Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Iwonko, z ogromna przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Róże mnie zachwyciły zwłaszcza, że Ty masz w większości inne odmiany. Zdjęcia fauny bardzo udane. Jaszczurka to chyba jest ciężarna. Pierwszy raz widziałam gacka z bliska i to dzięki Tobie. Teraz mamy taki piękny okres w ogrodzie
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Już 6 strona? Różyczki piękne.A innych płazów u Ciebie nie ma? skoro las blisko? :roll:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko Ty masz na działce nietoperka, a my w bloku, u sąsiada nad oknem w okapie, a to cała historia z nimi. Któregos razu sąsiad opowiada nam, że chyba ma pisklaki, ale nie widać żeby jakis ptak tam podlatywał, wieczorem wyszliśmy z M na spacer, a nad głowami stado nietoperzy nam fruwało przy samym budynku. Następnego dnia wyszliśmy troche wcześniej, stoimy pod klatka, a z dziury nad sąsiada oknem wyfruwa najpierw jeden, potem drugi,..............., potem dziewiąty i dziesiąty nietoperz, ale było śmiechu z tych pisklaków ;:306
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, u mnie nietoperze latają wieczorem po sadzie jak małe torpedowce :;230
Jaszczurka grubaska fajna, często wyciągam takie z mord kotów ;:14
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ogromną radość sprawiło mi spotkanie z nietoperzami, ale jeszcze większą to, że i Wam sprawiłam tym przyjemność ;:180

Martuś, jak się okazuje, nietoperze zamieszkały ze mną na dobre :tan A może są tam od dawna, a tylko ja ich nie widziałam? Teraz za każdym razem jak jestem, to zadzieram głowę i ich szukam. Jeden jest zawsze w tym samym miejscu i już się nawet zastanawiałam czy na pewno żyje, ale stałam tak długo, aż się poruszył.
Róże mnie w tym roku zaskoczyły, bo naprawdę kwitną cudnie. A przecież, to są wszystko młode krzaczki.

Obrazek

Mariolko, do tej pory widywałam tylko jaszczurki żyworódki. W tej chwili jest już mnóstwo maluszków, wygrzewających się na słonku. Ale zwinka pokazała się po raz pierwszy. Mam nadzieję, że u mnie pozostanie. Jak byłam ostatnio na działce, to była w tej samej dalii. Boję się tam cokolwiek ruszyć, żeby się nie wystraszyła i sobie nie poszła ;:202 Ale w końcu przecież będę musiała usunąć przekwitnięte kwiaty i wypielić. Ale co miałoby Cię dziabnąć? Takich strasznych zwierząt na szczęście u nas nie ma. Większość czmycha tylko na nasz widok, a szkoda, bo czasami fajnie by było je poobserwować. Moje różyczki się starają, wiedzą że lubię jak mnie chwaląObrazek

Obrazek

Aluniu, witaj w moim królestwie. U mnie wszelcy goście są miło widziani ;:65 Zarówno Ci przyobleczeni w ludzką skórę, jak i wszelkie sierściuchy, płazy, gady, owady. Każdy znajdzie dla siebie coś miłego i nie umknie przed moim aparatem.

Obrazek

Lucynko, możesz być z siebie dumna nie tylko razObrazek Nie wiem jak Ty to robisz, że w ciągu jednego dnia wypielisz całą działkę? U mnie tak czyściutko nie jest, ale to za sprawą mojego ulubionego zajęcia, czyli nadmiernego zaangażowania w robienie fotek. Ale przecież. to wszystko dla WasObrazek
Nie przyzwyczajaj się do kwiatów You're beautiful. Ona zapomniała jak wygląda i założyła kwiatki od innej różyczki ;:306 Nie przeczę, są śliczne, ale nie jej.
Boisz się takich maleńkich zwierzątek? Toż to my stanowimy dla nich zagrożenie, nie one dla nas.

Obrazek

Ewelinko, gdybym tylko chciała, to mogłabym je pogłaskać :tan Dzień był bardzo przyjemny i nareszcie słoneczny. Za to po powrocie, tradycyjnie już, znowu lunęło i padało aż do dzisiejszego, późnego ranka. Teraz już nie pada, ale za to wieje, że mało głowy nie urwie. Ale ja dzisiaj i tak siedzę cały dzień w pracy, to mi to lotto ;:306

Obrazek

Dorotko, kwiaty You're beautiful, są tym razem zupełnie inne. Wyglądają jak balowa sukienka złożona z kilku warstw tiulu. Są śliczneObrazek Już po pączkach widziałam, że coś jest nie tak. Nawet chciałam je wyciąć, ale zrobiło mi się ich szkoda. I całe szczęście, że tego nie zrobiłam :tan Marc Chagall mnie też fascynuje. Sama nawet budowa krzaczka. Stoi sztywno wyprostowany, zwarty. I ma kwiat przy kwiecie. Po prostu cudo. Ale na dwa krzaczki, to ja miejsca nie mam.
Tak blisko mam las, a wiewiórki do mnie nie przychodzą ;:145 Zaraz pobiegnę do Ciebie zobaczyć fotki, bo chyba zrobiłaś? Tylko nie mów, że nie ;:202

Obrazek

Jadziu, kilka lat temu byłam z eMem w motylarni. Nazwa trochę zbyt szumna, kasa zbyt wielka, a motyli tylko kilka. Najpiękniejsza była ćma, większa niż ludzka dłoń ;:oj
Też mi się wydaje, że zwinka wkrótce zostanie mamusią. Jest wyraźnie grubiutka. Staram się jej nie niepokoić, ale w końcu będę musiała tam troszkę uporządkować. Obawiam się, że może wtedy się wyprowadzić.

