Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Miłego działkowania i podziwiania :) Pustynnik ;:167

Iwonko wstawię zdjęcie mojej Maritheresie, porównaj. :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko jak tam pyszne śniadanko? przygotowane pewnie przez mamuśkę :?:
Mój pustynnik już przekwitł i nawet liście żółkną, czy one po przekwitnięciu znikają?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne fotki pustynnika mistrzem jesteście koleżanko ;:215 ;:180 Kwitnące dalej moje dopiero i to niektóre zaczynają paczkować.Też melduję się Iwonko w nowej części
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit Iwonko, Sweet Honey i Jazz, śliczne, na płatkach pląsają kropelki deszczu, niczym nutki, wydobywająca sie z pod
palców wirtuoza . Super róże i super fotki ;:215
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ja się zastanawiam nad moją, czy jest tą, za którą ją mam, ale widzę, że popularna Mariathersia w róznych wątkach, bardzo różnie wygląda... ;:218
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moja Mariatheresa wygląda tak jak ta na zdjęciu wyżej. ;:108
Niniejszym sadowię się w nowym wątku i ostrzę sobie apetyt na oglądanie ładnych widoków.
Piękna lawendowa dalia. Jaka odmiana Iwonko?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ewelinko, na mojej działce w tej chwili jest gąszcz, chociaż Jadzia nie tak dawno temu twierdziła, że mam jeszcze dużo miejsca :;230 Wiedziałam, że to tylko złudzenie. W tej chwili jest tak, jak lubię. czyli dużo i kolorowo ;:108 Ta róża, to Mariatheresia. Krzaczek nie za wielki, ale za to kwiatów na nim sporo. Już mi się podoba.

Obrazek

Krysiu, już wczoraj porównałam i wiedziałam, że moja wygląda tak samo. dzisiaj potwierdziła to etykieta. To Mariatheresia ;:63 Jak na razie jestem nią zachwycona.

Obrazek

Marysiu, tatuś kupił bułeczki, a mamusia przygotowała śniadanko ;:63 Później była kawa i składany wafelek z kajmakowo-orzechową masą również przygotowany przez mamę. Następnie opita i najedzona jak bąk wskoczyłam na rowerek i pomknęłam na działkę. Musiałam- w końcu dzisiaj wtorek ;:306
Pustynniki tracą liście po przekwitnięciu, ale zajmuje im to sporo czasu. Dość długo szpecą rabatkę.

Obrazek

Jadziu, mów do mnie Mistrzu :;230 Twoim zdjęciom również niczego nie brakuje. Fruczaka chwytasz w locie ;:63 Z daliami mam w tym roku zgryza, bo mam aż cztery takie same, co oznacza, że w zakupionych musiały być pomyłki. jeszcze chociaż żeby byłe różne, ale identyczne ;:223 ?

Obrazek

Wandziu-mimoza55, jak Ty to ślicznie ujęłaś ;:oj Drzemie chyba w Tobie dusza poety ;:63, muszę to sobie zapamiętać. Sweet Honey, to maluszek z jesieni. jestem nią zachwycona. jazz, to też jedna z moich ulubionych.

Obrazek

Aniu, kwiaty na pewno się między sobą różnią ;:108 Swoją po prostu obserwuj, może następny kwiat będzie inny?

Obrazek

Wandziu-wanda7, moja też tak wygląda ;:108 A na dodatek jest obsypana kwiatami, już mi się bardzo podoba. Trudno zrobić jej zdjęcie. Przy słonecznej pogodzie kwiaty "świecą", jakby były pomalowane farbą fluorescencyjną.
Jutro sprawdzę, czy przy dalii jest znacznik, ale szczerze w to wątpię. Jakoś nie mam szczęścia do dalii, w większości trafiają mi się pomyłki ;:223 Jak na razie, tylko jedna jest zgodna.

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzisiaj od rana wypatrywałam zapowiadanych upałów. Spoglądam z jednej strony i widzę chmury, a na termometrze 13 stopni ;:202 Z drugiej strony też chmury, ale nie mam termometru. To może jednak jest cieplej ;:306 ? okazuje się jednak, że nie jest.
Jadę w takim razie do rodziców na śniadanie. W połowie drogi zaczyna padać. Od razu deszcz jest gęsty, ale drobny. Lać zaczyna jak już jestem blisko, to i zmoknąć za bardzo nie zdążyłam.
Po śniadaniu jadę na działkę. Cały czas świeci słońce, chociaż jest raczej chłodno i mocno wieje. Na działce nie widać, żeby ostatnie wichury i deszcze spowodowały jakieś większe uszkodzenia. Tylko połamała się zupełnie stara glicynia. Ale widać, że pnie już były spróchniałe. Ile mogła mieć lat? Na pewno sporo, bo odkąd mamy działkę, to ona już była. czyli przynajmniej 25 lat.

