Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2017/2018

Zablokowany
x-ja-a

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2017

Post »

Dwa krzaczki Boscobel już niedługo się u mnie pojawią. Niestety zabrakło już Princess Anne, ale może jesienią ją dopadnę.
Chyba zacznę hodować konia... Twoje krzewy są dosłownie TŁUSTE! ;:oj To prawda, jak się raz do Ciebie wejdzie to się nie chce wychodzić... ;:167 ;:167 ;:167
Mam pytanie o Young Lycidas - czy on z wiekiem ma silniejsze pędy? Mój młodziak nie może udźwignąć tych wielkich kwiatów na cienkich gałązkach :(
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja Boscobel jeszcze nie otworzyłam pąków, trzyma mnie w napięciu ;:65 a ja tam na nią czekam ;:167 Za to Twoja tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to był bardzo dobry zakup ;:333 Lavender Ice mam posadzone przy ciurkadełku. Początkowo były tylko dwie, na jesieni dosadziłam kolejne dwie, bo ta róża swoją wielkością idealne pasuje w to miejsce. Uwielbiam też jej zapach. Munstead Wood u mnie debiutuje, póki co ma zaledwie dwa kwiaty ale za to jakie piękne - kolor jest cudowny ;:167 Dorotko, ile lat ma Twój egzemplarz?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko zawrotu głowy można dostać patrząc na te wszystkie cudeńka ;:167 U mnie to już pewniak że mam Princess Alexandra of Kent. W tym roku jak zakwitła i spojrzałam na jej kwiaty, to zwątpiłam... wydawało mi się, ze to jednak nie ona, dopiero później gdy całkowicie otworzyła buźkę i dostała słonka. Bardzo się ciesze, że ją mam ;:215
Wspomniałaś, że Crocus taki potworkowy, aż chyba pobiegnę zaraz spojrzeć ile on u mnie ma miejsca. Póki co maluszek jeszcze, bo posadzony tej wiosny i nie widać, że potrafi się rozwalać na boki, ale skoro tak... Czy tak po metr na boki mu wystarczy?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, no i co Ci tu napisać jak słów w buzi zabrakło ;:oj . Chyba nic konkretnego nie wymyślę na ten moment, jestem w szoku jak cudnie ci wszystkie różyczki rosną ;:oj . Jak to mówi moja mama, masz rękę do roślin i już ;:108
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dorotko, wierz mi, że róże wolą piachy niż glinę ;:108 Wiem co mówię.
Stworzyłaś prawdziwie rajski ogród ;:180 Wcale się nie dziwię, że wchodząc do ogrodu, zapominasz o wszystkim ;:170 Cudownie ;:215
Ile masz już wszystkich krzewów? Pewnie ze 200...
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

;:7 Dorotko, o ilości i urodzie Twoich róż już wszystko zostało powiedziane, więc nie będę się powtarzać.
Powiem tylko ;:433
Elwi, nasza Dorotka ma chyba 207 albo 209, ale nie wiem czy krzaków czy odmian ;:24.
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Biała ławeczka pewnie zapchana gośćmi chętnymi oddychać różanym powietrzem ;:167 Może się jeszcze wcisnę, bo takiego widoku nie sposób sobie odmówić ;:167
Niesamowicie zapączkowana twoja Artemis. Kupiłam mamie w prezencie i teraz sobie myślę że sobie też powinnam taki prezent sprawić.
Ja do swojego lasu nie mogę zaprosić delikatnych piękności ale Artemis nie wydaje się kapryśnicą ;:224 dałaby sobie pewnie radę.