Obrazek

Asiu, aksamitki drobnolistnej nie mam. Miałam w ubiegłym roku, ale mi się nie wysiała. Ta, którą widzisz u mnie, to aksamitka wysoka Fantastik. Najpiękniejsza aksamitka wśród aksamitek :heja Nasionka będę zbierać, jak będziesz reflektować, to się upomnij ;:108
Marc Chagall jest nie do podrobienia. Bardzo mi się podoba pokrój krzaczka i to, że kwiaty ma w dużym zbiorowisku. Są pełne i cudowne. Ale zapach, jeżeli w ogóle go ma, jest bardzo nikły. Właśnie sprawdziłam na stronie szkółki i tam piszą, że pachnie intensywnie ;:218 Wąchałam go ostatnio, ale już nie pamiętam. Sprawdzę ;:108

Obrazek

Ewuś, spacerując po Twoim ogrodzie, stwierdziłam dokładnie to samoObrazek Całe szczęście, że to forum istnieje, to mamy możliwość poznawania nowych roślin, nie tylko tych, które mamy u siebie. Jaszczurka wyraźnie ma w brzuszku jajeczka, będą dzieci :heja

Obrazek

Danusiu, jeszcze są żaby, albo ropuszki. Albo i to i toObrazek

Obrazek

Iwonko, takie pisklaki tuż pod nosem, to fajna sprawa ;:138 Niestety takie widoki na co dzień są mi obce ;:145 Teraz jak przychodzę na działkę, to w pierwszej kolejności sprawdzam czy jaszczurka się nie wyprowadziła i czy nietoperki smacznie sobie śpiąObrazek

Obrazek

Kasiu, jak są torpedowce, to i lotnisko musicie mieć ;:306 Kociska łapią jaszczurki? A to paskudy ;:124 U mnie jedna, jedyna.A przynajmniej tylko jedną widzę.

Obrazek

Dzisiaj w pracy miałam 1.5 godzinną przerwę. Blisko mam sklep ogrodniczy i często tam zaglądam. Ale niezbyt często udaje mi się coś kupić. Ale dzisiaj byłam zdumiona ilością kwiatów. I oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami. Ale pokażę Wam dopiero jutro, bo dzisiaj już niestety światło do kitu i marnie widać. Proszę uzbroić się w cierpliwośćObrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra, czekamy ;:65 , a powiedz Iwonko co to za kolczasty zielony kwiatek?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To mikołajek nadmorski, ale taki ogrodowy. Em go kupił wiele lat temu na targach w Poznaniu.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawy, fajny ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko możesz Marca Ch pokazywać w różnych odsłonach,ja mam tylko kilka fotek,ale jestem nim zachwycona ;:167
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ciekawe co kupiłaś ? Iwonko, masz jeszcze wolne miejsce na te nowości ?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, w następnym roku Twój Marc Chagall też będzie już zjawiskowy. Mój jeszcze jest niewielki. Mam nadzieję, że tak naprawdę pokaże na co go stać dopiero za jakiś czas. Jednak już teraz mogę powiedzieć, że jego urok jest nie do odparcia :heja W każdym razie, ja jestem pod jego wpływem.
Ewo, kupiłam cudną ostróżkę pełną, driakiew purpurową, szałwię jednoroczną i ostróżkę miniaturową.
Zastrajkował mi internet, nie widzę nawet własnych zdjęć. Waszych też nie widzę ;:145
Najwyraźniej pora iść spać. Może jutro będzie lepiej :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Następnym razem wręcz tym goniącym cię chmurom mój adres :lol: Ja je przyjmę z otwartymi ramionami...
You are beautiful ma teraz fajny odmienny kształt, może chciała się wyróżnić :wink:
Możesz coś napisać o Rhapsody in Blue? Podejrzewam jedną ze swoim o bycie nią, ale spotkałam się z twierdzeniem, że jej kwiaty dorastają do 6 cm, a moja trochę większe ma mimo, że jeszcze malutka... Czy ona pachnie?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko ogród daje czadu :) pięknie kwitną róże i liliowce :) ;:63 ja w przyszłym roku chyba wzbogacę swoją kolekcję o kilka róż :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko piszesz tak obrazowo że czuję jakbym razem z Tobą na działce zbierała ślimaki, robiła zdjęcia i oglądała jaszczurkę :;230 ileż to razy wychodzą z planem pracy do ogrodu a kończy się jak u siebie ...plan przekładam w terminie :;230 Zakupy brzmią ciekawie, ja też zamówiłam ostróżkę niską u Starkla ale wyszły :wink: ciekawa jestem jak wygląda? Mam podobny przypadek z różą! jaśniejszy pęd i inaczej wyglądający kwiat, chociaż w kolorze róży macierzystej ;:oj
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to pokaż co tam kupiłaś?
Wiesz, nigdy nie wiadomo co się w krzakach czai? A jakby jakiś egzotyczny wąż/żmija zwiał z zoo i mnie ukąsił? Jeszcze jakim jadem śmiertelnym ;:224
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”