Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aniu jakie wrażenie na Tobie zrobił kwiat Marc Chagall? Spodobały Ci się jego paseczki? :)
A pozostałe nówki? Która z nich najbardziej przypadła Ci do gustu?
Moja Dolce Vita również rozkwitła, ale na razie serce nie bije mi szybciej na jej widok :wink:
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże pięknie kwitną :) Jak miło oglądać zdjęcia zagęszczającego się buszu mając w pamięci początki sezonu z kolorami cebulowych z niewielką ilością zieleni :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, cudne widoki ;:167 Lavender w towarzystwie kopru czy czarnuszki? Ślicznie to wygląda ;:333 Hot Chocolate ma w sobie to coś. Od zeszłego sezonu bacznie obserwuję tą pannę ;:183 ;:183 ;:183
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Madame Pierre Oger bardzo ciekawa, jakby lody polane odrobineczką soku. A jaki ma pokrój? Wytrzymała na słońce i deszcz?

Jak tniesz LO że wygląda tak bajecznie. Jak swoją przycięłam za mocno to kwitła późno. Jak przycięłam mało to się pokłada ;:223 Uwielbiam ją ale mnie wkurza :roll:
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Wspaniała różana kolekcja, jest się na kim wzorować ;:63
Pasiasty Marc bardzo urokliwy, inne też. Zbankrutuję jesienią :wink:
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dolce Vita jest naprawdę fajną różą do rozświetlenia rabatek. Moja ledwo przeżyła zimę i ma tylko jeden pędzik :( . Jak padnie to na pewno kupię następną.
Zakwitła Ci już Purple Lodge? Ja przedwczoraj zobaczyłam pierwszy kwiat ;:167. Spędził dwa dni w upale i nadal świeżo wygląda. Piękna róża ;:167
Hot Chocolate kusi mnie swoim niesamowitym kolorkiem...
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Faktycznie energetyczna fotka z liliowcami. ;:215
Agnes u mnie też we wrześniu zaczyna gubić liście.
Ale nie przeszkadza jej to kwitnąć w następnym sezonie.
Fajna róża, ładny kolor, lubię ją bardzo.
Ładnie rośnie Ci też LO. ;:333
Mój strasznie ucieka w górę i nawet cięcie nie pomaga.
Diter też jest super i ten zapach......ech, gdyby tak lato trwało przez kilka miesięcy a nie tylko przez trzy..... ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ja a sianiem w domu to te różnie ;:222 . Niestety kolejny rok wysiewowy uważam za totalną klapę. Chyba za mało przykładam się i rośliny marnieją ;:222 . Energetyczne zdjęcie przepiękne ;:138 . Jednak da się połączyć żółtego liliowca na rabacie z różami ;:224 . Muszę u siebie takie połączenie zastosować ;:173 . Mam ogromny problem z żółtym bo kocham różowe odcienie a te dwa kolory się kłócą ;:145 . Nie chcę wyrzucać wszystkiego żółtego z ogrodu dlatego od kilku dni analizuję jak umiejętnie połączyć kolorki . Myślę z jaką różą mogłabym połączyć liliowca Stella de'oro ;:173 . Masz może Kronprinsesse Mary Castle ? Myślisz, że pasowałaby do żółtego liliowca i czegoś w niebieskościach/fiolecie?? Twój Garden of Roses ma sporo pączków ;:333 . Aspiryn Rose zjawiskowa , na jej kwiaty także czekam z niecierpliwością. Masz mnóstwo róż, oczopląsu mało nie dostałam ;:oj . Wspaniałe widoki :heja . Upał nie sprzyja kwiatom i wkurza mnie ,że ta pogoda nie potrafi być umiarkowana tylko skrajnie zimno albo gorąco ;:222 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Geoff Hamilton skrada pomału moje serce ;:131 Piękna jest, już jak widziałam ją na zdjęciu poglądowym w sklepie z rożami, to się zastanawiałam czy nie kupić, ale w końcu zrezygnowałam (za dużo piękności było do wyboru :wink: ), ale teraz jednak jestem nim zauroczona ;:226
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu czy Ty oprócz Foxy FC kupiłaś też może Patricię FC? Moja otworzyła właśnie pierwsze dwa kwiaty i dam sobie palca obciąć, że to Guernsey... :oops: Grrrr :evil: A tak na nią czekałam... ;:145
Golden Baron ma piękne wybarwienie. Pierwszy rok u Ciebie?
Pamiętam jak w zeszłym roku kusiłaś mnie (świadomieczy też nie) Rosenfaszination. No śliczna ci ona.
Mówisz, że Mareczek Cię nie zawiódł..? Cieszę się. ;:168 Mnie z kolei totalnie zauroczyła porcelanowa Stephanie Baronin zu... która w trakcie rozkwitu ukazuje budyniową nutkę. ;:167 Zamówiłam ją od niechcenia a teraz oka oderwać nie mogę. Prześliczna. Też tak uważasz?
A co do Purple Lodge, którą mam dzięki Tobie... w zeszłym sezonie, była bo była. No fajna. Bez entuzjazmu. Teraz przepadłam w jej kolorze i już kombinuję, czy nie zmieściłabym obok kolejnej sztuki. ;:224
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

