Kawałek nieba wiewióreczki
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Ale pierzynka śnieżna, kotek skacze radśnie czy raczej ostrożnie po niech postepije?
W końcu mamy pięknie ośnieżone działki -dawno takich widokow nie widziałam a co dopiero kotek ,dlatego taki zaskoczony cpo mu tak w nóżki zimno
Już się nie mogę doczekać wiosny, będziesz miała fantastyczne widoki na działce.

Już się nie mogę doczekać wiosny, będziesz miała fantastyczne widoki na działce.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Anetka odezwij się ...jak cebulowe? U mnie nie ma słońca,zimno i tulipany w miejscu stanęły
Wesołych Świąt

Wesołych Świąt

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Anetko ja już gawrę opuściłam
zrób to samo bo maj się zbliża 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam bardzo serdecznie Wszystkich gości, dopadł mnie niedoczas - zastępowałam kilka miesięcy koleżankę w pracy co była w szpitalu, niedawno wróciła do pracy a ja na nowo do swojego rytmu dochodzę
Dużo zmian na działeczce ale fotki muszę przygotować... więc na razie zapraszam na niedzielny spacerek jaki ja miałam przyjemność odbyć w zeszły wekend po Wyspie Mainau czyli 44 ha ogrodzie botanicznym na wyspie, znajdującej się nad Jeziorem Bodeńskim - raptem 1100km stąd. Cudowny wodospad w Szwajcarii w miejscowości Szafuza o nazwie Rheinfall - największy pod względem przepływu wody - zostanie w mojej pamięci na bardzo bardzo długo. Wiecej w wątku podróżniczym, jak wróce z działeczki - bo sucho i trzeba podlać
wchodzimy na Wyspę Mainau - przeszłam ją bardzo, bardzo dokładnie

symbole wyspy - kilkumetrowy kwiat utkany misternie z różnych - u nas jednorocznych - oraz kaczuchy na wodzie z żeniszków

rosarium - ależ tam pachniało i śluby tam dawali

kolejny symbol - paw - bardzo dopracowany z poszczególnych roślin

Oczywiście - obowiązkowo zakupiłam książkę o wyspie z genialnymi zdjęciami

Wyspa jest ogrodem botanicznym ale też ma bardzo romantyczną historię. Niedoszły następca tronu Szwecji hrabia Bernadote zakochał się w dziewczynie - nie ze swoich stron i nie ze swojej klasy. Został wydziedziczony i pozbawiony praw do tronu Szwecji ale co mu po nim , skoro kupił z ukochaną tą wyspę i dożył przy jej boku szczęśliwych lat 95
Obecnie ich wnuki zarządzają tym rajem na ziemi i bardzo na każdym kroku widać jak dbają o swoje dziedzictwo 

Wiecej zdjęć jak wrócę z działki, miłej słonecznej i przyjemnej niedzieli w ogrodzie

Dużo zmian na działeczce ale fotki muszę przygotować... więc na razie zapraszam na niedzielny spacerek jaki ja miałam przyjemność odbyć w zeszły wekend po Wyspie Mainau czyli 44 ha ogrodzie botanicznym na wyspie, znajdującej się nad Jeziorem Bodeńskim - raptem 1100km stąd. Cudowny wodospad w Szwajcarii w miejscowości Szafuza o nazwie Rheinfall - największy pod względem przepływu wody - zostanie w mojej pamięci na bardzo bardzo długo. Wiecej w wątku podróżniczym, jak wróce z działeczki - bo sucho i trzeba podlać

wchodzimy na Wyspę Mainau - przeszłam ją bardzo, bardzo dokładnie

symbole wyspy - kilkumetrowy kwiat utkany misternie z różnych - u nas jednorocznych - oraz kaczuchy na wodzie z żeniszków

rosarium - ależ tam pachniało i śluby tam dawali

kolejny symbol - paw - bardzo dopracowany z poszczególnych roślin

Oczywiście - obowiązkowo zakupiłam książkę o wyspie z genialnymi zdjęciami

Wyspa jest ogrodem botanicznym ale też ma bardzo romantyczną historię. Niedoszły następca tronu Szwecji hrabia Bernadote zakochał się w dziewczynie - nie ze swoich stron i nie ze swojej klasy. Został wydziedziczony i pozbawiony praw do tronu Szwecji ale co mu po nim , skoro kupił z ukochaną tą wyspę i dożył przy jej boku szczęśliwych lat 95

