Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Nie znam Ali Biedronka641, ale Terenię znam osobiście i z wymian roślin to osoba należąca do najuczciwszych! Dwa razy tyle Ci da niż dostanie!!!

...a może nieporozumieniu winne jest znikanie wiadomości pw po jakimś czasie (liczbie wiadomości) o tym Biedronka641 nie pomyślałaś? krzywdząc kogoś?

Tereniu mam nadzieję, że na działce wiedziesz spokojne i szczęśliwe życie...tego Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu pięknie Ci kwitnie ogród, widać ,ze go naprawdę pielęgnujesz z całych sił, mimo przeciwności . U mnie też było gorąco i sucho, dwa węze sa rozciągnięte na stałe ;:306 Ale ostatnio dolewa a już dzisiaj burza za burzą, nawet grad i pioruny, ale chyba większych szkód nie narobiło :wink: Tereniu ładnie kwitnie Twoja leycesteria a Lespedeza ma pąki , tak że pięknie i b. sie cieszę. Te roślinki do cienia też rosną :) O ile pamiętam to wysłałam Ci wiosną nasionka i chyba Obielę i Mydlańca sadzonki :) Miłego tygodnia życzę kochana ;:196 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu u mnie też długo była susza, ale ostatnio padało w piątek i dzisiaj znowu, więc mam nadzieję, że i do ciebie deszcz dotarł...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko daj tego deszczu do mnie troszkę ;:180 mnie też ręce opadają ale od noszenia wiader i tańczenia z wężem .
Widzisz w piątek troszkę popadało z czego się bardzo ucieszyłam i zapowiadają codziennie deszcz i to do 20 , 30 litrów a tu nic :wink:
Witaj Martusiu ;:168
Ja też się cieszę że większość roślinek przeżyło a niektóre nawet kwitną :D
Hortensje biedne bo ja lałam wodę a one w oczach więdły ale niektóre maja kwiatuszki i dalej muszę podlewać żeby ich nie zrzuciły . Martusiu najpierw będzie rozbiórka starego domu ale teraz mamy wnusia i chcemy się nim troszkę pocieszyć a potem ruszymy pełna parą .
Bardzo Ci dziękuję ;:196 ;:196
Alu sprawdzałam - mam nie wykasowane pw od marca i nie ma nic od Ciebie - przykro mi bardzo .
Wiem że rzadko bywam na forum i chyba wszyscy co odwiedzają mój wątek wiedzą bo kilka razy przepraszałam za to , mam zaległości w swoim wątku ale i w zaprzyjaźnionych ogrodach , mimo to starałam się wysłać to co obiecałam , choć niektórzy trochę musieli poczekać- np Karolinka .
Napisz proszę co wybrałaś albo co byś chciała i załatwmy to tak abyś nie była pokrzywdzona , albo napisz cenę kwiatków , siły jaką włożyłaś w wysłanie ich i cenę nasionek podaj nr konta i Ci zapłacę .
Alu ja nie tylko u ciebie w wątku nie bywam ale u większości znajomych a nawet u wszystkich - to siła wyszcza nawet niezależna ode mnie - Obiecałam że wszystkie zaległości nadrobię .
Dużo łez popłynęło przez ten wpis - mogłaś to inaczej załatwić ale trudno stało się :(

Ewuniu też tak uważam - choć myślę że i na to nie zasługuję .
Z deszczem u mnie podobnie ,nad dzisiaj zapowiadali dużo deszczu a tu chmury poszły gdzieś indziej i znowu nas czeka taniec :) U mnie sporo roślinek dopiero zaczyna wyrastać nie mówiąc o kwitnieniu nie wiem czy to wina tezimy wiosną czy teraz tej suszy ?
Dziękuję i wzajemnie ;:196
Witam Marysiu !!
Bardzo Ci dziękuję za takie słowa skierowane pod moim adresem i za życzenia ;:196
Na działce byłoby fajnie gdyby jeszcze deszczyk popadał chociaż raz w tygodniu a tak przykro patrzeć jak wszystko wegetuje . Jeszcze jednej wody nie spłaciłam a teraz znowu rachunki będą ładne :)
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Witaj Karolinko ;:196
Staram się jak mogę ale już sił brakuje do podlewania . U mnie cztery węże leżą rozciągnięte ale nie wszędzie dosięgną i trochę wiadrami noszę . Popchnij do mnie te chmury deszczowe - mogłoby kilka dni popadać i nie byłoby za dużo .
Cieszę się że roślinki rosną i kwitną , moje nawet pąków nie mają .
Tak , tak to mydleniec ;:196 ma dopiero z 10-15 cm ale myślę że da radę , obiela tez wzeszła ale nie wiem czyja bo miałam nasionka jeszcze od Martusi i jeszcze od kogoś .
Dziękuję za życzenia i odwzajemniam .
Małgosiu u mnie w piątek trochę popadało a dzisiaj nic - znowu mnie czeka jutro taniec z wężem :)
Oby nam podlało .