Obrazek

Dzień niestety jest bardzo niespokojny pogodowo. Dopiero co świeciło słońce, a teraz już nadciągają ciemne chmury i grzmi. chowam rower i fotel do domku i jeszcze zaczynam pielić, ale już za chwilę zaczyna padać. Pada krótko, ale za to bardzo intensywnie. Za chwilę znowu świeci słońce. Zakładam gumowe rękawiczki i nie tracę czasu, tylko biorę się za robotę. Trochę wypieliłam, ale znowu nadciągają czarne chmury i za chwilę znowu pada ;:222 Zrobiło się zimno. I tak było cały czas.

Obrazek

Pomiędzy deszczami próbowałam trochę pielić, ale jednak nie był to dzień na takie czynności ;:224 Za to miałam mnóstwo czasu na trzaskanie fotek, co z radością czyniłam :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po deszczu moja droga przez las prezentuje się fatalnie. Rowerem nie da się nią jechać ;:222 Jechałam leśna ścieżką i ta dróżka byłam w dużo lepszym stanie.

Obrazek

O 17-ej, po kolejnej ulewie zebrałam się do domu. Całą drogę za plecami miałam takie chmury.

Obrazek

Tym razem nie udało się im mnie dogonić :tan Nareszcie byłam szybsza. Pomimo niesprzyjającej pogody, dzień spędziłam świetnie i do domu wróciłam przyjemnie zmęczona, aczkolwiek nie bardzo wiem czym :;230

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko :wit
Pustynniki przepiękne. Na razie cały czas należą u mnie do dość trudnych roślin latego bardzo podziwiamn, że tak pięknie u Ciebie kwitną i tak pięknie i bujnie się prezentują ;:303 ;:215 ;:180
Przetaczniki też super, szczególnie ten pochylający się nad ścieżką.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko nie ma sprawy będę do Ciebie mówiła mistrzu foto ;:215 Powodzenie wśród owadów ma też Pretty sunrise z tego co widzę .Wczoraj mojej wyciełam następny gruby pęd to samo Elmshornowi .Wiosna myślałam ,że pędy te sie zregenerują jednak nic bardziej mylnego.Podczas cięcia nie można być sentymentalnym tylko ciachać równo, bo potem jest dodatkowa robota.Znowu przebojowy także wtorek u nas też sie chmurzyło świeciło słonko jednak deszczu tylko 2 krople spadły
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tyle do nadrobienia :roll:
Czas mi umyka i zastanawiam się, jak Ty godzisz pracę zawodową, dom i działeczkę i to z daleka od domu
Pogodę miałyśmy dzisiaj taką samą.
Co chwila padało. Ale mnie to nie przeszkadzało, bo siedziałam do wieczora w pracy
Zdołałam tylko podlać kwaity
A na sobotę zapowiedziała się koleżanka od rana
Znowu nie popracuje, a kiedy zetnę przekwitnięte kwiaty?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Rozsiadłam się do czytania, a tu... wątek mi się skończył ;:306 Przybiegłam więc czym prędzej do nowego. A tu jak zwykle wyścig z deszczem :lol: Fajnie, że tym razem wygrany ;:333 Różany spektakl cudny, ale i innym niczego nie brakuje. Ja też uwielbiam różnorodność.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Iwonko - cudne zdjęcia, przeglądałam je i zastanawiałam się, czy nie zamierzasz zrobić np. kalendarza. Jak już będziesz go miała, nie zapomnij podesłać mi jednego egzemplarza, jak widzisz przyda mi się, bo z dniami tygodnia jakoś ostatnio mi się miesza. Ale to chyba przez to, że jestem na urlopie, troszkę dłuższym, bo mam wakacje!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko deszcz potrzebny, tylko dlaczego tak zimno? U mnie rano było dzisiaj zaledwie 10 stopni... Pełnia lata ;:219
Piękne zdjęcia! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Iwonko, umknęło mi otwarcie nowego wątku, ale nie tak strasznie :oops: Trzecia strona to jeszcze nie tragedia. Za to obejrzałam dokładnie wszystkie fotki ;:108
Pokiwałam smętnie głową czytając jak goniła Cię chmura. Wyobraź sobie, że nam z eMem w sobotę udało się dogonić chmurę, która to porządnie przetrzepała nam tyłki a ja fryzurę miałam wprost od fryzjera ;:306 Nie muszę dodawać jak wyglądałam potem :;230
Czekam na fotki Jalitah ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”