Wiecej zdjęć jak wrócę z działki, miłej słonecznej i przyjemnej niedzieli w ogrodzie

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Anetko,przepiękne miejsce zwiedziłaś i z romantyczną historią ,uwielbiam te Twoje wyprawy ,ogród na takiej powierzchni i tak bajecznie zaprojektowany urzeka w każdym miejscu ,no i Ty w pełnej krasie na moście ,pozdrawiam Cię gorąco ,oglądnęła wszystko dokładnie po 2 razy ,bo nie sposób wyjść szybko z takiego miejsca 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Anetko, przepiękna wycieczka
i jaka romantyczna historia
Koniecznie wrzuć zdjęcia z działeczkie 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- wiewioreczka
- 500p
Bardzo dziękuje, za przemiłe wpisy
Odpowiem z domu a na razie czerwcowe foteczki działeczki na szybko z pracy
Wczoraj mi strasznie długo zeszło na podlewaniu
Oczywiście w nocy padało.... kilka kropli i dziś po pracy znów taniec z wężem
Niedzielny grill
Kto głodyny ? - to śmiało

Zuzia robi to co zwykle ... czyli kompletnie nic

Od kilku dni sąsiad ma a przy okazji ja poza Zuzią... Szczęściarza kochany jest ...mniejszy niż krzaki truskawek

Różyczki
Ilse Krohn

Rabatka wyłożona i wysypana korą - oczywiście z różami - obrzeże pomalowane i założone

Róże i kalina na pierwszym planie a na drugim rabata z azaliami i magnolią

Pachnie jaśminowiec przy furtce i na stole

Porzeczki czerwone - krzak ocalony - przede mną samą - kilkut 20cm od 3 lat i już miał w tym iść na kosz i się otrząsnął

Poziomeczki

Kupiony na jesieni - Diamontino - zaczyna
Pozdrawiam serdecznie

Niedzielny grill

Zuzia robi to co zwykle ... czyli kompletnie nic

Od kilku dni sąsiad ma a przy okazji ja poza Zuzią... Szczęściarza kochany jest ...mniejszy niż krzaki truskawek

Różyczki
Ilse Krohn

Rabatka wyłożona i wysypana korą - oczywiście z różami - obrzeże pomalowane i założone

Róże i kalina na pierwszym planie a na drugim rabata z azaliami i magnolią

Pachnie jaśminowiec przy furtce i na stole

Porzeczki czerwone - krzak ocalony - przede mną samą - kilkut 20cm od 3 lat i już miał w tym iść na kosz i się otrząsnął

Poziomeczki

Kupiony na jesieni - Diamontino - zaczyna

Pozdrawiam serdecznie

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Widzę, że porzeczki mamy w tym samym stadium owocowania. Białe mogę już zrywać, szczególnie do przetworów lub do zalania galaretka, ale czerwone jeszcze w połowie są niedojrzałe.
- wiewioreczka
- 500p
Witam z sobotnią lekko zachmurzoną kawusią i zostawiam kilka wczorajszej działeczki
Ewo właśnie już na pół dojrzałe skubie czerwone porzeczki i nawet dokupiłam krzaczek i krzaczek morwy czarnej i 2 krzaczki borówki - tylko nie mam kiedy posadzić
Poziomki też już dojrzałe i czarna malina dojrzewa tylko dużo małych owocków
Wczoraj mnie deszczyk złapał na działce i sobie taką hortensje ogrodową sprawiłam

Od kilku dni szukamy małego Szczęściarza - gdzieś poszedł ....
tutaj na zdjęciu z Konstancją Mozart

Dziadkowie się przeprowadzili i już nie ma Żarek - mają mieszkanie blisko mojej działeczki i sobie tam chodzą jak jestem w pracy
Dziadek mi takie nowe schody zrobił do altany i do schowka - cudowne są

Zuzia jest smutna bo nie ma nadal Szczęściarza - mamy nadzieje że wróci - razem z sąsiadem go ciągle szukamy...

