Witam Was kochani serdecznie
Przepraszam za nieobecność ale tak jakoś schodzi - cały czas jestem na działce nawet do domu nie zaglądam a jednak ne mogę sobie poradzić , chwasty rosną jak szalone , susza straszna - deszczu zero albo jak przedwczoraj jedną minute dosłownie padało , wieje strasznie i jeszcze bardziej wysusza , podlewam cały czas praktycznie ale praktycznie nie da się wszystkiego podlać . Ślimaki też mimo suszy wychodzą i jak tylko spuszczę z oka to już coś zjadają .
Jadziu tak właśnie myslałam i swoje przetaczniki posadziłam w słoneczku . Oj na nasionka białego przetacznika się piszę chyba ze miałabyś jakąś siewkę

różowego tyle siałam i nic - nawet parę wyszło a potem padły nie wiem co zrobiłam nie tak ?
Jadziu u mnie wcale nie ma deszczu już chyba z półtora miesiąca - wszędzie widzę pada a u nas nic ani kropli .
Ostróżki się wysiewają ale i ja je wysiewam bo mi się strasznie podobają , czasami przesadzam jak rośnie nie tam gdzie trzeba , zresztą ja ciągle w kółko coś przesadzam

jak chcesz to na wiosnę podeślę Ci siewek bo teraz już mają po dwa metry i nie da się zapakować
Ewuniu bardzo przepraszam ze teraz dopiero piszę , ale cały czas na działce siedzę i próbuję powysadzać to z doniczek .
Na zdjęciu to Amorfa , to drugie pnącze to wiciokrzew tylko nie wiem jaki , nie znam nazwy .
Dławisz tez się chyba rozrasta , mój jest taki jak Twój bo razem je ukorzeniałam , jeden wsadziłam a drugi ty wzięłaś , mojemu na razie wbiłam wysoki kołek i tak się owija ale sięga mi do krzewuszki i muszę go pilnować , tez nie wiem za bardzo jak go poprowadzić .
Rdest i dławisz to chyba dwa pnącza na które trzeba uważać .
Witaj Natalio
Cieszę się ze Ci się podoba - dzięki .
Bogusiu 
miło ze jesteś .
Ja też rzadko ostatnio zaglądam a jak już to tylko popatrzę i muszę wyłączać bo bateria pada i nie dam rady wszystkich odwiedzić .
Roślinki te co przeżyły to rosną i cieszą oczy . Domku jeszcze nie mam - może kiedyś , na razie to taka prowizorka .
Bardzo dziękuję za wszystko i odwzajemniam .
Małgosiu dzięki
Lucynko dziękuję za miłe słowa i życzenia
Ja też posyłam serdeczności .
Marysiu witaj !!!
To samo tak wyszło - ja tylko sadziłam i sadziłam . Klip dagę chyba mam - to zbiorę nasionka i Ci wyślę albo może uda się podjechać do Ciebie , ale już chyba jesienią bo teraz gorący okres mam . Pergole zrobił M a właściwie to razem robiliśmy
Ja mam kilka takich roślin co nie wiem co to ?? może chwasty hoduję ??
Amorfa z patyczków od Ciebie

posadziłam ją za blisko tawuły i krzewuszki i teraz znowu muszę coś przesadzić tylko już nie mam gdzie - miejsca brak .
Dziękuję pięknie i tez pozdrawiam
Mariusz dziękuję - tak miało być ale coś w tym roku mi nie za bardzo wyszło .
Jadziu 
powstanie lasek ostróżkowy - jak nie to ja mu pomogę . Chcesz nasionka czy sadzonki ??
Aniu zapraszam serdecznie ale już chyba w sierpniu bo teraz to mam bardzo napięty plan i dużo gości . Jak coś to pisz albo dzwoń .
Karolinko Gratuluje !!!!!!!!!!!! czytałam w Mai ale jeszcze nie oglądałam , może dzisiaj jak nie zasnę .
Cieszę się że roślinki rosną . Lespedeza powinna zakwitnąć w tym roku .
to nowa działka , stara na pewno wyschła całkiem bo u nas deszczu wcale nie ma a ja tam nie mam czasu i sił jeździć .
Czy Ty pamiętasz jakie roślinki mi przysłałaś jesienią ?? bo cos rośnie i nie wiem co ??
Małgosiu dziękuje w imieniu ostróżek .
U mnie ślimaki nie objadły tylko żółkną od dołu bo sucho a trudno wszystko podlać .
Jeszcze nie wiemy co zrobimy - bo na razie mamy kołowrotek , mieliśmy chociaż z ziemi wyjść do poziomu zero , zobaczymy jeszcze .
Trochę zdjęć choć najnowsze jeszcze nie zgrane .