trochę moich liljek - choć marne w tym roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu lilie za rok dadzą popis! u mnie tak było rok temu jeden kwiat Lancon a w tym kilka roślin, z innymi też tak bywa. Przydałaby Ci się studnia, bo inaczej bankructwo ci grozi :D
No to dmucham chmury do Ciebie i trzymam kciuki żeby doleciały! Deszczu, deszczu i jeszcze raz wody z nieba, a Tobie zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu coś wiem na temat wody... Mam podobnie jak ty sucho, sucho, sucho ;:222 Wczoraj była burza ... 10 minut deszczu wichura i to tyle... złamało drzewo u sąsiada (starą wiśnię ) Lilie masz różnorodne i jaka ilość ;:333 ... Pięknie ;:173

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

To bardo przykre, że ciągle zmagasz się z suszą. U mnie już jest za mokro, a dzisiaj znów deszcz pada.
Po Twoich roślinach wcale nie widać, że brakuje im wody, a więc wyobrażam sobie jak męczysz się z podlewaniem, żeby im dogodzić.
Lilie w efektownych, dużych kępach wyglądają przepięknie. Inne rośliny też pięknie kwitną.
Czy u Ciebie zanosi się na kwitnięcie śniedka Saundersa. Moje cebule posadzone w doniczkach atakują w tym roku ślimaki i z kwiatów raczej nic nie będzie. Ismeny i eukomisy zostały przez te oślizgłe bestie prawie całkiem skasowane. Twoje/moje chryzantemy też są przez nie atakowane.
Zebrałam już trochę nasion z myślą o Tobie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu ja z chęcią podziele się deszczem ,jest go u mnie tak dużo ,że w niektórych miejscach woda wypływa mi z pod nóg.Dobrze ,że chociaż zimno nie jest,wczoraj oberwałam kwiaty zbite przez deszcz ,niektóre nawet do końca nie rozwinęte,ale co prawda takiego buszu z roślin to jeszcze nie miałam ,tak rosną.Twoje kwiatuszki nie widać żeby cierpiały z braku wody ;:333,pozdrawiam serdecznie :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Tereniu, pięknie Ci wszystko kwitnie i suszy nie widać, ale wiem, że realnie brak deszczu potrafi uprzykrzyć życie. U nas też prawie przez dwa miesiące nie padało, ale teraz lipiec od połowy jest już deszczowy i dość chłodny!
Takie to pokręcone, jak czas żniw nadciąga to wtedy deszcze :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu kochana ;:196
Jakie śliczności ogrodowe pokazujesz ;:333

Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, nie przejmuj się osobą, która zapewne nie przemyślała zanim napisała to, co jej ślina na język przyniosła i jeszcze zamiast przyznać się do błędu i przeprosić, to brnie w kolejne niedomówienia. ;:223

Cieszę się, :tan że mimo małej ilości opadów, działeczka pięknie Ci kwitnie i daje radość z obcowania z naturą. ;:215
U mnie co drugi dzień pada i mam dzięki temu spokój z podlewaniem. ;:333 Na szczęście, bo w przeciwnym wypadku nie wyrobiłabym się w tym roku. ;:108

Tereniu kochana ;:167 , dużo zdrówka Ci życzę, deszczu i spokoju ducha. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Teresko skoro susza Cię nawiedziła to faktycznie masa wody poszła aby rośliny tak wyglądały jak je pokazujesz.
Pracowita z Ciebie kobietka a z aurą nikt nie wygra - u nas pada od wielu dni więc chętnie deszczowe chmury podeślę abyś miała mniej pracy z podlewaniem.
Lilie obficie kwitną , niektóre z moich w tym sezonie mają po 1 kwiatku :wink:
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tereniu zaległości będziemy nadrabiać w zimie. U mnie na szczescie ostatnie burze i grady nawilżyły ziemie i jest wilgotna. Wiem co to znaczy tak się narobić ( podlewanie) ja korzystam z tego,że jest dobra ziemia i wsadzam z doniczek do gruntu. Ale to trzeba przekopać darń, Stasiu sie zbiesił więc sama tak sie narobię ,ze wieczorem ledwo schodzę na czworaka. Czy to nie głupota ? ;:223
Patyczki też mi sie przyjęły, mimo ,że duuużo zginęło ale wsadziłam sporo to i dużo zostało :wink: Mydleniec rośnie bez problemu i chyba szybko kwitnie. Córka dostała od koleżanki to ładnie jej kwitnie. A ja kupiłam za 70 zł i jeszcze nie kwitł, ale juz dwa razy był przesadzany to pewnie dlatego :(
Popycham chmurki do Ciebie , chociaż lepiej żeby dzisiejsza pogoda nie dotarła do Ciebie bo mam juz 42 st i siedzę w domu pozamykana, dlatego usiadłam przy komputerze ;:306 Lespedeza ma ładne pąki na każdym ogonku :) :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu piękności za pięknościami pokazujesz ;:333
Ja zdjęcia zrobiłam teraz czekam ,aż moje chłopy mi na kompa dadzą .
Tereniu mokrego gruntu to mogę Ci oddać bo u mnie za mokro nie podlewam ogrodu wcale .
Mam pytanie co mam zrobić z przekwitłymi smotrawami ?
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Tereniu
Lilie jak zawsze u Ciebie śliczne i mnogość ich ;:138
Czytam o suszy i nie dowierzam, że opady tak Ciebie omijają.
W tym roku deszczu u nas akuratnie, nie musiałam latać z konewką, ciekawe jaki będzie sierpień.
O kostce napisałam jak umiałam - w moim wątku.
Pozdrawiam i dużo uśmiechu życzę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”