Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Ewuniu, dziękuję za zaproszenie ;:196 Jeżeli nawet w tym roku się nie wybierzemy, to w w końcu nadarzy się okazja. W Krakowie mamy rodzinę i co jakiś czas tam jeździmy. Fajnie by było razem pospacerować po BR.... O zaproszeniu będę pamiętać ;:65
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Ewuniu Twój watek to dla mnie skarbnica wiedzy, :D
Wiec moja róża to Charles Austin, a kupilam ja na bazarach, pod nazwą łososiowa przebarwiajaca, to roze kupione chyba ze dwa lata temu jako nn, kolejna taka rozpoznalam u Ciebie lavaglut,
Kupilam wtedy dwie jedna miala etykieye lavaglut i ta nigdy u mnie nie zakwitla bo bp tak chorowała, że ja spalilam, a druga z etykieta bordo i ta nie choruje
A jak sprawuje sie u Ciebie?
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani, dla wszystkich dużo ;:196 ;:196 ;:196 ;:4

Cudnie, że jesteście, że do mnie zaglądaćie, że chwalicie ten mój plac budowy :;230

To wszystko bardzo buduje i dodaje skrzydeł ;:118

;:cm ;:cm ;:cm

A teraz odpowiadam

ewarost Ewa Pashmina/ Pompon Flower Circus godna polecenia. Mnóstwo kwiatów, które nic nie robią sobie ze słońca jak i deszczu. Długo kwitnie, przekwitając nie śmieci i jest zdrowa.

koziorozec Martuś, jak miło, że na poranną kawkę wybrałaś się do mnie. Chantal Merieux czaruje i to bardzo. Chantal Merieux troszeczkę może łapać plamistość, ale za ten jej urok można jej to wybaczyć. ;:167 ;:167

kropelka Mariola, na pewno nie będziesz żałowała zakupu tej róży. Troszkę uzbierało mi się tych cudnych roślin. W miarę możliwości będę pisała o tych co mam. Dużo jest nowicjuszy i bacznie je obserwuję, ale niektóre już zdobyły moje serce, inne dopiero się starają :;230

malgoska141 Małgosiu, to jest róża Paganini. To jest mieszaniec róży piżmowej. Niestety ma kolce, drobne. Wypuszcza długie, wiotkie pędy, tak do 1,5 m długości. Wymaga podpór. Można puścić ją swobodnie, wtedy trzeba zostawić jej dużo miejsca na szerokość, będzie się kłaniała. Zdrowa, ma wigor. Kwitnie dużymi gronami składającymi się z małych kwiatków. Kolor moim zdaniem jest raczej malinowy. Ja osobiście lubię tą różę i dużo od niej oczekuję. U mnie rośnie od tamtego roku. Widać, ze to będzie duża róża , taka ma być. Ja prowadzę ją w podporze. Ona rośnie na rabacie "malinowo-białej" W towarzystwie róż: Artemis, Lipstik, Sweet Cover i duble Perfum.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania Monika, ta róża podbiła moje serce, jestem nią zachwycona. ;:167 ;:303

Iwonka1 Z Krakowa do mnie to godzina jazdy samochodem. Pamiętaj o zaproszeniu. ;:196 ;:303

bona Bożenko, róża Charles Austin ma same plusy. U mnie dorosła do około 1,5 metra wysokości i jakieś 0,5 metra szerokości. Wypuszcza bardzo sztywne pędy, które świetnie trzymają duże, pachnące kwiaty. Dobrze opisali ja na etykiecie. Ona rozkwita w kolorze cudnej brzoskwini, ale szybko zmienia kolor na taki jasny, wypłowiały róż. Dla mnie ta cecha jest u róży minusem :roll:

Jeżeli chodzi o różę lavaglut, to u mnie ona jest zdrowa. Zakwita troszkę później, ale ma mnóstwo kwiatów. Nie jest specjalnie wysoka i póki co zdrowa. To mocny akcent na rabacie.

Troszkę zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jeżówki rewelacja. Byłam w nich wręcz zakochana, lecz moja ziemia im nie odpowiada. To wspaniałe kwiaty. Także pysznogłówka jest u Ciebie bardzo zdrowa i dorodna. :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne fotki. Wszystko ładnie razem się komponuje i zdrowo rośnie!
Czy Twoje konstrukcje pod róże są wytrzymałe? Muszę coś kupić, ale z tymi marketowymi mam złe doświadczenia. A na allegro te same wynalazki w przeróżnych cenach... najczęściej chińskie badziewie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Jeżówki rewelacja. Byłam w nich wręcz zakochana, lecz moja ziemia im nie odpowiada. To wspaniałe kwiaty. Także pysznogłówka jest u Ciebie bardzo zdrowa i dorodna. :)
Ja tez jestem zakochana w jeżówkach. Szkoda, że u Ciebie nie chcą rosnąć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Ewo :wit . Jeżówki prześliczne ;:215 , ja też uległam ich urokowi ;:224 . Liliowce, pysznogłówki, róże - lipiec w całej odsłonie. Rabaty masz ładnie skomponowane i wszystko bardzo fajnie Ci rośnie ;:108 . Oby tak dalej ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kropelka, Mariola odpowiedziałam na priv

ewelkacha88 Ewelinko, dziękuję za miłe słowa. Nie z wszystkich rabat jestem zadowolona. Mam jedną gdzie jest bardzo kolorowo, chyba za bardzo :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Masz taką dorodna Pastellę, że aż trudno mi uwierzyć, że to ta sama róża, która u mnie ledwie zipie ;:222
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze:Masz taką dorodna Pastellę, że aż trudno mi uwierzyć, że to ta sama róża, która u mnie ledwie zipie ;:222
Pastelli mam trzy krzaczki, jedna już przekwita a kolejne zaczynają. Dwa były sadzone nieco później.

Odrobina dzisiejszego poranka.

Obrazek

Obrazek

First Lady chciała zakwitnąć wcześniej, ale jej nie pozwoliłam. Ma w tym roku budować krzak bo była marna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj byłam na roślinnych zakupach i uzbroiłam się w sosnę górską. Podsadzę nią rodki. trzeba pomalutku tworzyć "mini zakątek leśny"

Obrazek

To będzie taki zakątek z rodkami, sosnami i brzozami szczepionymi na pniu. Z małą polanką z małym oczkiem wodnym. Będzie tam ławeczka z pergolą obrośnięta różą Veilchenblau, wtopiona w rodki. Oczko będzie takie mini ( wszytko ma być mini bo działka jest mini ;:306 )

Wczoraj kiedy pracowałam na działce doszłam do wniosku, że źle działają na mnie rośliny w czerwonym i pomarańczowym kolorze. Dojrzałam do tego aby pożegnać się z różami, jeżówkami i liliowcami w tym kolorze. Niebawem znajdą się w wątku sprzedażowym ;:7

Kochani życzę Wam słonecznego weekendu ;:108 ;:168 :wit :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewka pięknie opisałaś planowane założenie do towarzystwa dla rodków... Piękne kolejne róże ;:333 Amelia Renaissans ma niespotykany kolor , liliowce i jeżówki też się pięknie prezentują ... Będę tez śledzić Twój wątek sprzedażowy , bo tak róża jak i ślaz od ciebie całkiem dobrze sobie radzą, a akurat ja lubię takie wyraziste kolory o jakich piszesz to może coś wypatrzę :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewo piękne kwitnienia ;:63 a pomysł z sosenkami, brzózkami i rodkami super ;:138 czekam na fotki z realizacji :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

zaszalałaś z zakupami ;:oj
piękne masz liliowce ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”