Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko..fajnie że udało ci się na działeczkę zajrzeć i w planach dziś także. ;:128 Życzę więc wspaniałej pogody, chwastami się nie przejmować..odpoczywać i podziwiać kwiatki. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Nachyłek ;:306 ? No popatrz a ja myślałam, że to aksamitka ;:306 . Ja też mam nadzieję, że moja wróżba się spełni ;:224 . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę :wit .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko podglądałam Twoje chorowanie, dobrze że juz po wszystkim i możesz robić to co chcesz.
U mnie pogoda nie przypominajaca lata, ponuro, raz po raz wyjdzie słoneczko po czym sie zachmurzy i naleje.
Chaściory tak jak u Ciebie rosną i sie bujaja ale jak my sie bujniemy ;:306 to śladu po nich nie będzie.
Gołąbki nie uciekły :?: radują męża :?:

pozdrawiam
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Niedziela lada moment się skończy, a ja znowu w domu. ;:223
Czasami tak bywa, że nie to się ma, co się chce. ;:108
Dobrze że wczoraj aparat zapełniłam zdjęciami z działeczki, to sobie przynajmniej na nie popatrzę.

Kasia [100780] - mam nadzieję, że przynajmniej jedna z nas się na to upragnione łono wybrała. ;:218
Jasne, że to byłaś Ty, bo masz je przed domem, ;:333 a mnie się plany skikrały. ;:222
Pogoda zgodna z Twoim życzeniem, to chociaż na balkonie mogłam sobie posiedzieć. ;:108

Zuziu111 - wszystko byłoby cudnie, gdyby nie zmiana planów, ;:124 ale już przebolałam.
Może jutro.... Już odpukuję w niemalowane. ;:7

Ewelinko - prawda, że dziwny ten nachyłek? :shock:
Mimo wszystko nie mogę powiedzieć, że weekend był nieudany. ;:185 Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona. :tan

Krysiu [leszczyna] - przykro mi z powodu nieprzyjemnej pogody. ;:168
Idą upały, to pewnie i u Ciebie będzie wreszcie prawdziwie ciepłe i pełne ;:3 lato. W każdym razie takiego życzę Ci z całego ;:167
Skąd wiedziałaś o gołąbkach? Właśnie wybyły. ;:145 Tym razem jednak za sprawą osobnika na dwóch nogach, bo oprócz ptaków ubyło też dość dużo pszenicy dla nich przygotowanej. :oops: M załamany, stąd zapewne gorsze samopoczucie. ;:174
Cieplutko i słonecznie pozdrawiam. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnego wieczoru. ;:97
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A mnie Luciu z łona zgoniła burza, najpierw deszczyk niewinny a potem lunęło solidnie...no i znowu siedzę przed laptopem! Obrazek
Muszę moim rozchodnikom zrobić zdjęcia z bliska.... czy też takie mam? :lol:
Tak narzekałaś na heliotrop, a śliczny jest ;:63 no i liliowce trochę zapłakane ale kwitną ładnie :D
Miłego wieczoru i wspaniałej niedzieli ;:196 ;:196

p.s. o rany! doczytałam o gołąbkach ;:oj niech mu łapska sparszywieją ;:14
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czytam o gołąbkach ;:oj ...no wiesz...najzdrowszego taka sytuacja powali z nóg...współczuję Małżonkowi z serca.... ;:167
Ludzie to hieny...patologia... Na szczęście nie wszyscy ale...wystarczą takie czarne owce... :twisted: ;:145
Działeczka szaleje kolorami i to pociecha największa... :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ktoś Wam ukradł gołąbki??? Nie, no chamstwo ;:223 ;:14
Lucynko już starczy tych nieszczęść, za dużo tego na raz.
Trzymaj się ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niedziela lada moment się skończy
;:202 Ja mam chyba naprawdę inny kalendarz niż Wy :;230 U mnie dopiero sobota się kończy, ale jak widać niektórzy żyją szybciej ;:108 Heliotropy super wyglądają w takiej gromadce. Tam masz posadzonych kilka czy jeden tak się rozrósł. Moje dużo mniejsze i dopiero teraz nieśmiało zaczynają kwitnąć. Za rozchodnikami nie przepadam, ale kwiatki mają fajne, takie gwiazdeczki ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

;:306 ;:306 ;:306 Wszystko mi się dzisiaj poprzestawiało. Z soboty zrobiłam niedzielę, bardzo jestem ciekawa, którym dniem tygodnia nazwałabym dzień jutrzejszy.... Dziękuję, Iwonko! ;:180

Marysiu [Maska] - mnie nic nie musiało z łona spędzać. ;:131 Sama się spędziłam.
Zdjęcie pokazuje kilka heliotropów i żaden z nich nie jest taki, jak były przed rokiem. ;:185 Słabiej kwitną. ;:222 Wina małej ilości dni w pełni słonecznych. One kochają ;:3
Sfotografuj swoje rozchodniki, może jakieś machniom wykonamy. ;:204
Cieszę się, że niedziela jeszcze przede mną, :tan choć ja i tak niedzielę mam codziennie. Dziękuję. ;:196

Maryniu - cóż, jacy by nie byli, to jednak trzeba wśród ludzi żyć i wierzyć, że wyłącznie jednostki to takie czarne owce. ;:108
Kwiatki cieszą, głównie mnie, choć M też lubi na nie popatrzeć. ;:333

Kasiu [100780] - sprawdza się stare powiedzenie, że nieszczęścia chodzą nie tylko parami, ale wręcz całymi stadami. ;:145
Dziękuję, ;:196 damy radę, ;:63 bo cóż innego nam pozostaje...