;:196 Aniu, ciągle tylko wpadam i po cichu podglądam Twoje ślicznotki. Dość tego, w końcu muszę się ujawnić i pogratulować i różyczek i fotki z liliowcami ;:167 i bardzo proszę nie pokazuj więcej Agnes ...bo nie mam na nią miejsca ;:145 naprawdę ...
Patrzę na Twoją wypasioną Gertrudę i tak sobie myślę, że jak nic moja zmieni miejscówkę ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Coraz piękniejsze Róże pokazujesz ;:108 ;:108
Ostrozki śliczne. Ja dziś na ryneczku sobie jedna ( takiej nie mialam ;:7 ) dokupilam. I juz się zastanawiam gdzie ją posadze.
Goździki uwielbiam. Fajnie ,że posadzilas te goździki. Ja od dzuecinstwa je lubię.
Ale ten pomysł posadzenia z różami zmalpuje ;:173 ;:173
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wiedziałam, że wpadniesz w sidła zastawione przez Mareczka ;:306 Ale też i nie można odmówić mu osobistego uroku i czaru. Nie dziwię się więc, że nie mogłaś się napatrzeć.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od kilku dni nie ma deszczu,więc podlewanie to mus. Wczoraj miała przyjść burza,jednak niestety nic nie popadało. Latałam i z konewką i węże podłączone.
Róże coraz śmielej otwierają swoje kwiaty ;:138 Jestem zafascynowana nową rabatką założoną na jesieni. Rosną na niej niskie róże rabatowe w miejscu ślizgawki. Zyskałam miejsce na kilka różyczek i teraz cieszę się jak małe dziecko z tej decyzji ;:108

Dorotko Marc Chagall jest niezwykły,całkiem inny i jak pierwszy raz go ujrzałam to buzię otworzyłam. Cudny jest, mogę go porównać do lodów sorbetowych albo drinka Capri ;:226
Ciekawa różyczka,ma spore kwiaty,a ja lubię takie napakowane. Z kolei Foxy Flower Circus jest różowym cukiereczkiem. Jalitah ma bardzo trwałe kwiaty jakby z papieru. Tak sobie ją wyobrażałam. Mam jeszcze nówkę Boscobel,ale jeszcze nie zakwitła ;:65
Nie podoba Ci się Dolce Vita? Ona kwitnie bukietami,ładny ma kolorek,energetyczny,lubię pomarańczowe kolory.

Nowinka z jesieni Foxy Flower Circus,ale czy to on ?

Obrazek

Iza wszystko rośnie z prędkością światła,a ja się cieszę i łapię każdą, wolną chwilę :uszy

The Weedgwood Rose

Obrazek

Marlenko Lavender Ice chyba z koprem się skumplowała :D Ja na wiosnę rozrzucam swobodnie nasiona kopru i tam gdzie spadnie tam rośnie.
Hot Chocolate lubię, ma ciekawy kolorek, co roku kwitnie,bardzo szybko po przycięciu tworzy nowe pędy. Tylko niestety w sierpniu łapie plamistość.

Sophie Renaissance ma ogromny kwiat

Obrazek

Jolu Madame Pierre to żelazna różyczka. Została przesadzona spod płotu i odżyła. Ładne ma kwiaty,ale szybko łapie plamistość. Miałam ją wyrzucić,ale moja mamcia się nią zaopiekowała.
LO mocno przycinam,ona i tak w sezonie nadrobi, dlatego ma taki pokrój ;:108

Pompadoure cudna róża

Obrazek

Monika Marc Chagall jest bardzo interesujący,a zapach ma bajeczny,inny niż wszystkie moje róże ;:170
Ma paseczki,ale mi to wcale nie przeszkadza.

Lacre

Obrazek

Werka Dolce Vita taka delikatna panienka? Dobrze wiedzieć,to ją okryję na zimę ;:224
Purple Lodge ma cudne kwiaty,niestety u mnie po kilku dniach ugotowały się...