Zakupy - nie mam kiedy posadzić - stoją obok kompostownika i czekają
2 x borówka Blue Crop
2x pęcherznica Luteus
2x pęcherznica Diabolo
1x porzeczka czerwona
1x morwa czarna
4 x kocimietka Blue Moon

Diamontino coraz bardziej

Candlelight ciągle pączki trzyma
Elina to samo - wszystkie z jesieni - młodziaki

Mariatheresa

Ilse Khor

liliowce zaczynają

Chwastów mam zatrzęsienie

Miłego dzionka i przyjemnego czasu w ogrodzie

Ewo właśnie już na pół dojrzałe skubie czerwone porzeczki i nawet dokupiłam krzaczek i krzaczek morwy czarnej i 2 krzaczki borówki - tylko nie mam kiedy posadzić

Wczoraj mnie deszczyk złapał na działce i sobie taką hortensje ogrodową sprawiłam

Od kilku dni szukamy małego Szczęściarza - gdzieś poszedł ....

tutaj na zdjęciu z Konstancją Mozart

Dziadkowie się przeprowadzili i już nie ma Żarek - mają mieszkanie blisko mojej działeczki i sobie tam chodzą jak jestem w pracy

Dziadek mi takie nowe schody zrobił do altany i do schowka - cudowne są

Zuzia jest smutna bo nie ma nadal Szczęściarza - mamy nadzieje że wróci - razem z sąsiadem go ciągle szukamy...

Zakupy - nie mam kiedy posadzić - stoją obok kompostownika i czekają

2 x borówka Blue Crop
2x pęcherznica Luteus
2x pęcherznica Diabolo
1x porzeczka czerwona
1x morwa czarna
4 x kocimietka Blue Moon

Diamontino coraz bardziej

Candlelight ciągle pączki trzyma

Elina to samo - wszystkie z jesieni - młodziaki

Mariatheresa

Ilse Khor

liliowce zaczynają

Chwastów mam zatrzęsienie

Miłego dzionka i przyjemnego czasu w ogrodzie

- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miło, że jesteś
Na chwasty nie narzekaj bo masz zadbaną dzałeczkę. Musiałabyś zobaczyć moją bo nie odchwaszczałam porządnie z miesiąc z powodu przedłużającego się remontu i braku czasu na inne tzeczy oprócz pracy i remontu. W przyszłym tygodniu zacznę bardziej się przykładać do pracy na działce.
Wycieczkę na Mainau miałaś piękną. Byłam tam kilka lat temu. Wodospad też widziałam i tak samo mnie zachwycił. Wyspa jest cudowna. Jednak nie znałam tej romantycznej historii z nią związanej
Trzymam kciuki za kociaka. Niech szybko i zdrowo wraca do Was.

Na chwasty nie narzekaj bo masz zadbaną dzałeczkę. Musiałabyś zobaczyć moją bo nie odchwaszczałam porządnie z miesiąc z powodu przedłużającego się remontu i braku czasu na inne tzeczy oprócz pracy i remontu. W przyszłym tygodniu zacznę bardziej się przykładać do pracy na działce.
Wycieczkę na Mainau miałaś piękną. Byłam tam kilka lat temu. Wodospad też widziałam i tak samo mnie zachwycił. Wyspa jest cudowna. Jednak nie znałam tej romantycznej historii z nią związanej