Iwonko1 - cieszę się, że jesteś czujna i jutro do pracy nie popędzisz. :;230
Dzięki za zwrócenie uwagi na moje zakręcenie. ;:196
Heliotropy rosną w grupie i po tym najlepiej widać, że nie są zbyt piękne.
Niskie rozchodniki mam na skalniaku. Lubię je. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niestety, Lucynko, właśnie jutro pędzę do pracy ;:222 I to rowerkiem ;:333 Niedziele i święta mnie nie dotyczą. Taki sam dzień do pracy, jak każdy inny.
Zapomniałam pochwalić liliowce, co niniejszym czynię ;:138 Mam cztery, z czego zakwitnie chyba tylko jeden. Dwa co prawda młode, to może jeszcze muszą poczekać? Ale jeden siedzi w ziemi już chyba trzeci rok i nic. Chyba się w końcu go pozbędę, bo ile mam czekać?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ja tam mówię, że mam 6 sobót i jedną niedzielę ;:306
No wiesz! masz kilka heliotropów i jeden nie spełnia oczekiwań ;:306
Zrobię zdjęcia, ale mam też sporo nowych niewielkich rozchodników, bo jakiś wiosenny zakup poczyniłam, a teraz dopiero wsadzam na skalniak. Nawet nie wiem które kwitły bo siedziały w doniczkach w kiepskich warunkach ;:223
Sympatycznej niedzieli ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko ja o gołąbki spytałam bo nowe, w nowym miejscu czy nie odfrunęły.....tak miało brzmieć moje pytanie.
A takiej odpowiedzi bym się w życiu nie spodziewała....ale musi to być ktoś kto zna teren i wiedział gdzie wleżć żeby jeszcze pszenicę zabrać. Na takie zachowania ludzkie niekiedy nie dajemy znaleść określenia ;:108
Pozdrawiam Was ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kochana, coś się los na Was uwziął, jeden po ludzku wspomaga, aby podnieść na duchu chorego a inny przychodzi jak po swoje. ;:222
Kradzione nie tuczy i kiedyś los takiemu da nauczkę, oby pożałował swojego postępku. :pogon
To świetnie, że mama ma towarzystwo a najważniejsze, że jest z tego zadowolona, bo i Tobie jest teraz lżej. :tan
Ogrodowe impresje przywróciły Ci dobry humor, chociaż zal za gołąbkami jeszcze długo będzie Was dręczył, wszak one były jak rodzina. ;:215
Pozdrawiam całą rodzinkę i dobrego tygodnia życzę, już bez żadnych przykrych numerów. ;:167 ;:4 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Lucynko, dawno nie byłam u Ciebie, i co widzę? Ano to samo - kolorowy, ślizni wypielęgnowany świat, pełen ukochanych roślin. Liliowce urzekające - niestety, u mnie nie kwitną, pewnie przez te ciemności i gęstwinę. Za to kwitną hortensje i hosty - muszę się tym zadowolić. Pozdrawiam Cię serdecznie. Iza.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Piękny dzień pełen słońca na bezchmurnym niebie, a ja znowu w domu...

Iwonko1, nie zazdroszczę Ci pracy w niedziele, ale cóż - 'dla chleba, panie, dla chleba'.
Trochę też dla kwiatków. ;:63
Dziękuję w imieniu liliowców. ;:180 Moje też prawie wszystkie młodziutkie, a widzę, że mają pąki. Myślę, że i Twoje zakwitną. Może są późniejsze. ;:218

Marysiu [Maska] - może być i tak: sobota, sobota, sobota, sobota, sobota, NIEDZIELA!!!
Wszystkie kilka heliotropów nie spełniają moich oczekiwań. ;:204 Gdyby to był jeden, nie marudziłabym.
No nie! Rozchodniczki w nieodpowiednich warunkach trzymać...toż to zbrodnia niesłychana! :shock:
A tak poważnie to bardzo jestem ciekawa, jakie one są. :roll: Może jeszcze zdążą zakwitnąć, a raczej na pewno zdążą. ;:303
;:cm

Krysiu [leszczyna] - niezależnie od intencji, to jednak musisz przyznać, że miałaś wyczucie, a może intuicję. ;:108
Nie ma mocnych na bezmózgowców. ;:14
;:cm

Stasiu - ja również hołduję powiedzeniu, że kradzione nie tuczy. Mimo wszystko jednak są tacy, którzy mają inne zdanie ;:108 i choć to tylko jednostki, to krwi napsuć potrafią. ;:145
Jako że gołąbki to hobby M, już zapowiedziałam, że jeśli on na piątkowej giełdzie nie kupi sobie choć jednej parki, to ja na niedzielnej kupię mu ze trzy. Ucieszył się i obiecał, że sam sobie kupi, ;:108 bo - wiadomo - ja się na gołębiach nie znam. ;:224
Dziękuję i wzajemnie zdrówka Wam życzę. ;:97 ;:79

Izuniu [IzabelaS] - liliowce potrzebują słońca, a hortensje niekoniecznie, więc niech Ci pięknie kwitną i cieszą oczy. ;:63
Pozdrawiam równie serdecznie. ;:196

Obrazek Staruszek.

Obrazek Dziewanny jeszcze kwitnące.

Obrazek Zaczynają rudbekie. Jesień idzie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek Szkarłatka amerykańska wkrótce już pokaże swoje śliczne koraliki.

Obrazek Dojrzewają nasiona maków.

Obrazek Większość jeszcze kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Startuje odętka wirginijska.

Obrazek Floks gwiaździsty podbił moje serce.

Obrazek Jeden eukomis przekwita...

Obrazek... drugi zakwita.

Obrazek Budzi się rozwar wielkokwiatowy.

Obrazek Rudbekia wschodnia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”