Dziękuję Wam za komplementy w imieniu Cynamonka, zwanego tez... Cycu

Właśnie rozrabia po pokoju, poluje na muchę! Łowna bestia...

Ale ogólnie elegancki jest, szybko się nauczył się korzystać z kuwety, w zasadzie, to już pierwszego dnia jak zamieszkał z nami, to wiedział do czego to służy.
Niestety ma chore uszka, więc jest leczony, no i pies był mocno zazdrosny, ale już jest lepiej i nawet zaczynają się godadywać i wzajemnie zaczepiać
Nie wiem jak u Was, ale u mnie nadal duchota, spadło dzisiaj z 6 kropel deszczu, a w baniaku susza, nic to. Może podleje nocą.
Marysiu, uroczy jest. Mam jeszcze kilka kolorków, np. bordowy. Póki co u mnie najlepiej dojrzewają koktajlowe i są bardzo smaczne. Niestety kupiłam też jakąś holenderką odmianę i jest bez smaku

Może jeszcze"dojdzie".
Lucynko, Cynamonek właśnie przeszkadza mi pisać. Nicpoń jeden!
Ewuniu, to Klarkia, sama się mi rozsiewa od kilku lat, w tym roku dosiałam jeszcze w innym miejscu, ale jest niska. Ta stara rośnie w potężny krzak.
Dominiczko, ja swoją klarkię zostawiam na zimę, wiosną usuwam badyle ona potem sobie wschodzi jak gdyby nigdy nic

Wydaje mi się, że te nasienniki, to jakoś tak późno się zawiązują. Mam kilka kolorów - morelowy, ze dwa odcienie róży i taki biskupi kolorek.
Te sakiewki, to chyba jest krzeszowicki, chyba malinowy (taka lokalna odmiana?)
Elu, jeżówki ogarną się szybko... z tego co obserwuję, to roczny rozrost kępy to jakieś 25-30%
A co pomidorów, wyżej już wspomniałam, że kupiłam jakąś odmianę holenderską (oczywiście sprzedawca nie wiedział jaką) i niestety są nieciekawe w smaku, w zasadzie, to nie mają żadnego smaku

dobrze, że ich nie mam zbyt wiele, ale wtopa...
Rudbekia wdzięczna i nic jej nigdy nie jest
Aniu rozrabiaka, rozrabiaka...
A pomidorki podobno malinowe, ale okaże się jak dojdą
Ewelinko, dziękuję

ja pomidorki uwielbiam, liczę że będą smaczne i wszystkie ładnie dojdą. U mnie też koktajlowe fajne, mam też kilka samosiejek, które przekopałam do doniczek, bardzo dobra odmiana, plenna, słodka...
Tegoroczna niebieska rabata przy wjeździe - w tym roku niebieska, ale w przyszłym roku może już trawy i rozchodniki będą okazałe. A jesienią chce tam posadzić sporo cebulowych...
Żeniszki są fantastyczne!