Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

;:168 Tereniu, dawno mnie u Ciebie nie było ale już zaległości nadrobiłam . Jak zwykle pęknie u ciebie, kolorowo , roslinki dorodne pomimo niesprzyjającej wiosennej aury. Super ,ze masz domek na działce ...ogród w zasięgu ręki to jest dobrodziejstwo. Kompozycja ostróżek z maruną szczególnie mnie urzekła ;:215 Posyłam serdeczności ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale bogactwo kwiecia ;:215 Zwłaszcza ostróżki powalają ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, ten las ostróżek robi wrażenie. ;:333 Jest cudny! ;:63 ;:63

Zdrówka i dobrej pogody życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu ładnie to sobie skomponowałaś! takie świece stojące! Właśnie sobie uzmysłowiłam że podczas mojej nieobecności padły Klip Daggi :wink: bo chyba nie ślimaki, a raczej nie podlewanie je unicestwiło ;:14 Muszę zdobyć nasiona na następny rok :wink:
Ładne masz pergole, myślę że są kupowane....no chyba że Twój M taki zdolny??? Ja też na następny rok muszę się wreszcie na coś zdecydować :wink:
....i nie wiem co to za roślina ;:oj sama mam jedną do identyfikacji ;:306
Amorfa jeszcze nieduża! u mnie szaleją na niej pszczoły i wszystkie mają pomarańczowe od pyłku nóżki ;:306
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Teresko przejście do altany wygląda super ;:63 normalnie jak z jakiegoś zaczarowanego ogrodu :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu przecudny ten ostróżkowy lasek ;:167 ,żeby i u mnie taki powstał lecz chyba to nierealne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Tereniu może jak się troszkę ogarnę w wakacje to przyjedziemy do Ciebie przecież to niedaleko samochodem :D
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tereniu, ile u Ciebie kwiatów ;:oj to nowy ogród ? a czy te pergole będą obrośnięte ?
Roślinki od Ciebie ładnie rosną , na razie w doniczkach , wole aby się ładnie ukorzeniły pod moim czujnym okiem :wink: Kiedy zakwitnie mi Lespedeza?
Oglądaj mnie w programie u MAI W OGRODZIE NA HGTV w niedzielę , potem w necie, za tydzień na tvn :lol: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostróżki masz wzorcowe ;:108
U mnie ślimaki objadły dolne liście, bie wiem, czy rosliny zdołają wybić od nowa
Papiery dostajecie w lipcu i co? zaczynacie coś, czy odkładacie na przyszły rok?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Was kochani serdecznie ;:4
Przepraszam za nieobecność ale tak jakoś schodzi - cały czas jestem na działce nawet do domu nie zaglądam a jednak ne mogę sobie poradzić , chwasty rosną jak szalone , susza straszna - deszczu zero albo jak przedwczoraj jedną minute dosłownie padało , wieje strasznie i jeszcze bardziej wysusza , podlewam cały czas praktycznie ale praktycznie nie da się wszystkiego podlać . Ślimaki też mimo suszy wychodzą i jak tylko spuszczę z oka to już coś zjadają .
Jadziu tak właśnie myslałam i swoje przetaczniki posadziłam w słoneczku . Oj na nasionka białego przetacznika się piszę chyba ze miałabyś jakąś siewkę ;:180 różowego tyle siałam i nic - nawet parę wyszło a potem padły nie wiem co zrobiłam nie tak ?
Jadziu u mnie wcale nie ma deszczu już chyba z półtora miesiąca - wszędzie widzę pada a u nas nic ani kropli .
Ostróżki się wysiewają ale i ja je wysiewam bo mi się strasznie podobają , czasami przesadzam jak rośnie nie tam gdzie trzeba , zresztą ja ciągle w kółko coś przesadzam ;:124 jak chcesz to na wiosnę podeślę Ci siewek bo teraz już mają po dwa metry i nie da się zapakować ;:196
Ewuniu bardzo przepraszam ze teraz dopiero piszę , ale cały czas na działce siedzę i próbuję powysadzać to z doniczek .
Na zdjęciu to Amorfa , to drugie pnącze to wiciokrzew tylko nie wiem jaki , nie znam nazwy .
Dławisz tez się chyba rozrasta , mój jest taki jak Twój bo razem je ukorzeniałam , jeden wsadziłam a drugi ty wzięłaś , mojemu na razie wbiłam wysoki kołek i tak się owija ale sięga mi do krzewuszki i muszę go pilnować , tez nie wiem za bardzo jak go poprowadzić .
Rdest i dławisz to chyba dwa pnącza na które trzeba uważać .
Witaj Natalio :wit
Cieszę się ze Ci się podoba - dzięki .
Bogusiu ;:196 miło ze jesteś .
Ja też rzadko ostatnio zaglądam a jak już to tylko popatrzę i muszę wyłączać bo bateria pada i nie dam rady wszystkich odwiedzić .
Roślinki te co przeżyły to rosną i cieszą oczy . Domku jeszcze nie mam - może kiedyś , na razie to taka prowizorka .
Bardzo dziękuję za wszystko i odwzajemniam .
Małgosiu dzięki ;:196
Lucynko dziękuję za miłe słowa i życzenia ;:196
Ja też posyłam serdeczności .
Marysiu witaj !!!
To samo tak wyszło - ja tylko sadziłam i sadziłam . Klip dagę chyba mam - to zbiorę nasionka i Ci wyślę albo może uda się podjechać do Ciebie , ale już chyba jesienią bo teraz gorący okres mam . Pergole zrobił M a właściwie to razem robiliśmy :D
Ja mam kilka takich roślin co nie wiem co to ?? może chwasty hoduję ??
Amorfa z patyczków od Ciebie ;:167 posadziłam ją za blisko tawuły i krzewuszki i teraz znowu muszę coś przesadzić tylko już nie mam gdzie - miejsca brak .
Dziękuję pięknie i tez pozdrawiam ;:196
Mariusz dziękuję - tak miało być ale coś w tym roku mi nie za bardzo wyszło .
Jadziu ;:196 powstanie lasek ostróżkowy - jak nie to ja mu pomogę . Chcesz nasionka czy sadzonki ??
Aniu zapraszam serdecznie ale już chyba w sierpniu bo teraz to mam bardzo napięty plan i dużo gości . Jak coś to pisz albo dzwoń .
Karolinko Gratuluje !!!!!!!!!!!! czytałam w Mai ale jeszcze nie oglądałam , może dzisiaj jak nie zasnę .
Cieszę się że roślinki rosną . Lespedeza powinna zakwitnąć w tym roku .
to nowa działka , stara na pewno wyschła całkiem bo u nas deszczu wcale nie ma a ja tam nie mam czasu i sił jeździć .
Czy Ty pamiętasz jakie roślinki mi przysłałaś jesienią ?? bo cos rośnie i nie wiem co ??
Małgosiu dziękuje w imieniu ostróżek .
U mnie ślimaki nie objadły tylko żółkną od dołu bo sucho a trudno wszystko podlać .
Jeszcze nie wiemy co zrobimy - bo na razie mamy kołowrotek , mieliśmy chociaż z ziemi wyjść do poziomu zero , zobaczymy jeszcze .

