Kochani, dla wszystkich dużo
Cudnie, że jesteście, że do mnie zaglądaćie, że chwalicie ten mój plac budowy
To wszystko bardzo buduje i dodaje skrzydeł
A teraz odpowiadam
ewarost Ewa Pashmina/ Pompon Flower Circus godna polecenia. Mnóstwo kwiatów, które nic nie robią sobie ze słońca jak i deszczu. Długo kwitnie, przekwitając nie śmieci i jest zdrowa.
koziorozec Martuś, jak miło, że na poranną kawkę wybrałaś się do mnie. Chantal Merieux czaruje i to bardzo. Chantal Merieux troszeczkę może łapać plamistość, ale za ten jej urok można jej to wybaczyć.
kropelka Mariola, na pewno nie będziesz żałowała zakupu tej róży. Troszkę uzbierało mi się tych cudnych roślin. W miarę możliwości będę pisała o tych co mam. Dużo jest nowicjuszy i bacznie je obserwuję, ale niektóre już zdobyły moje serce, inne dopiero się starają
malgoska141 Małgosiu, to jest róża Paganini. To jest mieszaniec róży piżmowej. Niestety ma kolce, drobne. Wypuszcza długie, wiotkie pędy, tak do 1,5 m długości. Wymaga podpór. Można puścić ją swobodnie, wtedy trzeba zostawić jej dużo miejsca na szerokość, będzie się kłaniała. Zdrowa, ma wigor. Kwitnie dużymi gronami składającymi się z małych kwiatków. Kolor moim zdaniem jest raczej malinowy. Ja osobiście lubię tą różę i dużo od niej oczekuję. U mnie rośnie od tamtego roku. Widać, ze to będzie duża róża , taka ma być. Ja prowadzę ją w podporze. Ona rośnie na rabacie "malinowo-białej" W towarzystwie róż: Artemis, Lipstik, Sweet Cover i duble Perfum.