Andre le Notre

Obrazek

Grażynko na początku jak zgubiła liście to się przejęłam,ale jeśli co roku ładnie kwitnie,to już się o nią nie martwię, widocznie taka jej uroda i nie ma co się spinać:)
Lato powinno trwać pół roku, mnóstwo zapachów smaków,malinki,truskawki i inne pyszności z krzaczka ;:215

Eden

Obrazek

Ewelinka z nasionami różnie u mnie bywa,tez mi czasami coś się nie udaje,ale na trzy kuwetki dwie zielenieją to chyba nie jest tak źle. Próbuj dalej, dużo ta zabawa nie kosztuje,a ile radości jak będziesz mieć sukces. Masz rację ,że żółty z różem to nie ta bajka.
Szałwie blue można ładnie zestawić z żółtkami,co o tym myślisz?
Róże sukcesywnie dokupuję,ale nie jest to już takie szaleństwo jak w pierwszych trzech latach działkowania .Teraz rozsądnie i z rozwagą zamawiam. Czasem zdarzy mi się zaszaleć i zamówić całkowicie nieznaną odmianę, ten dreszczyk emocji jest najlepszym uczuciem...
U mnie też gorąco,nie wszystkie róże to lubią,ale mam nadzieję,że trochę jeszcze pokażą...

RU na pniu zachwyca

Obrazek

Dominika mój Geoff dopiero po trzech latach ładnie mi kwitnie,wcześniej nie mogłam się z nim dogadać. Jednak warto było,teraz mogę w pełni podziwiać jego kwiaty.
Lubisz pudrowe róże?

Pashmina

Obrazek

Aneczko nie kupiłam Patricii,choć się nad nią zastanawiałam. No szkoda,że Ci się Guernsey trafił zamiast Patricii. Napiszesz pewnie do szkółki to Ci doślą. A zobacz proszę na mojego Foxy?
Na stronie ma całkiem inny kolor. Czyżbym i ja zamiast Foxy dostałam co innego?
Golden Baron mam już kilka lat,to niska różyczka,ma cudne kwiaty,ale nie kwitnie bujnie. Może miejscówkę trzeba jej zmienić?
Rosenfaszination bardzo się rozrosła,jak tak dalej pójdzie to będę musiała Anahe wysiedlić z klombu. Ma tak dużo kwiatów,że szok...Stephanie teraz wygląda cudnie,kremowe,pełne kwiaty z pąsem ...jak dla mnie bezproblemowa,jednak czasem w późniejszym okresie może łapać plamistość. Purple Lodge to mocny akcent kolorystyczny,takie róże warto mieć w swoim ogrodzie.
Niestety u mnie William Scheakspeare 2000 już w tej chwili ma plamistość,niestety,ale będę się musiała z nim pożegnać ;:224

Marc Chagall ;:333

Obrazek

Aiss fajnie,że się odzywasz:) No wiesz...tak po kryjomu?
Agnes pokazuję,kiedy jest jeszcze ładna i liście ma całe. Kwiaty ma duże,a w środku fajne oczko.
Płatki jak suknia balowa...A może do donicy ją kup skoro mało miejsca?

Agness S jeszcze ładna, no muszę ją pokazać ;:215

Obrazek

Aniu-anabuko ostróżki co roku dokupuję,uwielbiam je,wszędzie mogą rosnąć,a jak zobaczę nowe siewki to podskakuję z radości. Jedne rosną tam gdzie mają ochotę,a inne przenoszę w dowolne miejsca ;:108

Chopin w tym stadium najbardziej mi się podoba...

Obrazek

Iwonko no wpadłam jak śliwka w kompot:) Marc i te jego paski wprost uwielbiam:)

Pierwszy kwiat Winter Lodge

Obrazek

Golden Zest ...nie wiem dlaczego ją zamówiłam? Żółte róże średnio lubię,ale teraz nie żałuję.Ona jest inna całkowicie.
Jak na razie jestem nią zauroczona ;:167

Obrazek

Jalitah

Obrazek

Dolce Vita

Obrazek

Nowa rabatka ;:167

Obrazek

Leonardo da Vinci przy oczku

Obrazek

Mariathererse nigdy mnie nie zawodzi

Obrazek

Pąki liliowców, też na nie czekam

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

Lawendowa ostróżka kupiona latem zeszłego roku

Obrazek

Eyes For You

Obrazek

William Morris

Obrazek

Glyndebourne z brzydkiego kaczątka może w łabędzia się nie zamienił,ale nawet całkiem...całkiem

Obrazek

Błękitne ostróżki ;:167

Obrazek

Gdyby była tu nadal ślizgawka to zjeżdżałabym do moich różyczek prosto w ich pachnące sidła...

Obrazek

Miłej nocy ...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale się znowu napatrzyłam ;:173 Róże przepiękne komponują się z ostróżkami ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”