Trzymam kciuki za kociaka. Niech szybko i zdrowo wraca do Was.
- wiewioreczka
- 500p
Witam niedzielnie, poranek bardzo słoneczny więc po kawce na działeczkę
Izuś chwasty to u mnie bardzo bardzo szaleją, niestety trawa już wygląda jak siano
W sumie sąsiedzi leją mnóstwo na swoje trawniki, a ja wole na rośliny
Spokojnie nadrobisz działeczkę, ważne żeby bez spinki i z radością a niektórzy i tak będą marudzić - najważniejsze żeby Wam pasowało a reszta niech się w nos pocałuję
Na tą wyspę myślę jeszcze wrócić wiosną wcześniejszą porą... bardzo mnie kusi zobaczyć tą aleje rodusiów w pełnym rozkwicie
Wczoraj małe rewolucje - tzn początek, bo robota mnie lubi. Mam taki placyk między budlejami a jeżynami i tam myślę, że jak go odgruzuje, odchwaszcze, wymierzę, to przesadzę borówki w jednym rządku a w drugim porzeczki czerwone... no i ziemi ziemi dobrej workowej mi trzeba kwaśnej i nie kwaśnej... Bliska mi ... ma rwę kulszową i czekam aż wykuruje i mi przewiezie
Posadziłam wczoraj mieczyki do doniczki bo je posadziłam za daliami i nic by z nich nie było. I dwie skrzynki z kocimiętkom Blue Moon
Wczoraj sadziłam między kilkukrotnym deszczem wiec wybaczcie zdjęcia mocno poglądowe

Posadziłam też 2 malutkie pęcherznice Luteus i Diabolo i będą kiedyś tworzyć taki ładny szpaler ale zdjęcie mi nie wyszło może dziś w słoneczku bardziej się uda
Dosypałam też nowej ziemi pod roduchy i świeżą korę i się urobiłam wczoraj po kokardę i to między deszczami a momentami też w deszczu
Miłego dzioneczka i przyjemnej niedzieli w ogrodzie

PS Dziękuje za kciuki, ciągle z sąsiadem szukamy małego Szczęściarza i na każdy miauk w okolicy, reagujemy sprawdzeniem

Izuś chwasty to u mnie bardzo bardzo szaleją, niestety trawa już wygląda jak siano

Wczoraj małe rewolucje - tzn początek, bo robota mnie lubi. Mam taki placyk między budlejami a jeżynami i tam myślę, że jak go odgruzuje, odchwaszcze, wymierzę, to przesadzę borówki w jednym rządku a w drugim porzeczki czerwone... no i ziemi ziemi dobrej workowej mi trzeba kwaśnej i nie kwaśnej... Bliska mi ... ma rwę kulszową i czekam aż wykuruje i mi przewiezie

Posadziłam wczoraj mieczyki do doniczki bo je posadziłam za daliami i nic by z nich nie było. I dwie skrzynki z kocimiętkom Blue Moon

Wczoraj sadziłam między kilkukrotnym deszczem wiec wybaczcie zdjęcia mocno poglądowe

Posadziłam też 2 malutkie pęcherznice Luteus i Diabolo i będą kiedyś tworzyć taki ładny szpaler ale zdjęcie mi nie wyszło może dziś w słoneczku bardziej się uda

Dosypałam też nowej ziemi pod roduchy i świeżą korę i się urobiłam wczoraj po kokardę i to między deszczami a momentami też w deszczu

Miłego dzioneczka i przyjemnej niedzieli w ogrodzie

PS Dziękuje za kciuki, ciągle z sąsiadem szukamy małego Szczęściarza i na każdy miauk w okolicy, reagujemy sprawdzeniem

Anetko , mam nadzieję że kotek się znalazł cały i zdrowy. U mnie nareszcie popadało , tylko na starą działkę nie da rady wejść ,bo albo zgubię buty albo zęby 

- wiewioreczka
- 500p
Witam w piąteczek, deszczowy ale się cieszę, bo już się nie wyrabiałam z podlewaniem działeczki
Iwcia jesteśmy z sąsiadem bardzo szczęśliwi, bo znalazł się Szczęściarz
Candleliht kwitnie nareszcie

Mariatheresa

Posadzone 2 nowe borówki Bluecrop

Lidlowa

Wczorajsze zakupy - 3x hortensja Phantom i 2x berberys Kellers

Miłego Piąteczku

Iwcia jesteśmy z sąsiadem bardzo szczęśliwi, bo znalazł się Szczęściarz

Mariatheresa

Posadzone 2 nowe borówki Bluecrop

Lidlowa

Wczorajsze zakupy - 3x hortensja Phantom i 2x berberys Kellers