Trochę zdjęć choć najnowsze jeszcze nie zgrane .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,cudownie w Twoim ogrodzie ,ostróżki wiodą prym ,świetnie wyglądają wśród innych roślin czytam,że niedługo zaczynacie budowę ,świetnie ,bo będzie do przodu ,przyjedziemy na parapetówkę :uszy ,pozdrawiam i dużo zdrowia i siły życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ;:196 jeśli te Twoje cudne to siewki to też spróbuje wysiać bo dopiero zakładają nasienniki te moje ostróżki .popatrz Tereniu na moje gwiazdeczki ;:196 ;:196 Mam tylko jednego białego variegatowego przetacznika długolistnego Charlotte ale ma dopiero 2 łodyżki lecz jak będą nasionka to zbiorę .Zaczyna kwitnąć ten którego nasionka Ci wysłałam lecz jak zauważyłam nie ze wszystkich kwiatków są nasionka .Wreszcie udało mi się ukorzenić Pamelkę, bo jestem nieustępliwa w moich poczynaniach :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Kochani - jestem , żyję , czasem podczytuję wasze wątki ale brak czasu na pisanie . Deszczu nie było od dwóch miesięcy , cały czas podlewałam co się dało aby przeżyło - dzisiaj troszkę popadało ;:138
Bardzo przepraszam ze Was zaniedbuję ale obiecuje nadrobić , jeszcze ten tydzień mam bardzo gorący , jak go przeżyję to będę częściej zaglądać tutaj .
Zdjęcia oczywiście robię .
Witaj Martusiu ;:196
Dziękuję w imieniu ostróżek , ale moje nie dorównują Twoim ;:185 Twoje to dopiero cudne ;:167
Na parapetówkę zapraszam ;:180 i dziękuję za życzenia ;:168
Jadziu ;:167 cieszę się ze udaje Ci się ukorzeniać i już nawet pączki mają ;:333 Masz złote rączki do kwiatów :D
Na nasionka przetacznika się piszę ale mogą być i za rok albo dwa - jak będziesz miała ;:196
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Jak na tak długą suszę, to rośliny masz soczyście zielone, a i kolorów nie brakuje. Ostróżki biją wszystko na głowę.
U mnie prawie wszystko wyschło i już od tygodnia wycinam byliny. Na działce dominują kolory jesieni - żółty i brązowy.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ;:196 czy wysłać Ci już cebulki Ipheiona i Śniedka zwisłego, a także powojnika.Jakoś nie widać braku podlewania z góry bo wszystko zieloniutkie .U mnie też braki podlewania z nieba.Cudne ostróżki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”