Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Witaj :wit . Widzę, że różane pomyłki u Wszystkich się zdarzają :roll: . Rzeczywiście nie samymi różami człowiek żyje, pozostałe rośliny równie ładne ;:333 . Fajnie, że samodzielnie ukorzeniasz rośliny ;:333 . Czy tam widzę bez koralowy ?? Niebo po burzy bardzo ładnie złapałaś ;:333 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś, czy ja aby prawidłowo odczytałam? :roll: Okulary mam na nosie, więc zapewne tak.
Cukinia z własnej grządki ;:111 i fasolka ;:111
Kiedy sadziłaś, w lutym? :shock:
Śliczne różyczki, ;:333 a najładniejsza ta oszukana, ;:215 ;:215 co to miała być 'Rhapsody in blue'! ;:63
Obraz nieba po burzy taki realistyczny! ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale to już chyba zawsze tak jest, że część patyczków się ukorzeni, inne nie.
Ja wsadziłam dwa patyczki hortensji w ziemię, początkowo oba rokowały ale po jakimś czasie tylko jeden został. Teraz w drugim roku to już całkiem pokaźny krzaczek i ma kilka pączków!

Ewa, cudne masz kwiaty :) widzisz, ja już kilka razy próbowałam z malwami, kupuje cudne, kwitnące sadzonki, ale bardzo szybko tracą wigor i zaraz atakuje je rdza. A potem sterczy taki chabedź...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ale mnie wkurza ta pogoda ;:223 ... cały dzień takie chmury i ani kropli deszczu ;:222

Obrazek

Marysiu ;:cm za identyfikacje... co do niektórych nie miałam pewności, a innych wcale nie rozpoznałam np. bez koralowy... Karteczki od ciebie miałam, ale w euforii sadzenia wsadziłam razem z patyczkami i się rozmoczyły ;:306 tak więc jak poszły do gruntu to jako bezimienne :oops: Fasolkę miałam taką fioletową od córci ... i poupychałam koło ogrodzenia... urosła i nadal kwitnie :wink:

Iza nie ma za co zapewne, co ogrodnik to inny sposób na ukorzenianie :) i inne efekty. 80 szt. to niezły wynik... Sprzedaż to sprzedaż... nie ma co chrząkać ;:333 jak tylko masz zbyt to życzę powodzenia ;:333

Aniu ja dopiero raczkuję więc może to tzw. fuks ... moja niby Maizner Fastnacht rozkwitła na dobre i wygląda tak :)

Obrazek

Basiu i właśnie dla tych frykasów ta zabawa w sadzenie i sianie ;:32

Ewelinko to bez koralowy udało mi się go ukorzenić :) Niestety burza była obok i nie dała mi ani kropli deszczu ;:174

Lucynko wszystko z twoim wzrokiem OK :D cukinie sadziłam na rozsadnik w marcu (potem na troszkę do foliaka ) , a fasolkę do gruntu końcem kwietnia ... Wczoraj zjedliśmy i czekamy na kolejna porcję bo kwiatków jest sporo ;:333
Szkoda tylko że ta burza przeszła bokiem ;:223 ... a róża to miała być Maizner Fastnacht ale i tak jest ładna ;:215

Mariolko malwy sieje sama... fakt na listkach pokazuje się rdza, ale to jest tylko ich przypadłość i się nie roznosi na inne kwiatki ... całkiem żółte liście obrywam i palę ... mimo to tak je lubię bo kojarzą mi się z ogrodem babci ... podobnie jak floksy ... też od dołu obsychają, ale za to jak pachną ;:215

Dzisiaj zrobiłam fotkę polnemu chabrowi... zakwitł w truskawkach ...

Obrazek

A to NIE MISS FINE

Obrazek

i Hortensjo-we początki... ale jeszcze nie z patyczków ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje ulubione puste malwy...

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu nawet jak nie Rapsody, to i tak śliczna. ;:oj Jesteś niesamowita z ukorzenianiem z patyków. ;:180 Pozazdrościłam Ci sukcesów, :wink: urwałam wierzchołek pędu Limelight i już po dwu tygodniach widać, że ukorzeniła się. :tan Na ogrodówkach się nie znam, nie pomogę w identyfikacji. ;:185 Miłego świętowania. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

A może to Tiffany? lub Sunset Celebration
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu ja też się nie znam , ale jak rosną to nie będę im przeszkadzać ;:306 może ktoś je nazwie ... kiedyś a jak nie to będą nn :lol: byle ładnie rosły ... a to mój pierwszy liliowiec ;:333

