardzo ładna odmiana. Aniu taka kolej rzeczy, rośliny przekwitają i zaczynają kwitnąć nowe ;:108 . Ogród stale się zmienia i to jest w tym wszystkim piękne .

Lucynko wypad nad wodę był bardzo fajny, dziękuję ;:196 . Cieszę się, że Teściowie mają działkę w takim dobrym miejscu . Można na spokojnie odpocząć na działce i wyjść kiedy się chce nad wodę. Jedyne czego mi tam brakuje to roślin ozdobnych bo Teściowa niestety nieroślinna ;:185 . Może z czasem się wkręci ale jak do tej pory nie widzę światełka w tunelu .

Dorotko dalia przepiękna i ma ogromny kwiat ;:108 . Dobrze pamiętasz, lawendę sadziłam w zeszłym roku wiosną i na prawdę świetnie sobie radzi . Najwidoczniej pasuje jej moja ziemia . Na razie jej nie ruszam ale w przyszłym tygodniu jak się trochę ochłodzi planuję lawendowe żniwa więc będę miała trochę roboty . Pozdrawiam :wit .

Małgosiu kilkanaście nowych liliowców brzmi fajnie . Ja na razie wstrzymuję się z większymi zakupami ale już za chwilkę, już za momencik będę miał moje wymarzone 10 arów więcej . Oj wtedy będzie się działo :tan . Z tym ogrodowym rozsądkiem to u mnie różnie tak więc nie sugeruj się tym jednym zdjęciem ;:224 .

Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, ciesze się razem z Tobą. Na pewno stworzysz piękny zakątek ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratulacje Ewelinko ;:138 ;:63
U mnie też upał ;:3 Masakra.
Miłego urlopowania nad wodą :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jestem daleko w tyle z odwiedzinami w zaprzyjaźnionych wątkach, ale biegnę co tchu z gratulacjami. ;:196
I oczywiście czekam, jak wszyscy na organizowanie nowego terenu. Się będzie działo ;:108
U nas upałów nie ma, ale za to nawiedzają nas często deszcze i burze. Lato mamy na Pomorzu raczej mizerne. Syn wyjeżdża na wczasy z rodziną nam polskie morze i już się martwi co to będzie.
:wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko gratuluję ;:196
bardzo się ciesze, że już za chwil kilka będziesz miała dodatkowe włości ;:215 U nas też susza, no cóż... mam nadzieję że w nocy coś podleje ogród ;:333
Biała jeżówka cudowna!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewelinko - ale Ci się udało z sąsiednią działką! Będziesz szaleć, więc teraz możesz jeździć nad jeziorko, na pracę przyjdzie czas. Pieknie i czysto u Ciebie, a hortensje pierwsza klasa.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Teraz to się dopiero będzie działo!!! ;:63 ;:63 ;:63
Fantastycznie, Ewelinko, że przybędzie Ci roboty ;:306 No co... nie będziesz się już nudziła. ;:306
A tak całkiem poważnie, to przy Twoich zdolnościach i pracowitości, nowy teren migiem zostanie zagospodarowany ku Twojej radości i naszej uciesze. :tan :tan
Gratuluję. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko super że już za momencik będziecie mieć powiększoną działaczkę... Odpoczywaj nad tą wodą, bo siły będą ci potrzebne aby zagospodarować nowy teren.... ;:108
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ewelinko taki opryskiwacz bardzo Ci się przyda ;:173
U mnie też patelnia, ale lubię taką pogodę. W przyszłym tygodniu znowu ma być tak gorąco, nawet do 37*C 8-) ;:3
Susza jest u mnie okropna ... kwiaty jakoś przetrwają, ale warzywa ? Nie wiem czy dadzą radę.
Jak sytuacja wygląda u Ciebie ?
Deszczu życzę i wymarzonego odpoczynku :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”