zresztą nie miałam miejsca na rozsadę, od razu na zewnątrz wylądowała.
  zresztą nie miałam miejsca na rozsadę, od razu na zewnątrz wylądowała.Zdjęcie z pszczółką śliczne.

zresztą nie miałam miejsca na rozsadę, od razu na zewnątrz wylądowała.
  zresztą nie miałam miejsca na rozsadę, od razu na zewnątrz wylądowała. zdjęcia goździków i jabłonki bardzo ładne
  zdjęcia goździków i jabłonki bardzo ładne   

, a goździki pachną obłędnie!
 , a goździki pachną obłędnie! 

rogownicy faktycznie wystarczy mały kawałek, ona bardzo szybko się rozrasta
 rogownicy faktycznie wystarczy mały kawałek, ona bardzo szybko się rozrasta  Moja lobelia nie wytworzyła jakichś bardzo wielkich kęp, ale są ładne, zwarte i obficie kwitną
 Moja lobelia nie wytworzyła jakichś bardzo wielkich kęp, ale są ładne, zwarte i obficie kwitną  
  pigwowca przesadzę później, teraz faktycznie nie jest na to dobra pora
 pigwowca przesadzę później, teraz faktycznie nie jest na to dobra pora  lobelia ma tę wadę że strasznie długo kiełkuje, ale potem wynagradza to spektakularnym kwitnieniem
 lobelia ma tę wadę że strasznie długo kiełkuje, ale potem wynagradza to spektakularnym kwitnieniem  
  Tak się ostatnio zastanawiałam, czy nie przeznaczyć kawałka ziemi na prowizoryczny rozsadnik - nawet przykrycie agrowłókniną robi ogromną różnicę i wiadomo, że to co wschodzi to siewki, a nie chwasty. Bardzo często mam problem z rozróżnieniem
 Tak się ostatnio zastanawiałam, czy nie przeznaczyć kawałka ziemi na prowizoryczny rozsadnik - nawet przykrycie agrowłókniną robi ogromną różnicę i wiadomo, że to co wschodzi to siewki, a nie chwasty. Bardzo często mam problem z rozróżnieniem  
  no widzisz, raz się uda, raz się nie uda - zależy to pewnie od pogody, stanowiska, rośliny... Na razie nie mam nawet na to czasu
 no widzisz, raz się uda, raz się nie uda - zależy to pewnie od pogody, stanowiska, rośliny... Na razie nie mam nawet na to czasu  O brossie słyszałam, ale akurat nie było go w sklepie - mrówki na nieużywanej części działki czy na rabatach mi nie przeszkadzają, ale jak zniszczyły rzodkiewkę powiedziałam dość
 O brossie słyszałam, ale akurat nie było go w sklepie - mrówki na nieużywanej części działki czy na rabatach mi nie przeszkadzają, ale jak zniszczyły rzodkiewkę powiedziałam dość  Z drugiej strony one rozprawiają się z innymi szkodnikami, więc takie mocne środki o jakich piszesz raczej nie wchodzą w grę (pomijając fakt, że nie mam dostępu do nich) - pozostaje je polubić
 Z drugiej strony one rozprawiają się z innymi szkodnikami, więc takie mocne środki o jakich piszesz raczej nie wchodzą w grę (pomijając fakt, że nie mam dostępu do nich) - pozostaje je polubić  

Piękne zdjęcia robisz
   Piękne zdjęcia robisz  

Dziękuję.
 Dziękuję. Ot, znowu się czegoś nauczyłam.
  Ot, znowu się czegoś nauczyłam.  

miałam w tym roku porównanie - to, co zostało przykryte agrowłókniną urosło, a to co nie przykryte było mikre, albo nie wykiełkowało wcale
 miałam w tym roku porównanie - to, co zostało przykryte agrowłókniną urosło, a to co nie przykryte było mikre, albo nie wykiełkowało wcale  Stąd pomysł z rozsadnikiem, chociaż nie wszystkie rośliny da się tak uprawiać, niektóre wymagają rozsady na parapecie. Lobelię też kupiłam z tego samego powodu, "takie ładne niebieskie"
 Stąd pomysł z rozsadnikiem, chociaż nie wszystkie rośliny da się tak uprawiać, niektóre wymagają rozsady na parapecie. Lobelię też kupiłam z tego samego powodu, "takie ładne niebieskie"  Pani na bazarku miała takie różne kwiatki, to czemu nie?
 Pani na bazarku miała takie różne kwiatki, to czemu nie? Miałam dzisiaj jechać na działkę... ale jak na złość brzuch boli i chyba nic z tego
 Miałam dzisiaj jechać na działkę... ale jak na złość brzuch boli i chyba nic z tego  

Z pewnością Fruczaka też umiałabyś cudnie sfocić a ja mam wciaż z nim kłopot ,żeby zrobić cudną fotkę
 Z pewnością Fruczaka też umiałabyś cudnie sfocić a ja mam wciaż z nim kłopot ,żeby zrobić cudną fotkę
 fruczaka w tym roku nie widziałam, więc nie miałam okazji
 fruczaka w tym roku nie widziałam, więc nie miałam okazji  W ogóle mało motyli jest w tym roku w porównaniu do poprzedniego
 W ogóle mało motyli jest w tym roku w porównaniu do poprzedniego 

. Na takie spektakularne kwitnienie lobelii nadal czekam. Jak na razie pojedyncze kwiaty ale zawsze coś
 . Na takie spektakularne kwitnienie lobelii nadal czekam. Jak na razie pojedyncze kwiaty ale zawsze coś  . Twoje fotografie jak zwykle przepiękne. Masz oko i robisz perfekcyjne ujęcia
 . Twoje fotografie jak zwykle przepiękne. Masz oko i robisz perfekcyjne ujęcia   . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę
 . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę   .
 .