Obrazek

-- 1 lip 2017, o 21:35 --

Aniu jak się bardziej rozkręci to będzie łatwiej ja nazwać... ma kolejny pączuszek ... poczekamy zobaczymy :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No rózyczki śliczne ;:215 , ja ukorzeniłam sporo patyczków i wsadzam pomału do ziemi, ale u mnie wszystkie będą NN na początku, potem dopiero się okaże jak mają na imię :wit , dobrego nowego tygodnia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko mnie jakoś patyczki róż nie chcą się ukorzeniać... hortensje dały radę ;:333 , a róże padły ;:222 ... taki pech :oops:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ewciu ja patyczki wkładam do doniczek, chowam w zacienione miejsce, a na zimę okrywam gałązkami z choinki i wiosną czekam które są żywe, resztę usówam i daję jeszcze czas, teraz własnie wysadzam, nie wszystkie się ukorzeniają, ale zawsze jest kilka sztuk :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Itak masz spore osiągnięcia, skoro tyle hortensjowych patyczków ukorzeniłaś ;:138 A z różami dalej próbuj, w końcu może się uda. Rhapsody in blue ukorzeniałam i udało mi się to. Dwie już oddałam, teraz czekam aż zakwitną kolejne patyczki i jeżeli wśród nich będzie Rhapsody, to już jest Twoja. Jeżeli już nie mam do oddania, to wyślę Ci patyczki. Już zaczyna kwitnąć, to zanim zmontuję paczuszkę dla Ciebie, to sprawa się wyjaśni ;:108
Ta pomyłkowa w fazie niezupełnie rozwiniętej, rzeczywiście przypomina Augustę, ale już rozwinięty kwiat jest trochę inny. Chociaż akurat Augusta jest bardzo zmienna, wiec może jednak to ona.
Pięknie jest Ewuniu u Ciebie, tylko deszcz by Ci się przydał. U mnie popadało obficie ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu no widzisz jaka Ci się już uzbierała kolekcyjka hortensji ;:333 Wśród przywiezionych wczoraj chyba mam podobnego liliowca :D Nie wysiałam w tym roku bławatków :wink:
Ładna ta fine nie fine :uszy
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewka- gdzieś Ty kupowała swoje różyczki, że są takie pomyłki? Jedno trzeba im przyznać - urokliwe są nizmiernie! ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu i przepadało? Bo u mnie w sobotę, niedzielę i dzisiaj nad ranem. Więc ogród wdzięczny za to i ja również.
Jakbyś zbierała nasionka malw, to ja poprosze tę ciemną... miałam u siebie taką, ale straciła mi się, w zamian mogę dać inne różowe (jasny róż w dwóch odcieniach i chyba jeszcze taka cytrynowa jest - musi zakwitnąć bo zapomniałam już, puste oczywiście)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonka No to zrobię w/g twojego opisu ... spróbuje Ballerinę bo tak mi się podoba :)

Iwonka 1 u mnie nadal chroniczny brak deszczu ... wczoraj pokropiło jak ksiądz kropidłem i tyle :roll: Chętnie przygarnę Rhapsody in blue bo przynajmniej będę miała pewność, że ona to ona... mam mało różanych krzaczków więc jak będziesz mieć coś na zbyciu to pamiętaj o mnie... Mogę podesłać ci hortensję z ukorzenionych jak już okrzepną i będę pewna, że nic się z nimi złego nie podzieje ;:168

Marysiu mój bławatek sam się rozgościł w truskawkach :lol: w pobliżu jest łan zboża więc chyba sam przyleciał z wiatrem... ja też nie wszystko posiałam , a i z posianych nie wszystko mi wzeszło ;:222 , ale za rok też będzie wiosna ;:306 (mam taką nadzieję )

Ewka Znalazłam zapiski akurat - Rhapsody ... przyszła razem z Balleriną i Lykkefund od znanego sprzedawcy Flo......a. Miała oryginalną etykietkę ze zdjęciem ... :oops: Inne to tak różnie ... ale co tam niech tylko ładnie rosną ;:333

Basiu już mogę ci wysłać czarną malwę bo mam nasiona z ubiegłego roku ... będziesz mogła je jeszcze teraz wysiać to na następny rok ci zakwitną ... podaj adres na PW :lol: Ja chętna na puste... wiosną dostałam od Marysi miks, ale jeszcze nie wiem jak zakwitną bo są malutkie... Ja tak lubię puste, że mogą mi rosnąć wszędzie :lol:

Obrazek

I słoneczniczek pstry :) ... taki wesoły.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”