A zdradzisz sekret tej końskiej mikstury, jak ją przyrządzasz? Mam sporo stadnin w pobliżu... tylko czy ja zniosę ten zapaszek? Do tej pory stosowałam granulat bydlęcy. Też śmierdzi ale do wytrzymania.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko jesteś szczęściarą, gdy rano wychodzisz na ogród,a tam cudny zapach roznosi się w powietrzu ;:170
Co za widoki i ta biała ławeczka,która zaprasza,by usiąść i napić się chłodnej lemoniady ;:215
Niestety moja Grace w donicy padła doszczętnie po kwietniowych przymrozkach ;:222
Evelyn piękny ma środek,cukiereczek z niej,pomyślimy nad miejscówką dla niej :D
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Doroto, Przed snem pooglądałam Twoje cudeńka ;:167 teraz na pewno będę miała bajeczno-różane sny ;:19
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, cała przyjemność po mojej stronie ;:196 Bathsheba rozkwitła i świeci własnym blaskiem ;:167 Po dwóch dniach kwiat zjaśniał, ale i tak jest śliczny. Jeśli chodzi o trwałość, trzy dni to chyba będzie maksimum na razie. Mam nadzieję, że wraz z wiekiem kwiaty będą bardziej trwałe.
Przykro mi z powodu Eden Rose :( U mnie po ostatniej wichurze też nie najlepiej. Dzisiaj przeszła kolejna, co psuje mi nieco humor, bo kwiaty pod wpływem wiatru i wody pozwieszały smętnie główki. Najbardziej oberwały te największe krzaki. Obawiam się, że po dzisiejszej ulewie róże już nie będą tak pięknie wyglądały.
:wit Dorotko dla mnie kwiaty Bathseby są również śliczne. Wybarwienie kwiatów na jaśniejszy kolor dodaje jej tylko uroku. ;:215
Podobnie ma Carolin Knight z tym, że jej kwiaty są zdecydowanie trwalsze. ;:108
Moja Bathseba ładnie rośnie i ma pączusie, nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę i wygłaszczę ;:170
A, wiesz, że Edenka po utracie 3 pędów dała czadu na całego :;230 :;230 ma kilka nowych, które dźgają do góry aż miło ;:215
Dobrze, że pokazujesz tyle piękności ;:168 ciągle tu zaglądam i robię sobie ucztę dal oczu i marzę ;:170
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Dorotko :wit . Jak ja mogłam przegapić takie cudne otwarcie ;:223 ?? Wybacz ;:196 . Normalnie jestem w raju ;:167 . U Ciebie tak pięknie i tyle cudnych róż Ci kwitnie ;:138 . Jest bosko ;:138 . Przykro mi z powodu poburzowych szkód ;:168 . Jak nie urok to sr.... :roll: . Jak oglądam Twoje zdjęcia to pojawiają się nowe chciejstwa :lol: . No ale jak tu się oprzeć takim widokom ?? Dorotko jesteś wielka ;:180 , podziwiam Cię za ogrom pracy jaki musisz włożyć w swój różany raj a miałaś przecież problemy z kręgosłupem tej wiosny . Z przyjemnością będę podglądała dalej Twoje śliczności ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dorotko :wit
Gdyby mieli wybierać osobę od róż to pewnie miałabyś czołowe miejsce. ;:108 ;:108
Nikt tak bardzo nie kojarzy mi się I tak mocno z pięknymi różami jak Ty.
Owszem za tobą jeszcze kilka osób widzę.
Przepiękny ten twój raj różany.
Wszystkie u ciebie takie dorodne, duże krzaczki ( U mnie takie nie są ;:185 ) i tak obficie ukwiecone.
Z wielką przyjemniscia oglądam każdą fotkę czytam odmiany i wzdycham. :wink:
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Obrazek[/quote]

Dorotko, czy ta ciemna róża to jest Munsted ? Chyba Cię już kiedyś o nią pytałam. NIeważne. Super się prezentuje. Oczy lecą do niej odrazu.

Nie mogę się napatrzeć! Już w zasadzie jesteś w pełni kwitnienia. Widać, że róże spisują się na medal.
Piękne ilości kwiecia na krzakach ;:108
Moje musiały troszkę odbudować się, choć niektóre też mi nie poskąpiły ;:224 pączków.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Dorotko , obiecałam sobie że nie będę szalała z różanymi zakupami , ale jak zaglądam do Twojego ogrodu to ciągle coś mi wpadnie w oko , no i jak tu żyć ? Uwielbiam ten moment i mogłabym spać razem z kwitnącymi różami w ogrodzie .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Rety... Dorotko... aż nieprzyzwoite te widoki nam serwujesz... i jak ja mam się teraz w pracy odnaleźć?
Kochana co możesz powiedzieć mi o Diamond Eyes? Szukam ciemnej róży. Najbardziej podoba mi się Tuscany. Kolor na ten moment idealny. No ale jego zdrowotność mnie nie zachęca. :roll:
Crocus to niezły potworek. U mnie póki co skromna i wdzięczna pannica. Czekam aż urośnie.
Powtórzę raz jeszcze: zjawisko u Ciebie. Mimo, że nie zawsze odzywam się od razu, to oglądam i oglądam widoki u Ciebie. Dziś jestem już któryś to raz u Ciebie. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”